Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 04

Rimas Kurtinaitis – tarp realiausių kandidatų treniruoti Rusijos rinktinę

Rusijos žiniasklaida pradėjo naujo Rusijos krepšinio rinktinės trenerio paieškas. Žurnalistai išsirinko septynis realiausius pretendentus, tarp kurių yra ir Rimo Kurtinaičio pavardė. 55-erių specialisto galimybės treniruoti Rusijos komandą vertinamos 35 procentais. Beje, geriausiai kartu su kitu Rusijos treneriu Sergejumi Bazarevičiumi.
2012 m. Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Taip pat gerai vertinamos buvusio „Nižnij Novgorod“ trenerio Zorano Lukičiaus galimybės (20 proc.).

Tarp kandidatų dar minimos Mike'o Fratello (2,5 proc.), Brado Greenbergo (2,5 proc.), Pini Gershono (2,5 proc.) ir Andrea Trinchieri (2,5 proc.) pavardės.

Rusijos žiniasklaidos pateikiami R.Kurtinaičio privalumai ir trūkumai:

Pliusai. „Prieš ketverius metus R.Kurtinaitis kiek netikėtai stojo prie Maskvos srities „Chimki“ vairo. Bet jis ne tik ilgai išlaikė savo postą, tačiau pakeitė ir pačios komandos veidą. „Chimki“ nustojo išlaidauti be jokio teigiamo rezultato, skiria kur kas daugiau žaidimo laiko Rusijos krepšininkams ir naudoja akiai patrauklų atakuojančio krepšinio modelį.

„Chimki“ tapo viena geriausiai puolančių VTB lygos komandų ir meta rimtą iššūkį CSKA krepšininkams.

R.Kurtinaičio privalumas – ryšys su Rusijos krepšininkais ir akiai patrauklus krepšinis. Minusas – gynyba ir nenuspėjamumas.

Kalbant apie Rusijos rinktinę, svarbiausi ne tiek jo pasiekimai „Chimki“ komandoje, bet galimybė pakeisti komandos emocinį foną ir išnaudoti krepšininkų potencialą“.​

Minusai. „Dėmių rasite net ant saulės. Grubių klaidų darė net ir Davidas Blattas. Skeptikai priekaištauja Kurtinaičiui dėl jo gynybos. Be to, karts nuo karto „Chimki“ patenka į tokias duobes, kaip su „Nižnij Novgorod“ (R.Kurtinaičio auklėtiniai mačo pabaigoje išleido pergalę iš rankų, – red.). ​

Tai nemenkina trenerio lygio, bet greičiau daro jo kandidatūrą ne visai priimtiną – Rusijos rinktinė jau priprato prie to, kad remiasi kiek kitokiomis vertybėmis“.


Pastarajame Europos čempionate netekčių išretinti rusai iškovojo tik vieną pergalę ir nepateko į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Iš trenerio posto pasitraukė Jevgenijus Pašutinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius