Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 09 20

Turkijos krepšinio legenda paleido kritikos strėles į „FIBA Europe“ vadovaujantį tautietį

Turkijos krepšinio federacijos prezidentas Hidayetas Turkoglu užsipuolė FIBA Europe vadovą Turgay Demirelį, kad šis nepalaikė saviškių per Europos krepšinio čempionatą, kurio vienos grupės ir visos finalinės varžybos vyko Stambule.
H.Turkoglu kalbasi su slovėnu R.Nesterovičiumi per Europos krepšinio čempionatą Stambule.
H.Turkoglu kalbasi su slovėnu R.Nesterovičiumi per Europos krepšinio čempionatą Stambule. / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Turkijos krepšininkams Europos pirmenybės baigėsi aštuntfinalyje, kur šeimininkai 56:73 pralaimėjo Ispanijos rinktinei, vėliau iškovojusiai bronzos medalius.

Galutinėje įskaitoje turkai užėmė 14 vietą – penkiomis pozicijomis žemesnę nei Lietuva.

Antradienį per spaudos konferenciją H.Turkoglu pareiškė, jog tikėjosi daugiau paramos iš Europos krepšiniui vadovaujančio T.Demirelio.

„Tikėjomės, kad "FIBA Europe" prezidentas palaikys savo šalį ir savo komandą. Tačiau, akivaizdu, jog čempionate teisėjai dirbo prastai, taip pat ir per mūsų komandos rungtynes. Labai gaila, kad T.Demirelis nereagavo į tai“, – aiškino H.Turkoglu, pabrėžęs, jog T.Demirelis nė karto neaplankė Turkijos rinktinės.

T.Demirelis nė karto neaplankė Turkijos rinktinės.

Tačiau H.Turkoglu buvo patenkintas čempionato organizacija, nors per daugumą rungtynių tribūnos buvo apytuštės.

„Manau, kad mes organizavome turnyrą sėkmingai, nes dirbome kaip komanda ir pritaikėme savo patirtį. Turnyras praėjo sklandžiai. Noriu padėkoti apsaugos darbuotojams, kurių darbas buvo puikus“, – sakė H.Turkoglu.

Jis liko patenkintas ir komandos pasirodymu: „Mes galime didžiuotis komanda, kuri parodė savo ambicijas. Nors mes nepasiekėme norimų rezultatų, visi esame patenkinti kova, kurią parodėme aikštėje. Net ir po pralaimėjimo aštuntfinalyje Turkija gali didžiuotis savo žaidėjais.“

15 sezonų NBA žaidęs H.Turkoglu pats buvo ilgametis Turkijos rinktinės žaidėjas, padėjęs rinktinei laimėti 2001 metų Europos čempionato ir 2010 pasaulio pirmenybių sidabro medalius.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Hidayetas Turkoglu
AFP/„Scanpix“ nuotr./Hidayetas Turkoglu

Šiame Europos čempionate Turkijos rinktinė žaidė be kelių NBA žaidėjų: „Atlanta Hawks“ puolėjas Ersanas Ilyasova ir „New Orleans Pelicans“ vidurio puolėjas Omeras Ašikas gydėsi traumas, o „Oklahoma City Thunder“ vidurio puolėjas Enešas Kanteras nekviečiamas į rinktinę dėl politinių nusistatymų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius