Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 05 26

Ryškėjantis „Žalgirio“ kito sezono paveikslas: aiškėja dar trijų krepšininkų likimai

Kauno „Žalgiris“ siekia bilieto į „Betsafe-LKL“ finalą, bet nuožmūs darbai vyksta ne tik krepšinio aikštelėje, o ir klubo biure. Lietuvos flagmanas ketvirtadienį oficialiai paskelbė apie pratęstą sutartį su latviu Rolandu Šmitu, o 15min žiniomis, „Žalgiryje“ pasiruošę likti yra dar du užsieniečiai, tuo metu vienas lietuvis jau ieškosi naujo klubo.

15min šaltinių teigimu, kito sezono Kauno „Žalgirio“ projekcijoje yra matomi Kevarriusas Hayesas ir Tyleris Cavanaugh.

Puikia gynyba pasižymintis 26-erių metų 206 cm ūgio atletiškas vidurio puolėjas sezono metu neišvengė banguotumo, bet pateisino klubo lūkesčius. Kaip skelbia 15min šaltiniai, „pliusą“ kontrakte turintis K.Hayesas yra matomas kito sezono komandoje ir naujo vidurio puolėjo „Žalgiris“ neieško.

Šį Eurolygos sezoną K.Hayesas per beveik 18 minučių rinko po 5,4 taško, 4,4 atkovoto kamuolio, 0,9 blokuoto metimo ir 7,8 naudingumo balo. Šalies pirmenybėse – 7,3 taško, 3,5 atkovoto kamuolio ir 9,1 efektyvumo balo per beveik 16 minučių ant parketo.

15min šaltiniai praneša, jog prieš dvi savaites į rikiuotę grįžęs 29-erių metų T.Cavanaugh kontrakte turi kito sezono „pliusą“ iš savo pusės ir palikti Nemuno salos artėjančią vasarą neplanuoja.

Nuo gruodžio mėnesio vidurio dėl nugaros traumos nežaidęs 206 cm ūgio amerikietis Eurolygoje šį sezoną per 20 minučių fiksavo 5,9 taško (32,6 proc. trit.), 4,3 atkovoto kamuolio ir 6 naudingumo balų rodiklius.

„Betsafe-LKL“ čempionate – 6,9 pelnyto taško (38,9 proc. trit.), 3,3 atkovoto kamuolio ir 6,5 efektyvumo balo rodikliai per 18 minučių.

„Žalgiris“ kitam sezonui turi sutartis ir su Luku Lekavičiumi, Dovydu Giedraičiu, Arnu Butkevičiumi, Edgaru Ulanovu, Laurynu Biručiu ir Rolandu Šmitu.

Pasak 15min šaltinių, Kaune kitą sezoną turėtų žaisti ir Keenanas Evansas bei Tomas Dimša. Traumą besigydančio amerikiečio kontrakte yra „pliusas“ kitam sezonui, o ir jis pats jau ne kartą buvo užsiminęs apie norą likti Kaune. Tuo metu Kaziui Maksvyčiui užsirekomendavęs lietuvis T.Dimša vasarą taps laisvuoju agentu, bet „Žalgiris“ planuoja jį išlaikyti.

Scanpix Baltics nuotr./Tomas Dimša
Scanpix Baltics nuotr./Tomas Dimša

Kaip skelbia 15min šaltiniai, po ketverių metų darbo kartu „Žalgiris“ yra pasiruošęs skirtis su Karoliu Lukošiūnu (25 metai, 195 cm), kuriam rinkoje jau yra ieškoma nauja komanda.

Iš rotacijos svarbiausiose sezono kovose iškritęs vilnietis per beveik 7 minutes Eurolygoje rinko po 1,8 taško (36,4 proc. trit.), „Betsafe-LKL“ pirmenybėse – 6,4 taško (38,8 proc. trit.) per 15 minučių.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Karolis Lukošiūnas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Karolis Lukošiūnas

Komandą tikrai paliks ir į NCAA išvykstantis talentas Motiejus Krivas, o neaiški yra ir Igno Brazdeikio, Isaiah Tayloro bei Achille Polonaros ateitis „Žalgiryje“.

nuotr. zalgiris.lt/Ignas Brazdeikis
nuotr. zalgiris.lt/Ignas Brazdeikis

Kaip skelbia 15min šaltiniai, I.Brazdeikis yra vienintelis „Žalgirio“ krepšininkas, kurio mintys apie kitą sezoną yra visiškai neaiškios.

Brangiausiai apmokamas Kauno komandos žaidėjas sezono pabaigoje susidūrė su motyvacijos problemomis žaidžiant „Betsafe-LKL“ čempionate, bet kontrakte jis turi „pliusą“ iš savo pusės, tad išlieka savo likimo kalviu.

Vienintelis klausimas – ar I.Brazdeikis po tokio nestabilaus pirmojo sezono Europoje sulauks dėmesio iš didesnių Senojo žemyno klubų?

VIDEO: PIKENROLAS: filmo vertas „Real“ triumfas Kaune ir suskaičiuotas Šaro laikas Barselonoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius