-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 07

„Rytui“ žūtbūtinis mačas dabar ne tik dėl savęs: „Turime tai padaryti dėl Chriso“

Vilniaus „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis turi staigiai perkonstruoti žaidimą prieš antrąjį Europos taurės ketvirtfinalio mačą penktadienį „Siemens“ arenoje su „Valencia“. Pagrindinio įžaidėjo Chriso Kramerio sezoną baigusi kelio trauma verčia ieškoti naujų sprendimų.
Atvira „Ryto“ treniruotė
Atvira „Ryto“ treniruotė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vilniaus „Rytas“ antradienį pralaimėjo pirmąsias ketvirtfinalio rungtynes Ispanijoje 64:75, bet kur kas skaudesnis nuostolis komandai tapo Ch.Kramerio trauma.

Greitoje atakoje antrajame kėlinyje plyšę dešinio kelio kryžminiai raiščiai mažiausiai pusmečiui išvedė ekipos kapitoną iš rikiuotės.

Antrajam ketvirtfinalio mačui „Rytas“ turi parengti kitus įžaidėjus – pirmiausia Roką Stipčevičių ir Mindaugą Girdžiūną, kad pabandytų užtušuoti atsivėrusią spragą.

„Nieko, ne pirmas kartas“, – atrodė pasirengęs M.Girdžiūnas, kuriam teks pasistumti iš atakuojančio gynėjo į įžaidėjo poziciją, kaip tai jau buvo sezono pirmojoje dalyje.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Atvira „Ryto“ treniruotė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Atvira „Ryto“ treniruotė

Jei „Rytui“ pavyktų nugalėti Valensijos klubą, ketvirtfinalio serija iki dviejų pergalių vėl pasisuktų į Ispaniją, kur trečiadienį vyktų lemiamas mačas.

Tačiau prieš tai D.Adomaitis ir jo vyrai turi sužaisti itin geras rungtynes penktadienį Vilniuje, kad išlygintų rezultatą dvikovoje su Europos taurės turnyro favoritais.

– Treneri, kaip keičiasi žaidimo planas, Ch.Krameriui patyrus traumą? 15min paklausė D.Adomaičio.

– Manau, kad keičiasi rotacija. Galėsime į žaidimą įtraukti kažką iš jaunų žaidėjų.

Komfortiškai pabuvome porą mėnesių, o dabar žaidėjus vėl turėsime perstumdyti pozicijoje.

– Kas turėtų papildyti įžaidėjo poziciją?

– Mindaugas (Girdžiūnas) turės žaisti daugiau įžaidėju. Jis ir Roko (Stipčevevičius) bus tie, kurie dalinsis šią poziciją. Aišku, DJ Seeley turės daugiau laiko praleisti su kamuoliu.

Vėlgi – kiekvienas turi įnešti savo indėlį.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Atvira „Ryto“ treniruotė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Atvira „Ryto“ treniruotė

– Kokie būtų jūsų pageidavimai ieškant naujo įžaidėjo – ne šiose rungtynėse, bet jo prireiks vis tiek?

– Dabar žiūrime tik į šias rungtynes, o paskui spręsime. Aišku, kad galvojame ir žiūrime, tačiau rinka yra negailestinga.

– Ar jau yra visiškai aiški Ch.Kramerio traumos diagnozė?

– Ne, jis dabar kaip tik yra pas daktarą. Galbūt vakare daugiau žinosime.

VIDEO: Jautrus Ch.Kramerio interviu apie traumą – vos sulaikė ašaras

– Kalbant apie rungtynes su „Valencia“ – jūs norėjote, kad būtų aukštesnis pataikymo procentas. Valensijoje „Rytas“ neblogai pataikė tritaškius (40 proc.), tačiau žemas buvo dvitaškių taiklumas (29 proc.). Kas tai lėmė ir kaip tai galima keisti?

– Puolime susikūrėme daug gerų pozicijų metimams, bet nepataikėme. Faktas, kad žaidžiant su jais kiekvienas toks metimas, dvitaškis ar tritaškis, gali būti lemiamas rungtynių pabaigoje. Faktas, kad procentas turi būti geresnis. Norime ir geresnio balanso žaidime baudos aikštelėje ir prie tritaškio linijos. Faktas, kad prireiks Arciomo Parachouskio galingo žaidimo.

Mes turime su jais žaisti greitą krepšinį. Negalime žaisti „penki prieš penkis“, privalome pelnyti taškų greitajame puolime, išlaikyti aukštesnį intensyvumą nei rungtynių su Valensija antrojoje dalyje.

– Šią savaitę komanda žaidžia dvejas rungtynes su „Valencia“ ir dar sekmadienį laukia mačas su „Žalgiriu“ Vilniuje. Kaip išdėliojate krūvius?

– Matote, vienas dalykas, kad į šią savaitę atėjome labai gerai pasirengę fiziškai ir komandiškai. Bet viską sujaukė Chriso trauma. Viena, tai sujaukė rotaciją, o kita – psichologiškai trauma paveikia komandą. Analizuojant rungtynių video tai gerai matėsi.

Žaidėjams sakiau: „Tai jūsų darbas“. Turime gerą rotaciją, esu patenkintas žaidėjais, kad jie įdeda širdį.

– Kaip atrodė žaidėjai po Ch.Kramerio traumos pastarosiomis dienomis?

– Manau, kad šioje padėtyje kiekvienas žaidėjas turi žengti žingsnį į priekį ir tai jie turi padaryti dėl Chriso. Jis labai svarbus žaidėjas ne tik aikštėje, bet ir rūbinėje. Jis – komandos kapitonas. Kiekvienas turi padaryti daugiau dėl jo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius