Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 09 01

R.Paulauskas: „Paskutinį rungtynių metimą būčiau patikėjęs Mindaugui Kuzminskui“

Europos krepšinio čempionato starte Lietuvos rinktinė patyrė pralaimėjimą paskutinėmis rungtynių sekundėmis gruzinams 77:79. Pasak krepšinio trenerio Rūtenio Paulausko, pralaimėjimo priežasčių buvo ne viena, tačiau, specialisto teigimu, nereikėtų dėl pralaimėjimo kaltinti Dainiaus Adomaičio.
Treneris Rūtenis Paulauskas
Treneris Rūtenis Paulauskas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

15min studijoje lankęsis krepšinio treneris Rūtenis Paulauskas išskyrė kelias pralaimėjimo priežastis. „Nebuvome tokie užtikrinti, kad laimėsime, nes gruzinai ir prieš čempionatą mums atrodė grėsmingi“, – sako treneris. Tačiau nepaisant lažybų bendrovių, kurios palankiau vertino Lietuvos rinktinės šansus, nugalėtoją lėmė aikštelėje priimami sprendimai.

Paskutinį metimą būčiau patikėjęs ne Jonui Mačiuliui, o Mindaugui Kuzminskui.

Kam jis būtų patikėjęs paskutinį metimą?

„Paskutinį metimą būčiau patikėjęs ne Jonui Mačiuliui, o Mindaugui Kuzminskui, – sako treneris. – Antro tokio galingo su įvairių judesių arsenalu žaidėjo nelabai turime“. Paskutinė ataka nebuvo parengta iki galo, todėl sunku buvo ją įgyvendinti ir praktiškai, teigia R.Paulauskas.

Pasak jo, rinktinė pristabdė Zazą Pačuliją, bet gynyboje nesusitvarkė su kitais žaidėjais. Kaip vieną skausmingesnių faktorių treneris išskyrė ir M.Kuzminsko kovą su Tornike Šengelija:

„Jo žaidimas, be jokios abejonės, lėmė rungtynių baigtį ir tai lietuviams buvo neišspręstas uždavinys.“

Pasak trenerio, turėjo būti ir variantas B, jog kas nors būtų padėjęs M.Kuzminskui, tačiau to vakar nepamatėme.

Esminiu rungtynių momentu treneris įvardino paskutines rungtynių minutes, kuomet nebuvo sustabdyta beveik nė viena gruzinų ataka, pritrūko ir persvaros po krepšiu.

„Galima sakyti, kad pritrūko sėkmės, bet ir be sėkmės padarėme nemažai klaidų, kurios brangiai kainavo, – sakė R.Paulauskas. – Pritrūko teisingo taktinio sprendimo ir įgyvendinimo. Reikia pamatyti spragas ir jas išnaudoti“.

Ar tai Dainiaus Adomaičio klaida?

„Nepasakyčiau, kad tai trenerio klaida, paprastai tokie dalykai pasakomi – kas aikštelėje vyksta blogai, ką reikia taisyti“, – įsitikinęs specialistas.

R.Paulauskas išskiria ir D.Adomaičio, kaip trenerio, bruožą, jog žaidėjai aikštelėje nėra tokie suvaržyti kaip tai būdavo prie rinktinės vairo stovint Jonui Kazlauskui.

„Anksčiau matydavome Jono Kazlausko suformuotas užduotis, didesnį žaidėjų suvaržymą, tačiau, kaip matėme, tai pasiteisindavo“, – svarstė treneris.

Kitas svarbus klausimas – ar atsigaus Donatas Motiejūnas?

„Donatas mažai laiko praleido treniruotėse ir aikštelėje, sunku pasakyti, atsigaus, ar ne, – teigė R.Paulauskas. – Rinktinei labai jo reikia, bet po tokios kelionės būtų neįtikėtina, jei nesijaustų pašalinis poveikis. Mes pamatysime labai greitai, kaip jam seksis, tačiau nebūčiau optimistiškas, nes lengviau žaisti tik atvykus, kuomet yra emocinis pakilimas, o su laiku ateis ir nuovargis, kuris užklumpa labai skausmingai.“

Donatas mažai laiko praleido treniruotėse ir aikštelėje, sunku pasakyti, atsigaus ar ne.

Tačiau nepaisant rinktinės bangavimų rungtynėse su Gruzija, treneris išskyrė psichologinius lyderius, kurie, jo nuomone, turės nemažai įtakos ateityje.

Tai dabartinis rinktinės kapitonas Mantas Kalnietis, Mindaugas Kuzminskas bei Jonas Mačiulis.

„Tikrai esame pajėgūs nugalėti Izraelį. Nors ši komanda turi daug gerų žaidėjų, pirmajame mače su italais atrodė labai blankiai. Lietuviams tai yra puiki galimybė nusiraminti, iškovoti tą vieną tašką ir nors šiek tiek atsikvėpti. Mums jau yra iškelta kartelė, kurią reikia peršokti“, – kalbėjo specialistas.

VIDEO: R.Paulauskas ir M.Bartuševičius lemiamą metimą patikėtų M.Kuzminskui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius