Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2022 08 30

Slovėnai prisibijo lietuvių ginklų, bet įspėja: „Luka dar geresnis nei pernai“

Luka Dončičius pasibaigus Slovėnijos rinktinės treniruotei švystelėjo kamuolį iš Kelno „Lanxess“ arenos aikštės vidurio, o šis skrodė tinklelį. Slovėnų vunderkindas savo magija žavės sirgalius Vokietijoje, o pirmieji ją užgniaužti ketvirtadienį bandys Lietuvos krepšininkai. Bet ir mūsiškiai turi žaidimo elementų, kurių prisibijo Europos čempionai.
Edo Muričius, Luka Dončičius
Edo Muričius ir Luka Dončičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ilgiau Europos čempionais už slovėnus yra buvę tik lietuviai (1937-1946 m.) ir sovietai (1957-1973 m.).

Nuo 2017 m. žemyno pirmenybių Europos karūną nešiojantys 2 mln. gyventojų šalies krepšininkai atvyko į Kelną ginti prieš penkerius metus iškovoto trofėjaus.

Visas „Eurobasket 2022“ naujienas sekite specialiame 15min polapyje „Iki paskutinio“.

Tą Vokietijoje jie darys su aštuoniais krepšininkais, kurie žaidė ir 2017 m. žemyno pirmenybėse, bei solidžiu papildymu – prieš penkmetį dėl traumos nežaidusiu Zoranu Dragičiumi ir tik pernai natūralizuotu amerikiečiu Mike'u Tobey.

Turės slovėnai ir karjeros pabaigą rinktinėje atšaukusį Goraną Dragičių, susigrąžinusį nacionalinės komandos kapitono raištį iš Edo Muričiaus.

Bet svarbiausia, jog ir toliau rinktinei meilę demonstruoja Luka Dončičius, net ir po sunkaus NBA sezono, per kurį pirmą kartą nukeliavo iki Vakarų konferencijos finalo, neatsisakęs padėti Slovėnijos komandai Europos čempionate.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Luka Dončičius
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Luka Dončičius

Lietuviai pernai jau pajuto, ką reiškia Lukos magija, kai slovėnų krepšinio korifėjus olimpinėje atrankoje Kaune vienas pats pražudė lietuvius įspūdingu trigubu dubliu (31 taškas, 11 atkovotų kamuolių, 13 rezultatyvių perdavimų). Slovėnija tas rungtynes laimėjo 96:85.

Visgi slovėnų rinktinės krepšininkai įsitikinę, kad L.Dončičius dabar net geresnis negu praėjusiais metais.

„Luka su kiekvienais metais vis labiau pasitiki savimi. Kiekvienais metais jis vis geresnis žaidėjas, manau, kad jis vienas geriausių pasaulyje, – 15min sakė buvęs rinktinės kapitonas E.Muričius. – Manau, kad šis turnyras jam labai svarbus. Jis myli rinktinę, myli komandos draugus, savo šalį. Tikiuosi, kad jis išliks sveikas ir žudys varžovus kiekvienose rungtynėse.“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Edo Muričius, Luka Dončičius
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Edo Muričius, Luka Dončičius

Nepaisant to, kad savo komandoje turi geriausią šios grupės, o gal ir viso čempionato žaidėją, dar nuo Lietuvoje vykusio Europos čempionato 2011 metais Slovėnijai atstovaujantis 31-erių E.Muričius atsargiai vertina slovėnų galimybes.

„Tai bus pats stipriausias Europos čempionatas. Mūsų grupėje yra keturios iš šešių-septynių stipriausių turnyro komandų. Visos rungtynės bus labai sunkios. Pirmame ture žaisime prieš Lietuvą, bus labai svarbus mačas prieš labai gerą komandą. Manau, kad dar nesame geriausioje formoje, kokioje galime būti, bet tikiuosi, kad mūsų forma kils ir būsime aukščiausiame taške turnyro pabaigoje“, – sakė 203 cm ūgio žaidėjas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Edo Muričius
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Edo Muričius

Jo teigimu, didžiausią dėmesį slovėnai kovoje prieš Lietuvą turės skirti kovai po krepšiais, ypač – prieš Domantą Sabonį ir Joną Valančiūną.

Kad tai gali būti slovėnų problema, parodė ir pastarosios jų rungtynės pasaulio čempionato atrankoje prieš Vokietiją, kai slovėnai kovą dėl kamuolių pralaimėjo net 27:56.

„Turėjome daug problemų kovodami dėl kamuolių prieš Vokietiją, žinome, kad Lietuva turi du aukštus žmones, kurie yra tarp stipriausių šiame Europos čempionate. Labai gerbiame lietuvius, esame pasiruošę kovai. Bus labai sunku, bet stengsimės iš visų jėgų“, – sakė slovėnų puolėjas.

Labai gerbiame lietuvius, esame pasiruošę kovai.

Paklaustas, kur Lietuva slovėnams kels didžiausią pavojų, E.Muričius dar sykį priminė lietuvių jėgą baudos aikštelėje, bet išskyrė ir kitus aspektus, tarp jų – ir lietuvių motyvaciją po pernykščio pralaimėjimo.

„Po krepšiu. Jie turi labai gerus metikus, gerai kovoja dėl kamuolių. Žinome, kad jie priims šias rungtynes asmeniškai dėl praėjusių metų, o mes padarysime viską, ką galime, kad apsigintume nuo jų. Turime galimybes laimėti, bet privalome žaisti solidžiai. Tikiuosi, kad tai ir darysime“, – vylėsi slovėnas.

Lietuvos ir Slovėnijos rungtynės ketvirtadienį prasidės 18.15 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius