-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 28

Rolandas Jarutis priėmė sprendimą dėl karjeros tęsinio

Rolandas Jarutis apsisprendė atnaujinti vyr. trenerio karjerą. Galimybę išvažiuoti į Kiniją turėjęs 44-erių lietuvis sutiko treniruoti Ščecino „Kings“ komandą.
Temos: 1 Rolandas Jarutis

R.Jarutis dar laukė atsakymo iš Kinijos. 15min žiniomis, du šios šalies klubai – „Shanxi Loongs“ ir „Fujian Sturgeons“, lietuvį matė pirmo vyr. trenerio asistento pareigose. Tačiau trečiadienį R.Jarutis nusprendė priimti pasiūlymą iš Lenkijos.

Į „Kings“ vyr. trenerio postą tautietį Ščecino klubo savininkui rekomendavo Lietuvos treneris Mindaugas Budzinauskas.

„Man tai didelis iššūkis ir didžiulė garbė dirbti šiame klube. Apie šią organizaciją girdėjau daug labai gerų dalykų. Kalbėjausi su treneriu Mindaugu Budzinausku, taip pat su čia žaidusiais lietuviais. Visi tik geriausiais žodžiais atsiliepė apie klubą, miestą, vadovus ir sirgalius, – oficialiame klubo pranešime cituojamas R.Jarutis. – Tai labai ambicingas klubas, kuris suteikia puikias darbo sąlygas. Todėl su malonumu, bet tuo pačiu didele atsakomybe priėmiau šį pasiūlymą.“

Alfredo Pliadžio nuotr./Mindaugas Budzinauskas
Alfredo Pliadžio nuotr./Mindaugas Budzinauskas

R.Jarutis jau yra rungtyniavęs Lenkijoje kaip krepšininkas – vilkėjo Slupsko „Czarni“ ir Varšuvos „Polonia“ marškinėlius.

Ščecino krepšininkai šį sezoną baigė pasirodymą Lenkijos čempionato ketvirtfinalyje. Reguliariajame sezone užėmę septintą vietą, „Kings“ atkrintamųjų serijoje 1-3 nusileido Varšuvos „Legia“.

„Pirmiausia kalbėsiuosi su klubo prezidentu. Taip pat norėčiau pasikalbėti su žaidėjais. Esu matęs keletą šios komandos rungtynių, nes Lietuvoje nesunku sekti įvykius Lenkijoje. Be to, čia žaidė nemažai lietuvių, todėl apie Lenkijos lygą turime daug informacijos, – kalbėjo R.Jarutis. – Galimybė dirbti Lenkijoje visuomet buvo įdomi. Kinijoje sutikau Maciejų Lampę (Lenkijos krepšinio superžvaigždę. – red.), todėl apsidžiaugiau jį pamatęs šios komandos sudėtyje. Ji turi viską, kad siektų aukštų tikslų.

Kai kurie žmonės nerimauja dėl mano vyr. trenerio darbo patirties stokos. Bet jiems nereikėtų to daryti. Tiesiog pasižiūrėkite į mano CV ir pamatysite, ką aš nuveikiau.

Jau esu žaidęs Lenkijoje prieš daug metų ir laimėjau medalį. Tačiau manęs jis netenkina, nes tai buvo ne aukso medalis.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Maciejus Lampe
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Maciejus Lampe

Kaip vyr. treneris, R.Jarutis prieš 10 metų yra dirbęs Mariupolio „Azovmaš“ klube Ukrainoje, su kuriuo pasiekė VTB lygos finalo ketvertą.

Vėliau lietuvis dirbo trenerio asistentu Kinijoje – Fudziano ir Guangdongo komandose.

R.Jarutis spalį baigė darbus Vilniaus „Ryto“ komandos direktoriaus pozicijoje.

VIDEO: urBONUSas: Šaro „gimdykla“ Barselonoje ir Eurolygoje žibantys žalgiriečiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius