-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 19

Rusai dar neketina Rimui Kurtinaičiui įteikti čempionų titulo

VTB Vieningoji lyga stabdo čempionatą, bet dar neketina įteikti Rimui Kurtinaičiui čempionų titulo. Tą pasakodama apie ekstremalią situaciją patvirtino VTB lygos generalinė direktorė Ilona Korstin.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

VTB lyga iki balandžio 10 d. sustabdė čempionato kovas.

Jeigu dėl koronaviruso protrūkio lygos kovų atnaujinti nebepavyktų, nutraukus sezoną čempionu galėtų būti skelbiamas Rimas Kurtinaitis ir jo treniruojama „Chimki“ komanda.

„Chimki“ užtikrintai pirmauja VTB lygos reguliariajame sezone – iškovojo 18 pergalių ir patyrė vos 1 pralaimėjimą, kai artimiausi persekiotojai Maskvos CSKA turi 15 pergalių ir 4 pralaimėjimus.

Tačiau VTB lyga dar negalvoja apie kraštutinį scenarijų nubraukti sezoną.

„Šiuo metu mes negalvojame apie šį variantą, – patvirtino VTB lygos vadovė I.Korstin. – Tiek mes, tiek klubai suinteresuoti deramai užbaigti krepšinio sezoną ir žaisti iki galo. Bet dar kalbėsimės su klubais, kokiu formatu pratęstume sezoną.“

Iki reguliariojo sezono finišo komandoms liko sužaisti po 4–6 rungtynes, po kurių aštuonios stipriausios pradėtų atkrintamąsias varžybas.

Stipriausiųjų aštuonetas turnyro lentelėje jau susiformavęs, tačiau aštuoneto formatą gali apsunkinti tarptautinis lygos statusas – į aštuntuką kol kas patenka Talino „Kalev“ iš Estijos ir Zeliona Guros „Stelmet“ iš Lenkijos. Beje, lenkai buvo karūnuoti čempionais nutraukus savo šalies pirmenybes.

VIDEO: „Ginčas“: kokios naudos labiausiai LKL ieškojo nutraukiant čempionatą?

Teoriškai, VTB lygos kovas galėtų pratęsti tik keturios stipriausios komandos, o visos jos – iš Rusijos: „Chimki“, CSKA, Mindaugo Kuzminsko bei Manto Kalniečio Krasnodaro „Lokomotiv“ ir Kazanės UNIKS.

Reikia pabrėžti, kad pagal VTB lygos rezultatus, Rusijos krepšinio federacija rikiuoja ir Rusijos krepšinio čempionato rezultatus.

„VTB buvo pirma lyga Rusijoje, sustabdžiusi sezoną. Tai buvo nepriklausomas lygos vadovybės sprendimas. Prisiėmėme riziką ir tai pasiteisino, nes netrukus visoje Rusijoje buvo nuspręsta stabdyti sporto turnyrus iki balandžio 10 d., – pasakojo I.Korstin. – Tikimės, kad situacija stabilizuosis ir galėsime pratęsti sezoną, nes jis buvo vienas įdomiausių ir labiausiai intriguojančių lygos istorijoje. Bet dabar mūsų prioritetas yra žaidėjų, sirgalių ir visų lygos dalyvių sveikata – negalime atnaujinti čempionato tuo rizikuodami.“

VIDEO: „Ginčas“ dėl konflikto: ar teisinga krepšininkus palikti be pinigų?

I.Korstin trumpai aptarė situaciją VTB komandose ir koronavirusu užsikrėtusį Talino „Kalev“ trenerių štabo narį. Jos teigimu, visi „Kalev“ ir Estijoje žaidę Krasnodaro „Lokomotiv“ žaidėjai bei delegacijos nariai dabar karantine. Štai ir Mindaugas Kuzminskas su Mantu Kalniečiu po rungtynių liko užsidarę ir izoliavęsi nuo visuomenės Lietuvoje.

„Kiek žinau, abiejų komandų žaidėjai jaučiasi gerai“, – patikino I.Korstin.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius