-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 16

Prancūzų reakcija į netikėtą varžovą pusfinalyje: „O, šūdas“

Kai Prancūzijos krepšininkai iškovojo pergalę prieš Italiją Europos čempionato ketvirtfinalyje, didelė dalis jiems užduotų klausimų žiniasklaidos pasikalbinimo zonoje buvo apie būsimus varžovus pusfinalyje. Tik mažai kas tuo metu dar galėjo įsivaizduoti, kad tie varžovai bus ne titulą gynę slovėnai, o turnyro Pelene tapę lenkai.
Evaną Fournier nustebino lenkų triumfas
Evaną Fournier nustebino lenkų triumfas / Žygimanto Gedvilos/BNS ir FIBA nuotr.

„O, šūdas“, – taip prancūzai sureagavo į slovėnų ir lenkų rungtynių rezultatą, kai pamatė jį antrajame kėlinyje.

Igorio Miličičiaus treniruojama Lenkija triuškino slovėnus net 23 taškų skirtumu, ir nors iššvaistė pranašumą antroje rungtynių pusėje, galiausiai vis tiek pateikė kol kas didžiausią turnyro sensaciją – Slovėnija kapituliavo 87:90.

„Tai šiek tiek nustebino. Po rungtynių nuėjome į dušą, o kai įsijungėme rungtynes pamatėme, kad slovėnai atsilieka 20 taškų. Mūsų reakcija buvo: „o, šūdas“, – vaizdžiai savo nuostabą perteikė Prancūzijos rinktinės lyderis Evanas Fournier. – Tai nustebino, bet stebint rungtynes matėme, kad lenkai žaidė geriau. Turime būti atsargūs ir pasiruošę sunkios rungtynėms.“

Pirmą kartą per 51 metus į stipriausiųjų ketvertą patekę lenkai pusfinalyje grumsis su olimpiniais vicečempionais prancūzais, kurie kelyje link šio etapo iš savo kelio patraukė Turkiją ir Italiją.

Kas bus svarbiausia prancūzų žvaigždėms žaidžiant prieš šio turnyro atradimą?

„Jie yra geri gynyboje, tai labai organizuota, gerai treniruojama komanda, – Lenkijai pagyras žarstė E.Fournier. – Turėsime gerai išsidėstyti puolime, gerai įvykdyti savo puolimo užduotis. Jie turi tokius žaidėjus, kaip Ponitka ir Slaughteris, kurie agresyviai veržiasi link krepšio – turėsime juos sustabdyti.“

FIBA nuotr./Mateuszas Ponitka
FIBA nuotr./Mateuszas Ponitka

Prancūzo paminėtas Mateuszas Ponitka trečiadienį žaidė itin įspūdingai – jis tapo vos trečiu krepšininku „EuroBasket“ istorijoje, kuris surinko trigubą dublį: 26 taškai, 16 atkovotų kamuolių, 10 rezultatyvių perdavimų ir 41 naudingumo balas.

„Jis yra žaidėjas, kuris gali daryti viską, – apie lenkų kapitoną kalbėjo E.Fournier. – Rinktinėje jis žaidžia su dideliu pasitikėjimu. Pažįstu jį daug metų, nes kartu dalyvavome „Nike Hoop Summit“ stovykloje. Jis žaidžia kietai, o svarbiausias yra jo nusiteikimas – jis nebijo nieko ir žaidžia labai kietai.“

Prancūzija ketvirtą kartą per pastaruosius penkis Europos čempionatus pateko į pusfinalį, bet šį kartą jų kelionė link čia buvo itin vingiuota.

Tiek aštuntfinalyje prieš turkus, tiek ketvirtfinalyje prieš italus prancūzai gelbėjosi per dramatiškas pabaigas ir pratęsimus, nors atrodė, kad vilčių jiems jau nebebuvo likę.

Ypač daug problemų Vincent'o Collet auklėtiniai patiria trečiuosiuose kėliniuose. Turkai per 10 minučių po ilgosios pertraukos prancūzus pranoko net 22:6, o italai – 31:18. Kas prancūzams atsitinka grįžus iš rūbinės?

„Klystame, prarandame pasitikėjimą savimi ir leidžiame savo puolimui diktuoti tai, kaip žaidžiame gynyboje. Kai klystame ir nepelnome taškų, tuomet praleidžiame taškus ir gynyboje, bet neturime to leisti. Kuo greičiau tai pakeisime, tuo geriau“, – aiškino E.Fournier, pats šiame turnyre pelnantis po 15 taškų ir esantis rezultatyviausiu Prancūzijos rinktinės žaidėju.

FIBA nuotr./Evanas Fournier
FIBA nuotr./Evanas Fournier

Penktadienio vakarą, kai prancūzai žais prieš lenkus, jam ir komandos draugams teks atlaikyti ir šešto lenkų žaidėjų – sirgalių – spaudimą. Nuo Berlyno iki Lenkijos sienos mažiau nei šimtas kilometrų, tad „Mercedes-Benz“ arena nusidažys raudona ir balta spalva.

Bet prancūzų tai nenustebins. Jie prie atšiaurios atmosferos jau priprato – tūkstančiai sirgalių jų priešininkus palaikė ir žaidžiant prieš Vokietiją, Lietuvą, Slovėniją ir Turkiją.

O E.Fournier teigia, kad tai jam tik padeda.

„Jei nuoširdžiai, man patinka žaisti su dideliu žiūrovų skaičiumi. Galima sakyti, kad išvykoje žaidžiame viso turnyro metu. Daugelis mūsų varžovų turėjo didelį palaikymą, deja, Prancūzija tuo pasigirti negali. Bet jau geriau žaisiu su priešininkų sirgaliais negu prie tuščių tribūnų. Jeigu jų bus 10 tūkstančių, tebūnie, man tai patiks“, – tikino prancūzas.

FIBA nuotr./AJ Slaughteris
FIBA nuotr./AJ Slaughteris

Prancūzija prieš turnyrą buvo laikoma viena jo favoričių, bet kitos komandos, patekusios į prognozių sąrašo viršūnės, jau namuose – viena po kitos iškrito Serbija, Graikija ir Slovėnija.

Kiek tai nustebino E.Fournier?

„Kai Europos čempionatas prasidėjo, niekas nebūtų patikėjęs, kad stipriausių ketverte bus šios keturios komandos. Bet tai tik parodo, kokio gerumo yra Europos krepšinis. Daug kartų sakėme, kad tai galbūt yra geriausias čempionatas istorijoje. Nežinau, ar taip ir yra, bet didžiausių žvaigždžių komandos pralaimėjo prieš Italiją, Lenkiją ir Vokietiją, o tai tik parodo, kad turime daugybę aukšto lygio komandų, kurios žaidžia puikų komandinį krepšinį ir kiekvienas varžovas yra pavojingas“, – teigė prancūzas.

Tai tik parodo, kokio gerumo yra Europos krepšinis.

Lenkija prieš Prancūziją dėl bilieto į finalą žais šįvakar 18.15 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius