-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 08

Serbų legenda ragina: „Turime natūralizuoti užsienietį“

Serbijos krepšininkai nebėra tokia galinga jėga, kokia buvo prieš kelis dešimtmečius, o vienas iš senosios kartos legendinių žaidėjų mano, kad tai ištaisyti jo šalis galėtų natūralizuodama užsienietį krepšininką.
Serbijos krepšininkai
Serbijos krepšininkai / FIBA nuotr.

56-erių Žarko Paspaljis atstovaudamas tuometinės Jugoslavijos rinktinei laimėjo du olimpinių žaidynių sidabro apdovanojimus, dukart tapo Europos ir sykį – pasaulio čempionu.

Medalių Serbijos krepšinyje netrūksta ir per pastaruosius keliolika metų – serbai nuo 2009 m. žaidė net keturiuose didžiųjų turnyrų finaluose, tačiau visus pralaimėjo. Bet kartas nuo karto paslysta ir šios krepšinio šalies rinktinė.

Ji praleido trejas iš ketverių pastarųjų olimpinių žaidynių, įskaitant ir 2021 m. surengtas Tokijo žaidynes, o dabar rizikuoja nepatekti į 2023 m. pasaulio čempionatą, nes iš pirmųjų šešerių atrankos rungtynių pralaimėjo ketverias.

Ž.Paspaljis mano, kad išvengti tokių situacijų Serbija galėtų natūralizuodama užsienietį.

„Situacija mūsų rinktinėje nėra gera jau ilgą laiką. Panašu, kad niekas nesiklauso į legendų įspėjimus. Mes patiriame ir dar patirsime neišvengiamas nesėkmes. Bandėme apie tai įspėti jau seniai, Dušanas Ivkovičius apie problemas šnekėjo dar prieš 15 metų. Esame krepšinio šalis, bet mums trūksta krypties“, – „MaxBet“ radijo eteryje kalbėjo Ž.Paspaljis.

Scanpix/imago sportfotodienst nuotr./Iš kairės: Žarko Paspaljis, Dušanas Ivkovičius, Predragas Danilovičius
Scanpix/imago sportfotodienst nuotr./Iš kairės: Žarko Paspaljis, Dušanas Ivkovičius, Predragas Danilovičius

„Visada sakome, kad svarbu dalyvauti, bet iš tikrųjų svarbiausia yra laimėti. Valandų valandas galėtų kalbėti apie problemas. Pirmas blogas ženklas buvo praleistos olimpinės žaidynės, o dabar turime problemų ir pasaulio čempionato atrankoje.

Manau, kad mums reikia natūralizuoti užsienietį. Žaidėjo, kuris galėtų pakeisti situaciją ir padėtų mums iškovoti aukso, o ne sidabro medalius tarptautiniuose turnyruose. Mums reiktų užsieniečio sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje, kuri yra kertinė mūsų rinktinėje. Esame sudėtingoje situacijoje ir turime naudotis visa pagalba, kokią tik galime gauti“, – kalbėjo serbų krepšinio legenda.

Kalbos apie žaidėjų natūralizavimą šią vasarą ypač suaktyvėjo tada, kai amerikietį Lorenzo Browną į savo gretas prisiviliojo Ispanija, nors įžaidėjas nėra žaidęs Ispanijos klubuose ir neturi jokių sąsajų su Ispanija.

twitter nuotr./Lorenzo Brownas ir Ispanijos krepšinio prezidentas Jorge Garbajosa
twitter nuotr./Lorenzo Brownas ir Ispanijos krepšinio prezidentas Jorge Garbajosa

Serbija, kaip ir Lietuva, iki šiol niekada nesikliovė natūralizuotais krepšininkais.

Svetislavo Pešičiaus treniruojama rinktinė rugsėjį kausis Europos čempionate, kurį pradės D grupėje Prahoje. Ten serbų varžovais bus Čekijos, Lenkijos, Izraelio, Suomijos ir Nyderlandų rinktinės.

Serbijos rinktinės gretose Europos čempionate žais tokie krepšininkai kaip Nikola Jokičius, Vasilije Micičius, Nemanja Bjelica, Nikola Milutinovas, Nemanja Nedovičius ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius