-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 18

Prieš Eurolygos finalo ketvertą Belgrade – šimtai pranešimų apie bombas

Serbijos sostinė Belgradas ketvirtadienį pasitiks Eurolygos pusfinalius, o šeštadienį ir lemiamas turnyros kovas, tačiau jau dabar aišku, kad Senojo žemyno stipriausių komandų turnyras finišuos ypač karštoje atmosferoje. Rusijos invaziją Ukrainoje palaikančios šalies pareigūnai šiomis dienomis neatsigina nuo anoniminių pranešimų apie užminuotus objektus.
Belgradas
Belgradas / Asm.archyvo nuotr.
Temos: 2 Belgradas Eurolyga

Serbų valdininkai tikina, kad tokiu būdu prieš Serbiją vykdomas specialus karas.

Anoniminiuose pranešimuose buvo teigiama, kad užminuotas zoologijos sodas, traukinių stotis, mokyklos, įvairūs gyvenamieji pastatai ir net oro uostas.

Nė vienas pranešimas iki šiol nepasitvirtino, tačiau tokios žinios kaip reikiant trikdo Belgrado specialiųjų tarnybų darbą.

„Visi esame kiek išsigandę, nes pastarosiomis dienomis tokių grasinimų telefonu sulaukiame ypač daug. Taigi, neaišku, kokios tautybės tie idiotai. Policija yra priversta tikrinti mokyklas, ar jose nėra paslėptų bombų. Žinoma, jog tai yra susiję su Rusijos ir Ukrainos įvykiais. Esu tikras, kad jokio realaus pavojaus finalo ketverto metu Belgrade nekils“, – ispanų sporto dienraščio „Marca“ tinklalaidei komentavo legendinis Serbijos krepšinio treneris Božidaras Maljkovičius.

Serbai tikina, kad visos šios atakos yra iš užsienio, ir laiko tai spaudimu šaliai, kuri nesutinka prisidėti prie sankcijų Rusijai, kuri pradėjo karą Ukrainoje.

Serbijos vidaus reikalų ministras Aleksandras Vulinas tvirtina, kad tai yra hibridinio karo veiksmai, kuriems vadovauja gerai organizuoti programišiai.

„Serbija yra vienintelė Europos šalis, nepaskelbusi sankcijų Rusijai, ir dėl to mums tenka atlaikyti didžiulį spaudimą iš užsienio“, – teigė šalies premjerė Ana Brnabič.

Pagal galiojančius teisės aktus, specialiosios tarnybos privalo reaguoti į kiekvieną pranešimą apie užminuotus objektus.

Taigi tikėtina, kad prasidėjus Eurolygos finalo ketvertui tokių pranešimų taip pat nebus išvengta.

Finalo ketvertas vyks 18 tūkst. vietų talpinančioje Belgrado „Štark“ arenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius