Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 23

Rinktinės varžovai skambina varpais – gali nevykti į Europos čempionatą

„Niekaip negalime paaiškinti fakto, kad valstybė daugiau pinigų skiria privatiems klubams nei rinktinėms“, – piktinasi Bosnijos ir Hercegovinos krepšinio federaciją.
Bosnijos ir Hercegovinos krepšinio rinktinė
Bosnijos ir Hercegovinos krepšinio rinktinė / FIBA.com nuotr.

Ryškią sudėtį, su NBA bokštu Jusufu Nukičiumi ir naudingiausiu Ispanijos čempionato krepšininku Džananu Musa, šią savaitę pristatę bosniai tvirtina, kad šiuo metu neturi pakankamai lėšų pasirūpinti savo krepšinio rinktinėmis, įskaitant ir dalyvavimu Europos čempionate.

„Scanpix“ nuotr./Jusufas Nurkičius
„Scanpix“ nuotr./Jusufas Nurkičius

Po 7-erių metų pertraukos į „Eurobasket“ patekę bosniai B grupėje turėtų žaisti su lietuviais, slovėnais, prancūzais, šeimininkais vokiečiais ir vengrais.

„Beldėmės į daugybę durų, bet dažniausiai išgirsdavome neigiamus atsakymus. Arba mus tiesiog ignoruotų. Tai labiausiai liečia mūsų valstybines organizacijas“, – teigia bosnių krepšinio vadovybė.

Jos teigimu, federacijai pavyko surinkti šiek tiek pinigų iš rėmėjų, bet nepakankamai: „Šiuo metu situacija yra tokia, kad jokiais būdais negalime išsiųsti savo rinktinių ir turėtume atšaukti savo dalyvavimą.“

„Kreipiamės į galimus rėmėjus, ypač valstybines institucijas ir pačią valstybę – tai mūsų nacionalinės komandos. Mūsų berniukai ir mergaitės. Leiskime jiems garbingai atstovauti mūsų šaliai prieš stipriausias Europos ir pasaulio komandas“, – priduria bosniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius