Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 06 14

Rimanto Kaukėno ašaros po nesėkmės finale pavergė italų širdis

Kol kitoje barikadų pusėje Mantas Kalnietis džiaugėsi pirmuoju Italijos čempiono titulu savo karjeroje, Rimantas Kaukėnas nesulaikė ašarų. Nesenstantis Emilijos Redžo „Grissin Bon“ gynėjas su ašaromis palydėjo jau antrus metus iš eilės finišo tiesiojoje į kitą komandą iškeliavusią Italijos čempionų taurę.
Rimantas Kaukėnas
Rimantas Kaukėnas / „Scanpix“ nuotr.

Pernai „Grissin Bon“ su R.Kaukėnu ir Darjušu Lavrinovičiumi Italijos pirmenybių finale suklupo prieš Sasario „Dinamo“. Šį kartą sosto papėdėje 39-erių lietuviui triumfuoti neleido „Emporio Armani“, laimėjusi seriją 4-2.

Jaudinanti R.Kaukėno pralaimėjimo akimirka plito socialiniuose tinkluose. Bet veterano ašaros sutiktos garbingai – ne tik Italijos, bet ir Europos žurnalistai didžiuojasi R.Kaukėno ilgaamžiškumu.

Net būdamas 39-erių jis šokdina jaunimą krepšinio aikštelėje. Lemtingose finalo rungtynėse R.Kaukėnas pelnė 18 taškų, bet neišgelbėjo „Grissin Bon“ nuo pralaimėjimo 70:74.

Ašarojantį R.Kaukėną mačo pabaigoje guodė D.Lavrinovičius.

„Paprastai šaltas kaip ledas Kaukėnas pratrūko ašaroti kaip vaikas. Jaudinanti akimirka“, – rašė Italijos sporto televizijos komentatorius Mario Castelli.

Italai aktyviai komentavo R.Kaukėno ašaras. Vieniems tai simbolizavo „Emporio Armani“ triumfą, o kiti dėkojo R.Kaukėnui už pasiaukojimą – jis jiems buvo „tikrasis MVP“ ir „čempionas“.

Po mačo būrys „Grissin Bon“ sirgalių apkabino R.Kaukėną ir dėkojo už atsidavimą komandai.

„Scanpix“ nuotr./Rimantas Kaukėnas
„Scanpix“ nuotr./Rimantas Kaukėnas

Italai renka geriausią „Grissin Bon“ sezono žaidėją. Rinkimuose pirmauja būtent R.Kaukėnas.

2015–2016 metų sezoną Italijos čempionate gynėjas pelnydavo vid. 12,9 taško, atkovodavo 1,2 atšokusio kamuolio, atlikdavo 2,6 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 10,1 naudingumo balo.

Ar šios R.Kaukėno ašaros simbolizavo ir jo karjeros pabaigą? Lietuvio sutartis su „Grissin Bon“ baigėsi, o ateities planai kol kas nežinomi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius