Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 03 15

„Ryto“ Greituolis: apie ypatingą šukuoseną, žinutę varžovams ir vis dar gyvą NBA svajonę

Pravardę „Speedy“ (liet. Greituolis) Kennethas Smithas užsidirbo vos tik gimęs. Dienos šviesą jis išvydo pakeliui į ligoninę – už tokį nekantrumą ir buvo apdovanotas mamos.
Speedy Smithas
Speedy Smithas / FIBA.com nuotr.

„Tai lyg du vardai. Tiesą sakant, visi mane dažniau vadina būtent Speedy“, – pokalbio su 15min pradžioje paaiškino 29-erių amerikietis.

Išskirtinė ir dar viena Greituolio savybė – jo plaukai, surišti į daugybę kasyčių ir siekiantys krūtinę.

Nors istorijos apie mitinį herojų Samsoną S.Smithas iki šiol nebuvo girdėjęs, klausydamas legendos apie stipruolį, kurio jėga slėpėsi būtent jo ilguose plaukuose, Vilniaus „Ryto“ įžaidėjas linkčiojo galvą.

„Tai mano asmenybės dalis. Esu, kas esu, ir nenoriu būti kitoks. Tikrai netapčiau greitesniu, jei nusikirpčiau. Aišku, rūpesčių išlaikyti tokią šukuoseną netrūksta“, – tęsė S.Smithas.

FIBA.com nuotr./Speedy Smithas taisosi šukuoseną rungtynių metu.
FIBA.com nuotr./Speedy Smithas taisosi šukuoseną rungtynių metu.

„Laimei, turiu draugę, kuri man padeda. Iš pradžių tam reikėjo 8-10 valandų. Dabar jau esame greitesni – užtenka keturių. Pastangų tikrai reikia didelių, bet, manau, esu palaimintas, kad turiu tokią šukuoseną.“

Į kasytes surištus plaukus S.Smithas nusižiūrėjo nuo savo jaunystės idealo – legendinio NBA krepšininko Alleno Iversono.

„Ne tik tai, bet ir ilgą rankovę ant rankos. Taip pat jo crossoverį (staigų krypties pakeitimą, kamuolį iš vienos pusės persimetant į kitą, – past.), jo meilę, aistrą ir atsidavimą krepšiniui.

Užaugau žiūrėdamas, kaip jis žaidžia. A.Iversonas yra tikra krepšinio ikona. Manau, jis pakeitė šį žaidimą. Įrodė, kad ir mažesni žaidėjai gali turėti ateitį krepšinyje“, – pagyras „The Answer“ (liet. Atsakymu) pravardžiuotam išskirtinio talento žaidėjui puolime žarstė S.Smithas.

„Scanpix“ nuotr./Allenas Iversonas
„Scanpix“ nuotr./Allenas Iversonas

Tiesa, pirmasis kamuolys, kurį paėmė į rankas būsimas „Ryto“ legionierius – nebuvo oranžinės spalvos. Ir net ne apvalus. S.Smithas pirmiausia svajojo apie amerikietiškąjį futbolą.

Dar ir šiandien jis yra didžiulis „Tampa Bay Buccaneers“ sirgalius, todėl neslėpė džiaugsmo, kai išgirdo, jog legendinis Tomas Brady apsigalvojo ir nusprendė tęsti karjerą net ir būdamas 44-erių.

„Tai nuostabi žinia „Buccaneers“ ir jų gerbėjams. Tampa yra apie 30 mylių (apie 50 km) nuo ten, iš kur aš esu kilęs. Džiaugiuosi, kad jis žais toliau“, – teigė iš Sent Pitersbergo, Floridos, kilęs S.Smithas.

„Scanpix“ nuotr./Tomas Brady
„Scanpix“ nuotr./Tomas Brady

Itin savimi pasitikintis amerikietis pokalbio metu prisipažino nieko nežinojęs apie Lietuvą iki tol, kol atsidūrė Vilniuje. „Net nežinojau, ar čia žaidžiamas krepšinis“, – juokėsi įžaidėjas, dabar jau savo oda pajutęs, kas yra išskirtinė lietuvių meilė krepšiniui.

„Taip, praėjusį sezoną žaidžiau su (Panevėžio) „Lietkabeliu“ Europos taurėje, bet tai – viskas. Nesutikau nė vieno lietuvio savo karjeros kelyje. Kai atvykau čia, arenos palubėse pamačiau Jono Valančiūno nuotrauką. Žinau jį, bet nežinojau, kad jis – lietuvis. Iš karto pagalvojau: „O, geras!“ – atvirai pasakojo S.Smithas.

Nors krepšininkui jau kitą sezoną sueis 30 metų, jis ir toliau svajoja apie NBA, o visiems būsimiems Vilniaus „Ryto“ varžovams siunčia rimtą įspėjimo žinutę. Lemiamas Karaliaus Mindaugo taurės kovas dėl COVID-19 praleidęs amerikietis teigia, kad varžovams dėl to tiesiog pasisekė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius