Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 04 14

Tel Avivo „Maccabi“ žvejoja Mindaugą Kuzminską

Po sezono Malagos „Unicaja“ klubą greičiausiai paliksiąs lietuvis Mindaugas Kuzminskas nestokoja stipriausių Europos komandų susidomėjimo. Remiantis naujausia informacija iš Izraelio, Tel Avivo „Maccabi“ rimtai domisi galimybe įsigyti M.Kuzminską.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / „Scanpix“ nuotr.

Baisų sezoną išgyvenantis Tel Avivo klubas kitam sezonui jau susitarė su puolėjais Sonny Weemsu ir Quincy Milleriu bei aukštaūgiu Maiku Zirbesu.

24sek šaltiniai Izraelyje praneša, kad „Maccabi“ vasarą sudrebins kardinalios permainos. Tel Avivo klubas ketina ženkliai padidinti biudžetą, išvaikyti dabartinę sudėtį ir vėl grįžti į Europos išrinktųjų ratą.

M.Kuzminskas šį sezoną Eurolygoje žaisdavo vid. po 21 minutę, rinko po 12 taškų ir atkovojo 3,4 kamuolio.

Ispanijos čempionate 26-erių puolėjas gauna pasireikšti tik po 19 minučių, pelno 10,3 taško ir atkovoja 2,8 kamuolio.

Nors yra vienas naudingiausių komandoje, M.Kuzminskas nesulaukia didesnio „Unicaja“ trenerio Joano Plazos pasitikėjimo. Šis dėl prastų rezultatų jau seniai linčiuojamas Ispanijoje. Tiesa, jis turi galiojantį kontraktą, o už jo nutraukimą tektų pakloti didžiulę kompensaciją. Ši kliūtis stabdo „Unicaja“ vadovus atleisti strategą.

Pats M.Kuzminskas visą sezoną kantriai klausosi gandų apie galimą jo kitą karjeros stotelę, bet ramiai laukia sezono pabaigos. Jis vis dar neatmeta galimybės vasarą sudaryti sutartį su NBA komanda. Vienas kitas NBA klubas įdėmiai stebi Lietuvos krepšininko žaidimą Europoje, tačiau daugiau galimybių, kad Mindaugas patrauks į Senojo žemyno stipriųjų gretas.

Europos užkulisiuose kalbama, kad M.Kuzminsko vertė siekia beveik milijoną eurų.

Akiratyje ir Jonas Kazlauskas

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jonas Kazlauskas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jonas Kazlauskas

Grandioziniuose „Maccabi“ planuose yra ne tik M.Kuzminskas. Izraelyje jau patyliukais kalbama ir apie Lietuvos rinktinės trenerį Joną Kazlauską.

J.Kazlauskas – garsus vardas, kuris buvo minimas dar lapkritį, kai „Maccabi“ ieškojo kuo pakeisti Guy'ų Goodesą. 24sek žiniomis, keli „Maccabi“ valdybos nariai norėjo matyti J.Kazlauską prie klubo vairo, tačiau vienas pagrindinių komandos vadovų Shimonas Mizrahi pageidavo samdyti kroatą Žaną Tabaką.

Tačiau Ž.Tabakas nesugebėjo atgaivinti iš vidaus supuvusios „Maccabi“ komandos ir jo dienos Izraelyje jau suskaičiuotos.

Sąlygos J.Kazlauskui dirbti Tel Avive būtų parankesnės nei prieš kelis mėnesius, kai derybos vyko rudens pabaigoje. Šaltinių Izraelyje teigimu, lietuvis į „Maccabi“ būtų atsivedęs ir asistentą, pageidavęs tam tikrų korekcijų sudėtyje, tačiau žydams tai būtų atsiėję pernelyg brangiai.

Tuo tarpu nuo vasaros J.Kazlauskas galėtų ramiai burti komandą pagal savo pageidavimus. Juolab, kad po Rio olimpinių žaidynių baigsis J.Kazlausko ketverių metų kontraktas su Lietuvos krepšinio federacija.

Be abejo, vasarį kalbėti apie naują J.Kazlausko karjeros stotelę dar labai anksti, tačiau „Maccabi“ koridoriuose jau po truputį bręsta naujojo sezono planai, o lietuvio pavardė – kol kas garsiausia Tel Avivo komandos kandidatų sąraše.

Žinant, kad „Maccabi“ kandidatų sąrašus dažnai sudaro dešimtys pavardžių, J.Kazlausko kaip favorito šiose lenktynėse įsivaizduoti dar nereikia. Bet akivaizdu, kad Tel Avivo komanda vertina lietuvio įgūdžius ir įsivaizduoja, kad jis galėtų vesti pasikeisiančią ir gerokai sustiprėsiančią „Maccabi“ į pergales. O tai – jau J.Kazlausko darbo įvertinimas ir tolimesnės jo karjeros stotelės intriga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius