-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 12 20

Stebuklingas metimas: Arnas Velička paskandino Rusiją ir atvedė Lietuvą į pusfinalį

Lietuvos jaunių (iki 18 metų) krepšinio rinktinė antradienį Turkijoje vykstančiame Europos čempionato ketvirtfinalyje 82:81 (15:13, 23:19, 25:19, 19:30) nugalėjo Rusijos bendraamžius. Lemiamą metimą su sirena į Rusijos rinktinės krepšį smeigė Arnas Velička. Lietuvos krepšininkai ne tik tęs kovą dėl medalių pusfinalyje, bet ir užsitikrino vietą 2017 metų pasaulio čempionate.
Arnas Velička
Arnas Velička / FIBA nuotr.

Lietuvos rinktinę svarbiausiais momentais į priekį vedęs A.Velička iš viso pelnė 18 taškų. 23 taškus ir 13 atkovotų kamuolių pridėjo Gytis Masiulis.

Sirguliavęs Tadas Sedekerskis prie Lietuvos rinktinės pergalės pridėjo 15 taškų.

Po dviejų kėlinių Lietuvos rinktinė pirmavo 38:32. Daugiausia problemų per pirmuosius du kėlinius lietuviams sukėlė Grigorijus Motovilovas, kuris pelnė 21 tašką.

Rimanto Grigo auklėtiniai pusfinalyje trečiadienį susitiks su Vokietijos rinktine, kuri ketvirtfinalyje 78:74 nugalėjo ispanus.

Trečiajame Lietuvos rinktinę kovą užvedė Gytis Masiulis, kuris taip pat peržengė 20 taškų ribą. Prieš lemiamą kėlinį lietuviai pirmavo 64:51.

Ketvirtojo kėlinio viduryje Rusijos rinktinė sumažino skirtumą iki trijų taškų. Tuomet svarbų tritaškį pataikė Arnas Velička. Likus žaisti keturias minutes, rusai išlygino rezultatą 71:71. Likus žaisti minutę, rusai išsiveržė į priekį 78:75. Arnoldas Kulboka pataikė dvitaškį ir sumažino skirtumą iki taško. Po baudos metimų rusai pirmavo 80:77 ir buvo likę žaisti 14 sekundžių. Gytis Masiulis metė tritaškį, bet nepataikė ir rusai turėjo iniciatyvą. M.Adrianovas pataikė vieną iš dviejų baudos metimų, bet pats gavo nesportinę pražangą. A.Kulboka sumetė du baudos metimus, o su sirena Rusijos krepšininkus nokautavo tolimas A.Veličkos metimas.

Europos jaunių čempionate komandos kovoja ne tik dėl medalių, bet ir kelialapių į 2017 metų devyniolikmečių pasaulio čempionatą. Į jį pateks penkias pirmąsias vietas užėmusios ekipos.

Lietuva: G.Masiulis 23, A.Velička 18, T.Sedekerskis 15.

Rusija: G.Motivilovas 27, A.Tonoyanas 14, M.Adrianovas ir S.Kliuevas po 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius