-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 08 15

S.Pesičius paaiškino, kodėl iš Serbijos rinktinės atkabino M.Teodosičių

Netikėta žinia nuskambėjo praėjusią savaitę, kai Serbijoje pasklido žinia, jog krepšinio rinktinės treneris Svetislavas Pesičius atleido iš Europos čempionatui besirengiančios komandos vieną jos žvaigždžių – Milošą Teodosičių. Pirmadienį treneris bandė paaiškinti savo sprendimą spaudos konferencijoje.
Svetislavas Pesičius teigė, kad rinktinėje turi geresnių žaidėjų už Milošą Teodosičių.
Svetislavas Pesičius teigė, kad rinktinėje turi geresnių žaidėjų už Milošą Teodosičių. / „Scanpix“ nuotr.

Serbijoje kilo didelis skandalas, kai iš rinktinės buvo atkabintas M.Teodosičius.

36 metų gynėjas daug metų buvo vienas svarbiausių Serbijos rinktinės vedlių, padėjęs iškovoti tris sidabro medalius – 2009 metų Europos čempionate, 2014 metų pasaulio čempionate ir 2016 metų olimpinėse žaidynėse.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Milošas Teodosičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Milošas Teodosičius

Bolonijos „Virtus“ įžaidėjas rengėsi ir šiam Europos čempionatui, bet netikėtai buvo atleistas iš komandos net neįpusėjus pasiruošimui.

„Jis buvo kiek nustebęs dėl sprendimo, kas yra normalu, – komentavo Serbijos rinktinės treneris Svetislavas Pesičius. – Aš pasakiau jam, kad remsiuosi žaidėjais, kurie gali duoti daugiau, mano nuomone.

Buvo galvojama, kad jis galėtų likti komandoje ir būti atsarginiu žaidėju. Tačiau jis tokiu niekada nebuvo per savo karjerą. Aš jam atvirai pasakiau, kad turiu geresnių žaidėjų šioje komandoje.

Komanda nėra vien tik geriausių žaidėjų kolekcija, nėra svarbu vien individualūs žaidėjai. Sprendimas buvo priimtas. Aš padėkojau jam, jis padėkojo man. Ir viskas.“

Kai žinia apie M.Teodosičiaus atleidimą iškilo į viešumą, to nežinojo kiti Serbijos krepšininkai.

„Pirmą kartą per mano karjerą įvyko taip, kad dar nebuvau informavęs komandos, kai visi portalai pranešė, kad Teodosičius paleidžiamas, – sakė S.Pesičius. – Apie tai žinojo federacijos prezidentas ir direktorius, deja, komanda sužinojo vėliau.

O sprendimas buvo mano ir jis nebuvo lengvas.“

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Kontrolinės rungtynės Belgrade: Serbija – Lietuva. Milošas Teodošičius ir Aleksandras Džordževičius.
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Kontrolinės rungtynės Belgrade: Serbija – Lietuva. Milošas Teodošičius ir Aleksandras Džordževičius.

S.Pesičius tvirtino, kad jokio incidento nebuvo, o pokalbio su M.Teodosičiumi detalės liks tarp judviejų.

72 metų treneris, prieš 2-3 dešimtmečius laimėjęs titulų su Vokietijos rinktine ir buvusios Jugoslavijos komanda, tvirtino nesureikšminęs kritikos, kurios Serbijoje netrūko, kai taip buvo pasielgta su veteranu.

„Niekas manęs nesukrės. Niekas nenustebins, nes esu patyręs kritikos, atakų ir užgauliojimų prieš 20 metų iš tų, kurie turėjo mikrofonus rankose. Manęs tai netrikdo, sunkumų trenerių darbe kyla kasdien, vienintelis klausimas, kaip juos išsprendi. Kol kas aš susidorojo pakankamai gerai“, – kalbėjo S.Pesičius.

nuotr. „Getty Images"/euroleague.net/Svetislavas Pešičius
nuotr. „Getty Images"/euroleague.net/Svetislavas Pešičius

Rinktinės kapitonai turėtų būti du: Vladimiras Lučičius ir Nemanja Bjelica.

Žinoma, ryškiausia žvaigžde ir lyderiu lieka NBA naudingiausias sezono žaidėjas Nikola Jokičius.

Šiuo metų Serbijos rinktinės sudėtis yra tokia:

Vasilije Micičius, Nemanja Nedovičius, Ognjenas Jaramazas, Marko Guduričius, Vanja Marinkovičius, Ognjenas Dobričius, Nikola Kaliničius, Vladimiras Lučičius, Nemanja Bjelica, Dejanas Davidovacas, Marko Jagodičius-Kuriža, Boriša Simaničius, Nikola Jokičius, Balša Koprivica, Nikola Milutinovas, Filipas Petruševas, Dušanas Rističius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius