Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 09 19

Sužvėrėjęs Pau Gasolis – apie įspūdingą kovą, Joną Valančiūną ir pagarbą Lietuvai

Europos čempionato pusfinalyje 40 taškų į prancūzų krepšį sukrovęs Pau Gasolis Ispanijoje buvo pramintas monstru iš kitos planetos. Šį žvėrį sekmadienį finale turės pažaboti Lietuvos krepšininkai, antraip neverta tikėtis ketvirtojo Europos pirmenybių aukso. Vidutiniškai 25,6 taško per rungtynes renkantis 35-erių ispanų „centras“ žada įspūdingą kovą.
Eurobasket 2015: Ispanija – Prancūzija
Eurobasket 2015: Ispanija – Prancūzija / „Scanpix“ nuotr.

– Kokios mintys sukasi apie Lietuvos rinktinę? – ispanų žurnalistai paklausė P.Gasolio.

– Lietuviai nebuvo favoritai, bet padarė savo darbą. Jie nugalėjo dvi komandas, kurios mus nugalėjo grupės varžybose (Serbija ir Italija. – aut. past.), todėl turime į tai atsižvelgti. Niekas jiems nieko į rankas neįdėjo – lietuviai nusipelnė pagarbos.

– Ar šis aukso medalis būtų ypatingiausias?

– Kiekvienas aukso medalis yra ypatingas. Niekada nebuvo lengva. Su lietuviais turėsime kautis iki mirties nuo pirmos minutės. Bus įspūdinga.

Su lietuviais turėsime kautis iki mirties nuo pirmos minutės. Bus įspūdinga.

– Ispanų ir lietuvių akistatoje labai reikšminga bus jūsų ir Jono Valančiūno mikrodvikova. Ką manote apie šį priešininką?

– J.Valančiūnas – fiziškai stiprus, labai talentingas krepšininkas, kuris renka taškus po krepšiu ir turi taiklią ranką.

– Koks galimas ispanų pergalės receptas?

– Tokia gynyba, kokią demonstravome pastarosiose rungtynėse. Ir negalime puolime žaisti skubotai.

– Pernai Ispanija namuose net nepateko į pasaulio čempionato pusfinalį, o šiemet jūs sugrįžote į Europos pirmenybių finalą. Kuo skiriasi šios dvi Ispanijos rinktinės?

– Dabar komandos situacija yra visai kitokia. Didžiausias skirtumas tas, kad nuo pat pradžių visi buvome labai susikaupę vieningai siekti bendro tikslo. Pernai buvo tam tikrų trikdžių. Be to, šiemet nebuvome laikomi tokiais aiškiais favoritais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius