-65% metinei prenumeratai! Išskirtinis pasiūlymas.
Išbandyti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 05 07

Slovėnija patvirtino trenerį, kuris ves Luką Dončičių ir komandą per turnyrą Kaune

Daug garsių krepšinio trenerių nuskambėjo kaip potencialūs kandidatai vesti Slovėnijos rinktinę per olimpinę atranką, bet galiausiai pasirinktas Aleksandras Sekuličius.
Aleksandras Sekuličius (antras iš kairės) jau dirbo Slovėnijos rinktinės štabe daug metų.
Aleksandras Sekuličius (antras iš kairės) jau dirbo Slovėnijos rinktinės štabe daug metų. / „Scanpix“ nuotr.

42 metų A.Sekuličius, pastaruoju metu dirbantis Čekijoje, Nimburko ČEZ klubo asistentu, lieka prie rinktinės vairo, nors buvo labai rimtų kitų kandidatų.

Kalbėta net apie legendinių Aleksandro Džordževičiaus ir Željko Obradovičiaus pavardės, bet abu serbai iškart atsisakė Slovėnijos krepšinio federacijos pasiūlymų.

Pernai buvo beveik sutarta su Maskvos CSKA treniruojančiu graiku Dimitriu Itoudžiu, bet pandemija sugriovė derybas.

„Scanpix“ nuotr./Dimitris Itoudis
„Scanpix“ nuotr./Dimitris Itoudis

Dar prieš kelias dienas skelbta, kad Slovėnijos krepšinio federacija vilioja Sankt Peterburgo „Zenit“ strategą Xavi Pasqualį, bet galiausiai slovėnai vėl atsisuko į tą, kuris sėkmingai suvadovavo rinktinei per atrankos varžybas į 2022 metų Europos krepšinio čempionatą, kai slovėnai laimėjo trejas iš ketverių rungtynių ir lengvai pasiekė tikslą.

Belgrade mokslus baigęs, o paskui Liublianos „Slovan“ komandoje trenerio karjerą pradėjęs A.Sekuličius gerai pažįstamas federacijai.

Jis vadovavo įvairaus amžiaus Slovėnijos jaunimo rinktinėje ir buvo kelių trenerių asistentas nacionalinėje vyrų rinktinėje, kai jai dar vadovavo Alešas Pipanas, Božidaras Maljkovičius, Igoris Kokoškovas ir Rado Trifunovičius.

Vadovaujant I.Kokoškovui slovėnai 2017 metais iškovojo čempionato auksą, bet likę be Gorano Dragičiaus ir Luka Dončiaus jau nesugebėjo patekti į 2019 metų pasaulio čempionatą, kai rinktinei vadovavo R.Trifunovičius.

A.Sekuličius pastaraisiais metais vadovavo kaip laikinasis treneris, bet dabar patvirtintas oficialiu rinktinės strategu.

„Man garbė tapti rinktinės treneriu, – sakė A.Sekuličius. – Buvau nacionalinės komandos dalimi 15 metų, dalyvavau Europos, pasaulio ir olimpinės atrankos varžybose. Dabar turime istorinę galimybę patekti į olimpines žaidynes. Tikslas – kuo geriau pasirodyti, surinkus kuo geresnę komandą.“

„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius 2017 metais su Slovėnijos rinktine tapo Europos čempionu.
„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius 2017 metais su Slovėnijos rinktine tapo Europos čempionu.

A.Sekuličius teigė, neįsižeidęs, kad buvo ne pirmasis pasirinkimas, pripažinęs, kad kitų kandidatų vardai buvo labai garsūs. Jis pabrėžė, kad pats visada norėjo tapti vyr. treneriu rinktinėje ir džiaugėsi, kad gavo šią galimybę.

Jo tikrasis debiutas įvyks Kaune, kur birželio 29-liepos 4 dienomis vyks olimpinis krepšinio turnyras. Jame šešios komandos, tarp jų ir Dariaus Maskoliūno vadovaujama Lietuvos rinktinė kovos dėl vienintelio bilieto į olimpines žaidynes Tokijuje.

Slovėnijos rinktinės lyderiu turėtų būti Luka Dončičius, jei tik jo atstovaujamas „Dallas Mavericks“ nenukeliaus toli NBA atkrintamosiose varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius