-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 11

Uraganiniu puolimu ir rekordu „Top 16“ pasiekę „Ryto“ žaidėjai: „Tai krepšinio džiaugsmas“

Vilniaus „Rytas“ ištikimiausių sirgalių grupei „B tribūna“ 21-ojo gimtadienio proga įteikė pačią geriausią dovaną. Antradienio vakaras „Siemens“ arenoje pažymėtas rekordiniu Dainiaus Adomaičio auklėtinių pasirodymu, kurį po dviejų valandų vainikavo bilietas į „Top 16“ etapą. „Rytas“ svečiams iš Turkijos įsūdė dar neregėtą tolimų metimų skaičių bei mėgavosi krepšiniu taip, kaip seniai to nedarė.

Pergalingame mače sostinės krepšininkai realizavo net 18 tritaškių, o tai yra visų laikų „Ryto“ rekordas Europos taurėje bei geriausias šio sezono rezultatas turnyre.

Kraujo skonį nuo pirmojo ginčo kamuolio pajutę vilniečiai Bursos „Tofaš“ krepšininkams pasiūlė įspūdingą žaidimo tempą.

„Mūsų arena ir fanai mus užvedė, – Eurolyga.lt po dvikovos sakė „Ryto“ kapitonas Eimantas Bendžius. – Mūsų žaidimas yra greitas. Bandome po geros gynybos greitai pereiti į puolimą, atlikti perdavimus ir atakuoti. Nepataikėme ir taip gan nemažai laisvų tolimų metimų. Išankstinio plano daug atakuoti iš toli nebuvo, tai gimė eigoje. Tiesiog žaidimo skaitymas.“

Nors „Rytas“ svarbiausią sezono mūšį pasitiko nukraujavęs – žaisti negalėjo čiurną pasitempęs australas Cameronas Bairstow, o mačo išvakarėse sunegalavęs amerikietis Tu Holloway ant parketo praleido vos keturias minutes, bet šios netektys aikštelės šeimininkus sutelkė taip stipriai, kad jie staigiai ėmėsi pildyti prieš mačą užsibrėžtus tikslus.

Arnas Butkevičius dviem tolimais metimais baudė „Tofaš“ krepšininkus už pasirinktą rizikos taktiką, tritaškį pridėjo Paco Cruzas, o greitomis atakomis varžovus varginęs bei 16:0 spurtavęs „Rytas“ jau 8-ąją susitikimo minutę vykdė minimalią užduotį laimėti bent 11 taškų persvara – 24:10.

„Atlikome tikrai gerus metimus, – Eurolyga.lt po pergalės sakė rungtynių MVP išrinktas Martynas Echodas. – Pradžioje varžovai rizikavo ties Arnu, o jis pataikė, pataikėme ir po situacijų „du prieš du“. Varžovai buvo susispaudę po krepšiu, mes atlikome ekstra perdavimus bei metėme laisvus metimus. Tai nebuvo sėkmė, tai buvo laisvi metimai, kuriais pasinaudojome.“

Spindėjęs M.Echodas nepriminė to žaidėjo, kuris slogiai atrodė sezono starte. Jis dukart pagavęs kamuolį ore galingai jį įkrovė iš viršaus bei buvo pasiryžęs sudraskyti varžovus į skutelius. Kaunietis žaidė 28 minutes ir vidurio puolėjo pozicijoje buvo kone nepakeičiamas.

Uraganiniu ritmu puolę ir garsiai savų sirgalių palaikoma Vilniaus komanda, atrodė, kad svečiams iš Turkijos nepaliks jokių šansų. Krepšio tinklelį skrodė vienas po kito taiklūs „Ryto“ žaidėjų metimai.

Iki ilgosios pertraukos pataikė 13 dvitaškių iš 16, 9 tritaškius iš 16, 4 baudų metimus iš 5.

Tai skaičiai, kurie Europos taurėje ant menčių paguldytų bet ką, o „Rytas“ po dviejų kėlinių savo rankose laikė taip trokštamą bent 21 taško pranašumą – 57:31.

„Ryto“ vežimą iki ilgosios pertraukos labiausiai stūmė M.Echodo, A.Butkevičiaus bei P.Cruzo trio. Aukštaūgis pelnė 16 taškų (7/8 dvit.), o puolėjas su gynėju pridėjo po 13.

„Jie antro kėlinio pabaigoje dairėsi vienas į kitą, buvo pasimetę. Mes tą jautėme, bet jiems padėjo ilgoji pertrauka. Jei ne ji, mes būtume ėję ir nuėję“, – po dvikovos sakė E.Bendžius.

Vis dėlto ilgoji pertrauka krepšinyje yra privaloma, o po jos „Tofaš“ vyrukai ėmė gadinti vilniečių bei „B tribūna“ sirgalių užkurtą vakarėlį.

Bursos puolėjas DJ White'as smeigė tris tritaškius, „Tofaš“ trečiąjį ketvirtį pradėjo neįtikėtina atkarpa 17:0. Taip staigiai, vos per keturias minutes, vilniečių pranašumas ištirpo iki vienaženklio skaičiaus – 48:57.

„Ar „Rytas“ išeis į aikštelę, ar ne?“, – garsiai svarstė šalia sėdėjęs sirgalius.

„Varžovai neturėjo ką prarasti, jie turėjo atakuoti, – apie siaubingą atkarpą kalbėjo E.Bendžius. – Metimus, kuriuos prametė pirmoje pusėje, jie labai gerai pataikė po ilgosios pertraukos. Mes pradėjome nejaukiai jaustis aikštelėje, ėmėme dairytis vieni į kitus ir tarsi klausėme, ką darome dabar? Treneris paprašė minutės pertraukėlės, visi susibūrėme ir nuraminome vienas kitą, stumtelėjome į priekį ir grįžome į rungtynes.“

Kai jau atrodė, kad Dainiaus Adomaičio auklėtiniams iniciatyva baigia išslysti iš rankų, „Rytą“ išgelbėjo dvi trenerio paimtos minutės pertraukėlės, raginimai atsibusti bei ginklas, kuris antradienio vakarą veikė tiesiog nuostabiai. Tai tolimi metimai.

Užsitęsusį vilniečių taškų badą nutraukė ketvirtąjį savo tritaškį įsmeigęs A.Butkevičius.

Su šiuo tritaškiu „Rytas“ vėl šoko ant bėgių – tolimą metimą pridėjo Deividas Sirvydis, du tritaškius paeiliui įmetė E.Bendžius, o kėlinį uždarė dar dvi Mindaugo Girdžiūno tolimos bombos.

Kas nugalės, klausimų prieš lemiamą ketvirtį nebebuvo (77:55). Klausimas buvo, ar sostinės krepšininkams pavyks pasiekti pagrindinį iškeltą 21 taško persvaros tikslą.

„Trečiajame kėlinyje buvo kažkiek neramu, bet viskas baigėsi gerai. Rungtynių pabaigoje kažkiek žvilgčiojome į švieslentę, bet dvikovos metu žaidėme savo žaidimą“, – sakė M.Echodas.

Pergale pažymėtame mače M.Echodas surinko 24 naudingumo balus bei buvo efektyviausias dvikovos žaidėjas. A.Butkevičius pridėjo 23.

Likus minutei iki susitikimo pabaigos E.Bendžius smeigė 17-ąjį, rekordinį klubo istorijoje Europos taurėje tritaškį. Po kelių akimirkų Dovis Bičkauskis pridėjo ir dar vieną tolimą metimą, kuris šeimininkų pranašumą padidino iki 19 taškų.

„Rytas“ skubėjo ir bandė pasiekti išsvajotą ribą, tačiau nepavyko. Kaip parodė laikas ir rungtynės Limože – to ir neprireikė. CSP komanda krito namuose prieš Venecijos „Umana Reyer“, o tai atnešė D.Adomaičio kariaunai kelialapį į kitą etapą.

„Smagu, kai dalinies kamuoliu ir žaidi rezultatyviai. Tai krepšinio džiaugsmas“, – po rungtynių komandos žaidimą įvertino mačo MVP tapęs M.Echodas.

99 pelnyti taškai yra geriausias „Ryto“ rezultatas šiame Europos taurės sezone. Sezone, kurį po pirmojo rato daugelis ėmė nurašinėti.

Kai situacija buvo tapusi avarine, sostinės krepšininkai ėmė kilti. Jie iškovojo tris pergales per pastarąsias ketverias rungtynes ir pelnytai žengia tolyn.

Tiesa, reikalai nėra baigti. Kitą savaitę Venecijoje laukia paskutinis reguliaraus sezono mačas, kuriame „Rytas“ gali išsaugoti trečiąją poziciją grupėje bei tikėtis sąlyginai lengvesnių varžovų „Top 16“ etape. O jame – nauja istorija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius