Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sukritikavo Kauno „Žalgirio“ penktadienio varžovus – nusipirko ne tuos žaidėjus

Buvęs tuometinės Jugoslavijos rinktinės krepšininkas Milanas Gurovičius pažėrė kritikos Belgrado „Crvena zvezda“ klubui dėl prastų pirkinių šį sezoną.
Markusas Howardas
M.Gurovičiaus teigimu, Belgrado klubas galėjo įsigyti Markusą Howardą, kuris dabar pelno po 19,2 taško. / „Baskonia“ klubo nuotr.

Belgrado „Crvena zvezda“ nepatenkina serbų lūkesčių.

Didžiulę sirgalių palaikymo armiją turintis Serbijos klubas Eurolygoje yra laimėjęs 10 mačų iš 25 ir dalinasi 12-16 vietas su dar keturiomis komandomis, tarp kurių yra ir Kauno „Žalgiris“.

Būtent su „Crvena zvezda“ penktadienį Belgrade artimiausias rungtynes žais žalgiriečiai, pastaruoju metu užšokę ant gero žaidimo bangos.

Serbijos komanda rungtyniauja permainingai. Praėjusį mėnesį pasiekta svarbių pergalių prieš „Partizan“, „Valencia“, Milano „Olimpia“, bet pralaimėta ne tik „Barcelona“ ir „Baskonia“ klubams, bet ir lentelės dugno ekipoms: Berlyno ALBA ir Vilerbano ASVEL.

Buvęs žinomas Serbijos krepšininkas Milanas Gurovičius pareiškė, kad „Crvena zvezda“ suklydo komplektuojant komandą sezonui, o dalis kaltės tenka buvusiam komandos treneriui Duško Ivanovičiui.

Interviu „K1“ M.Gurovičius atskleidė, kad prieš sezoną Belgrado klubas galėjo įsigyti dabartinius „Baskonia“ lyderius – Markusą Howardą ir Chimą Moneke, bet jų nenorėjo tuometinis treneris.

Chima Moneke baskų klubui šį sezoną renka po 14,2 taško ir atkovoja po 7,4 kamuolio. M.Howardas renka po 19,2 taško žaisdamas po 23 min. vidutiniškai.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Chima Moneke
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Chima Moneke

„Treneris padarė kelias kertines klaidas – ne Sfairopoulos (dabartinis „Crvena zvezda“ treneris), o tas, kuris buvo prieš jį (D.Ivanovičius), visi žinome, kas toks, – kalbėjo M.Gurovičius. – Jis rinkosi kelis žaidėjus, o tarp jų buvo Howardas ir Moneke. Jie buvo sąraše ir buvo pasiūlyti. Ivanovičius jų nenorėjo, jie jam netiko, nors paradoksalu, kad dabar jis juos ir treniruoja (D.Ivanovičius grįžo prie „Baskonia“ vairo). Tai Duško Ivanovičius rinkosi sudėtį. Gėda, bet komanda nesivaržo dėl Top-8, nors turi tokią sirgalių armiją.“

48 metų M.Gurovičius, per karjerą žaidęs ir „Barcelona“ ir „Crvena zvezda“ komandose, teigė, kad netrukus turėtų tapti „Crvena zvezda“ vienu vadovų.

Jis teigė, kad kai kurie žaidėjai nepateisina lūkesčių. Labiausiai – vidurio puolėjas Freddie Gillespie ir gynėjas Javonte Smartas.

F.Gillespie pelno po 2,5 taško ir atkovoja po 1,8 kamuolio, J.Smartas renka po 9,8 taško, bet pataiko tik po 14 proc. tritaškių.

Scanpix/BETAPHOTO/SIPA nuotr./„Crvena zvezda“ krepšininkai
Scanpix/BETAPHOTO/SIPA nuotr./„Crvena zvezda“ krepšininkai

„Dėl Gillespie – aš nustebau, kad jį įsigijo, – sakė M.Gurovičius. – Nes jei jis netiko Pablo Laso, vienam geriausių Europos trenerių, Miunchene, tai mums tuo labiau nereikia. Centras, kuris nieko negali padaryti su kamuoliu, o priklauso tik nuo Milošo Teodošičiaus perdavimų, toks žaidėjas nevertas būti „Crvena zvezda“. Kaip ir Smartas, kuris iki šiol nieko neparodė.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius