-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 13

Tik į auksą nusitaikę galingieji serbai tarp favoritų mato ir lietuvius

„Čempionai! Čempionai!“ – baigiantis Europos čempionato aštuntfinalio rungtynėms su Suomija šūkavo Lilio stadione susirinkę Serbijos sirgaliai. Serbai Europos čempionate iškovojo jau šeštąją pergalę ir nesuklupę pasiekė ketvirtfinalį. „Mūsų tikslas vienas – čempionų titulas“, – po pergalės 94:81 24sek.lt pareiškė Serbijai atstovaujantis buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ legionierius Nemanja Nedovičius.
Europos krepšinio čempionatas; Serbija - Suomija
Europos krepšinio čempionatas; Serbija - Suomija / „Scanpix“ nuotr.

Kai liepos 15-ąją serbai susirinko į pirmąją treniruočių stovyklą, rinktinės treneris Aleksandras Džordževičius iškėlė aiškų uždavinį – patekti į finalą.

„Tam dabar ir dirbame“, – sakė 8,8 taško šiame čempionate renkantis N.Nedovičius.

Serbų galybė nekelia abejonių. Iš „mirtininkų“ grupės pasaulio vicečempionai išlipo sausi – nugalėjo tiek Ispanijos (80:70), tiek Vokietijos (68:66), tiek Turkijos (91:72) ar Italijos (101:82) komandas.

Paprašytas įvardyti čempionato favoritus, N.Nedovičius paminėjo ir Lietuvą. 

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Nemanja Nedovičius ir Oliveris Lafayette'as
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Nemanja Nedovičius

„Visi yra pajėgūs. Tie patys suomiai buvo pavojingi ir nusipelnė būti aštuntfinalyje. Bet mano favoritai – prancūzai, ispanai ir lietuviai. Yra daug gerų komandų, todėl reikės kaip reikiant padirbėti“, – tikino 2012-2013 m. sezoną Vilniuje žaidęs serbų gynėjas.

Serbai kartu su lietuviais gyvena „Mercure Lille Airport“ viešbutyje. Per pietus N.Nedovičius buvo susitikęs ir su Renaldu Seibučiu – kartu jie rungtyniavo „Lietuvos ryte“.

„Palaikome ryšį. Kartais mes susisiekiame per „Facebook“. Vakar kalbėjome su Reno per pietus viešbutyje. Vilniuje susiradau daug draugų, todėl kai tik atsiranda proga, pabendraujame“, – tikino N.Nedovičius.

Galbūt N.Nedovičius su R.Seibučiu dar kartą susitiks nebe „Mercure Lille Airport“ viešbutyje, o Lilio stadione. Serbijos ir Lietuvos rinktinių dvikova įmanoma Europos pirmenybių pusfinalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius