Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 30

Rusijos oligarchas iš Italijos klubo atleido Rimą Kurtinaitį

Rusijos oligarcho Dmitrijaus Gerasimenkos kantrybė greitai trūko. Kantu „Red October“ klubo savininkas trečiadienį paskelbė, jog atleido Rimą Kurtinaitį iš trenerio pareigų.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / „Scanpix“ nuotr.

„Mes nutraukėme sutartį su Rimu Kurtinaičiu, – Kantu klubo interneto svetainėje pranešė skandalingasis klubo šeimininkas. – Noriu padėkoti jam, nes jis mane daug išmokė krepšinyje. Tačiau atėjo laikas permainoms. Nežinau, kodėl mums nepasisekė, galbūt mūsų žaidėjai nebuvo tobuli jo krepšinio idėjoms.

Bet aš nenoriu pasakyti nieko negatyvaus apie Rimą, jis labai gerai suprato situaciją. Žinojau, kad jis labiausiai išgyveno dėl nesėkmių ir net negalėjo užmigti. Noriu jam padėkoti už supratimą“.

Kantu komandai laikinai vadovauti rusas paskyrė asistentą Kirilą Bolšakovą.

Tiesa, R.Kurtinaičio agentas Obradas Fimičius pareiškė, jog tai pats lietuvis nusprendė palikti ruso vadovaujamą Italijos klubą.

„Jis turėjo garantuotą dvejų metų sutartį“, – teigė O.Fimičius.

R.Kurtinaičio auklėtiniai pastaruoju metu keliavo per nesėkmių ruožą ir buvo patyrę penkis pralaimėjimus iš eilės, tarp jų ir vieną 43 taškų skirtumu.

Tik dvi pergales per devynerias Italijos krepšinio čempionato rungtynes laimėjęs Kantu klubas rikiuojasi tik 14-16 vietoje.

R.Kurtinaičio sąjunga su Kantu klubu nuo pat pradžių atrodė rizikinga dėl klubą valdančio D.Gerasimenkos asmenybės. Ukrainoje prieš 38 metus gimęs rusas būdamas labai jaunas tapo stambios Volgogrado metalurgijos gamyklos „Krasnyj oktiabr“ vadovu.

Prieš kelerius metus D.Gerasimenka įkūrė tuo pačiu pavadinimu žaidusią Volgogrado komandą ir krepšinio pasaulyje pagarsėjo tuo, kad būdamas klubo šeimininku, pats kelis kartus pasirodė Europos taurės ir Jungtinės lygos rungtynėse, nors niekada nebuvo profesionalus krepšininkas.

2015 metų vasarą D.Gerasimenka buvo apkaltintas korupcija, bet nutūpė Italijoje, kur praėjusį sausį įsigijo 65 proc. Kantu klubo akcijų, kai Italijos komanda kentė finansines problemas.

„La Gazzetta dello Sport“ suskubo paskelbti ir pretendentus, kurie gali pakeisti R.Kurtinaitį. Tai – žymūs Italijos treneriai: Luca Bianchi arba Carlo Recalcati.

56 metų R.Kurtinaitis Kantu ekipą treniravo nuo šių metų vasaros. Prieš tai jis vadovavo Rusijos klubui „Chimki“, su kuriuo dusyk – 2012 ir 2015 metais – laimėjo Europos taurės turnyrą. Šias varžybas R.Kurtinaitis laimėjo ir su Vilniaus „Lietuvos rytu“ 2009 m. Turine.

Rimo Kurtinaičio karjera

2002-2006 m. Baku „Gala“ (Azerbaidžanas)

2002-2006 m. Azerbaidžano rinktinė

2006 m. Permės „Ural-Great“ (Rusija)

2006-2007 m. Vilniaus „Sakalai“

2007-2008 m. Vroclavo „Slask“ (Lenkija)

2008-2010 m. Vilniaus „Lietuvos rytas“

2010-2011 m. Rygos VEF (Latvija)

2011-2015 m. „Chimki“ (Rusija)

2016 m. Kantu „Red October“ (Italija)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius