Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 21

Siautėjantį D.Suttoną namuose palikęs D.Adomaitis: „Darbo su juo neįsivaizduoju“

Vilniaus „Rytas“ pirmadienio popietę išskrido į Berlyną žaisti Europos taurės dvikovos su vietos ALBA, tačiau komandos žaidėjų ir trenerių mintys šiomis dienomis sukasi ne apie vieną svarbiausių šio sezono akistatų bei būsimą varžovą, o apie vis sunkiau kontroliuojamas vyriausiojo stratego Dainiaus Adomaičio ir ekipos lyderio Dominique' o Suttono tarpusavio rietenas. Ilgai tylėję, klubo vadovai pirmą žingsnį žengė – amerikietis suspenduotas neribotam laikui ir į Vokietijos sostinę neišvyko.
Dominique'as Suttonas ir Dainius Adomaitis
Dominique'as Suttonas ir Dainius Adomaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Praėjusią savaitę po pratęsimo 86:94 namuose patirtas pralaimėjimas Berlyno komandai ne tik stipriai sujaukė „Ryto“ šansus iškopti į Europos taurės atkrintamąsias, bet ir dar kartą skaudžiai atkrapštė užkrešėti nespėjančias komandos žaizdas.

Savaitgalį buvo proga bent trumpam jas užpudruoti vietiniame fronte, bet „Rytą“ savų sirgalių akivaizdoje 96:75 sudaužė Panevėžio „Lietkabelis“, o D.Adomaičio ant suolo vis dažniau sodinamas D.Suttonas prieš komandos trenerį pradėjo atvirą karą.

Mačo su panevėžiečiais pabaigoje beviltiškai talžomo „Ryto“ sirgaliai jau pradėjo reikalauti D.Adomaičio galvos, o spaudos konferencijoje treneris netgi apie tai sulaukė klausimo.

„Nemalonu“, – tuomet nedaugžodžiavo strategas, pripažinęs, kad susitvarkyti su aikštėje ir socialiniuose tinkluose siautėjančiu D.Suttonu gali tik ribodamas jo minutes aikštėje.

Bet socialinėje erdvėje prieštaringais pareiškimais garsėjantį atletą toks trenerio elgesys gerokai papiktino. Krepšininkas šliūkštelėjo papildomą šlaką žibalo ir į taip karštai rusenantį laužą, viešai pritardamas nuomonei, kad D.Adomaitis privalo atsistatydinti.

Klubo vadovai ryžtingą sprendimą priimti delsia ir rinktis tarp trijų metų sutartį turinčio stratego bei piktybiniu augliu tapusio krepšininko nedrįsta.

Visgi pirmasis žingsnis buvo žengtas prieš pat išvyką į Berlyną – D.Suttonas paliktas Vilniuje, o klubas išplatino pranešimą, kuriame teigiama, jog jis suspenduotas neribotam laikotarpiui.

Panašu, kad atletiškojo puolėjo karjera sostinėje – baigta.

D.Suttonas ir toliau vieną po kitos laido replikas klubo atžvilgiu socialiniame tinkle, tačiau į tai „Ryto“ vadovybė jau nekreipia dėmesio, o D.Adomaitis prisipažįsta, kad tolimesnio darbo su šiuo žaidėju neįsivaizduoja.

– Ar matote galimybę toliau dirbti su juo? – prieš išvyką į Berlyną paklausėme trenerio.

– Jis sekmadienį nedalyvavo treniruotėje ir dabar neskrenda su mumis, o daugiau – visi klausimai klubo vadovams.

– Jis nedalyvavo treniruotėje, nes pats taip nusprendė, ar tai buvo klubo vadovybės sprendimas?

– Ne. Taip nusprendė klubas.

– Ar tiesa, kad sezono metu buvo atvejų, kai šis žaidėjas pats praleisdavo treniruotes?

– Dėl šių klausimų jūs kreipkitės į klubo vadovus. Aš nesiruošiu čia nieko komentuoti.

– Bet ar su tokiu žaidėju išvis galite toliau dirbti?

– Ne.

VIDEO: Į Berlyną išvykęs D.Adomaitis: apie D.Suttoną ir pralaimėjimus, kurių nevadina krize

– Kas turėtų pasitempti, kad Berlyne būtų užlopyta D.Suttono netektis?

– Manau, jog kiekvienas komandos narys. Kiekvienas turi pasitempti ir įdėti savo indėlį ir energiją, atsidavimu ir viskuo kitu.

– Esate patenkintas ketvirtų numerių žaidimu?

– Kiekvienas gali pasitempti, tame tarpe ir jie.

– Po pralaimėjimo prieš „Lietkabelį“ turėjote griežtesnį pokalbį su auklėtiniais?

– Sekmadienį turėjome treniruotę ir ruošėmės šioms rungtynėms. Trumpai pakalbėjome apie rungtynes, apie situaciją. Negalima po pralaimėjimo, kad ir skaudaus, išgyventi taip ilgai. Atrodė, kad žaidėjai labai išgyvena tą nesėkmę prieš ALBA. Mano, kaip trenerio darbas, yra rasti tinkamus žodžius, kad užsimirštume kuo greičiau. Iš kitos pusės – kiekvienas irgi turi dirbti su savimi. Psichologija yra labai svarbu. Pralaimėjimas – skaudu, bet yra kitos rungtynės. Privalome eiti į aikštę ir kautis dėl pergalės.

– Ar sutinkate, kad po praėjusios savaitės rezultatų yra stipriai kritusi komandos moralė?

– Normalu, jei tu pralaimi skaudžiai. Su ALBA buvo geros rungtynės, bet skaudus pralaimėjimas. Su „Lietkabeliu“ – atvirkščiai. Pralaimėjimas dideliu skirtumu ir blogos rungtynės. Normalu, kad po tokių rungtynių moralė sėda žemyn. Visgi sportas yra toks, kad čia kuo greičiau turi mobilizuotis ir kuo greičiau atsitiesti. Noriu, kad žaidėjai maksimaliai atsiduotų aikštėje, matyčiau maksimalias jų pastangas, laikytųsi žaidimo plano. Būtent to noriu.

– Tikitės mobilizacijos iš D.Suttono suspendavimo?

– Nekreipiu dėmesio į tai. Man nerūpi ši situacija. Man rūpi žaidėjai, su kuriais dirbu. Aš jais tikiu ir tikiu, kad mobilizuosimės.

– O klubo vadovus tenkina jūsų darbas?

– Klauskite klubo. Nemanau, kad du pralaimėjimai yra krizė. Tai nėra tinkamas žodis. Manęs pralaimėjimai, aišku, kad netenkina.

E grupė
Vieta Komanda + - Taškai Skirtumas
1 France Monaco 2 1 221:221 0
2 Germany ALBA 2 1 228:231 −3
3 Serbia Partizan 1 2 220:218 +2
4 Lithuania Rytas 1 2 229:228 +1

– Ką akcentuojate prieš dvikovą Berlyne?

– Akcentuojame tuo pačius dalykus, kaip ir prieš pirmąsias rungtynes. Tai yra labai gera komanda pirmose 6-8 atakos sekundėse. Tą jie parodė ir Vilniuje. Kol sugebėjome kontroliuoti tą jų greitą žaidimą Vilniuje, tol sekėsi neblogai. Visumoje pirmosiose rungtynės buvo neblogos. Tai yra viena rezultatyviausių Europos taurės komandų ir mes sugebėjome ją laikyti iki paskutinės minutės su 75 pelnytais taškais. Tai buvo neblogai. Visgi turime geriau susitvarkyti su jų antraisiais šansais, kas mus žeidė labai skaudžiai ir jau minėtu jų greituoju puolimu.

– Po rungtynių Vilniuje kalbėjote apie drausmės stygių. Ką turėjote omenyje?

– Kalbėjau apie konkretaus žaidėjo žaidimą prieš konkretų krepšininką. Jei žinome, kad žaidėjas kiekvieną kartą agresyviai kovoja dėl kamuolių, tai privalome jį atsitverti. Jei žaidėjas yra metikas ir jo pirma opcija – kuo greičiau mesti į krepšį, mes negalime jam leisti to daryti. Apie tokią drausmę aš kalbu. Jei Martinas Kermannssonas varosi tik dešine ranka ir tuo mus žeidė visas rungtynes... Tai blogai. Apie tokią drausmę kalbu.

– Pastarosiose rungtynėse ALBA sutriuškino Frankfurto „Skyliners“ ekipą. Ar tai reiškia, kad varžovai yra pakilime?

– Jie jau kurį laiką žaidžia gerą krepšinį, bet sutinku, kad jų forma pastaruoju metu yra tikrai gera. Jie tą patį pademonstravo dar kartą ir mače su „Skyliners“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius