-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 23

„Ryto“ naujoko portretas: žmogus, kuriam galima patikėti lemiamą metimą

Vilniaus „Ryto“ naujokas DJ Seeley trečiadienį atvyko į Vilnių. Netrukus 28-erių 193 cm ūgio gynėjas prisijungs prie Dainiaus Adomaičio pratybų. 24sek skautas Julius supažindina jus su DJ Seeley žaidimo savybėmis.
DJ Seeley
DJ Seeley / cbgrancanaria.net nuotr.

Stiprybės

Nesavanaudiško, europietiško ir „senosios mokyklos“ krepšinio stiliaus žaidėjas.

Aukštas krepšinio IQ. Žaidimą skaitantis ir komandinį ritmą palaikantis atakuojantis gynėjas, kuris situacijomis patogiai jaučiasi ir įžaidėjo pozicijoje dėl savo kūrėjo savybių.

Pasižymi kokybiškomis fundamentaliomis detalėmis: gynyboje retai šoka ant metančiojo, kruopščiai atsitveria savo ginamąjį, žvilgsniu seka kamuolį ir neatsuka nugaros į jį. Puolime turi saugų driblingą, priima teisingus ir susitarimų negriaunančius sprendimus (1,65 kl.). Kantrus ir susikoncentravęs įvykiams aikštėje.

Nėra labai atletiškas ir šoklus, bet pasižymi staigiais apgaulingais judesiais.

Puikiai skaito potencialias įkirtimo situacijas žaisdamas be kamuolio. Labai gerai jaučia spacingo (žaidėjų išsidėstymo aikštėje) judėjimo kryptis ir jas išnaudoja.

Patikimas metikas iš vidutinio nuotolio ir trijų taškų zonos. Supranta, kur yra jo patogūs metimo taškai ir retai atlieka neapgalvotus metimus. Tritaškius ACB lygoje metė 40 proc. taiklumu.

Turi labai mėgstamą klaidinantį pump fake judesį (imituodamas metimą aukštai iškelia kamuolį apgaudamas varžovą ir atlieka laisvą metimą jam prašokus), kuriuo dažnai naudojasi pergudraudamas gynėjus.

Žaisdamas be kamuolio iš staggerių (išbėgimai iš užtvarų palei galinę liniją), bandydamas atitrūkti nuo gynėjo staigiai keičia judėjimo kryptį ir susikuria situaciją metimui iškilus į viršų.

Pasižymi neblogu kojų darbu ir gudrumu epizodais žaisdamas ant ūso po krepšiu.

DJ Seeley karjera
2013–2014 „Radnički Kragujevac“
2014 „Medi Bayreuth“
2014–2015 „Delaware 87ers“
2015 „Bàsquet Manresa“
2015 „Beşiktaş“
2015–2016 „Gran Canaria“
2016–2017 Tel Avivo „Maccabi“
2017–2018 „Gran Canaria“
2018– Vilniaus „Rytas“

Noriai dalinasi kamuoliu ir neblogai mato aikštelę (2,7 rez. perd. per 22 min.). Praėjusį sezoną „Gran Canaria“ ekipoje derinių atomazgoje dažnai buvo išvedamas perimetre ties viduriu (top) judesyje žaisti du prieš du, taip jam leidžiant kurti žaidimą sau ir komandos draugams.

Gerai atlieka perdavimus viena ranka gyvame driblinge tiek dominuojančia dešine, tiek ir kaire ranka.

Du prieš du situacijose varžovams taikant dvigubinimo gynybą, efektyviai pralenda ir persimeta kamuolį tarp dviejų žaidėjų (splitina), taip sukurdamas 4 prieš 3 pranašumą.

Dažnai net ir neturint realių šansų atkovoti kamuolį, sukuria agresiją lipdamas ant lentos puolime. Atkovoti kamuolius kartais pavyksta, o kartais jie lieka tik priliesti, bet tai pareikalauja jį ginančio žmogaus koncentracijos.

Mėgsta gaudyti varžovų pražangas puolime ir yra linkęs aukoti savo kūną. Kaip ir puolime, taip ir gynyboje jaučia komandines rotacijas ir retai priima rizikingus sprendimus.

VIDEO: Dj Seeley Welcome Back To Gran Canaria !

Silpnybės

Kaip ir minėjau, nėra labai atletiškas ir šoklus, todėl susiduria su problemomis užbaigiant ataką su kontaktu prasiveržus. Kartais to ir privengia.

Nepasižymi sprogstama jėga ir pirmu žingsniu, todėl nuolat reikia ieškoti būdų, kaip pergudrauti atletiškesnius varžovus.

Atkarpomis tampa per daug pasyvus, neagresyvus ir išnyksta žaidime.

Kartais linkęs gynyboje sužaisti ne kojomis, o rankomis, taip prisirinkdamas neapgalvotų pražangų ir pats save išimdamas iš žaidimo (2,6 praž. per 22 min.).

Nors neblogai ginasi vienas prieš vieną, epizodais per lengvai praleidžia priešininką, tikėdamasis, kad tą sutvarkys po krepšiu esantys aukštaūgiai.

Statistika nac. čempionatuose
Sezonas Komanda Vid. Dvit.% Trit.% Reb As
2013/14 Radnicki-ABA 4,7 41,9 36,7 1,5 1,9
Bayreuth 13,9 55,4 44,4 3,3 2,8
2014/15 Delaware 87ers 19,4 51,5 43,8 4,1 5,1
Manresa 13 40,5 65,4 2,4 2,3
2015/16 Besiktas 7,9 36,8 52,6 1,7 2
Gran Canaria 9,1 55,1 36,8 1,9 1,5
2016/17 Maccabi Tel Aviv 9,1 55,8 39,4 2,8 2,2
2017/18 Gran Canaria 9,8 43,6 40,9 2 2,3

Palyginimas

Iš kūno sudėjimo, judesių ir įvykių puolime neforsavimo, man jis primena mažiau atletišką ir ne tokią agresyvią „New Orleans Pelicans“ gynėjo Jrue Holiday versiją.

Išvada

Labai ramus ir savimi pasitikintis krepšininkas, kurio žaidime sunku įžvelgti arogancijos.

Nors rungtynių metu nereiškia daug emocijų, stebint jo kūno kalbą, galima susidaryti įspūdį, kad jam rūpi komanda ir galutinis rezultatas.

Tai yra vienas tų žaidėjų, kuriuo bus galima pasitikėti lemiamomis rungtynių akimirkomis.

Mano nuomone, DJ Seeley turėtų puikiai įsilieti į „Ryto“ rotaciją ir suklijuoti žaidimą savo įgūdžių arsenalu (all around skillset) aikštelėje ir psichologine ramybe rūbinėje.

Sukomplektuota „Ryto“ gynėjų linija pasižymi įvairiapusiškumu ir skirtingo stiliaus žaidėjais, o treniruočių procesas turėtų pavirsti į sveiką konkurencinę kovą, kurioje laimės visi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius