Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 13

Už „politikavimą“ ir Ukrainos palaikymą mače su serbais – „Žalgiriui“ bauda iš Eurolygos

Kauno „Žalgirio“ klubas sulaukė finansinio kirčio iš Eurolygos. 24sek žiniomis, už rungtynėse su Belgrado „Crvena zvezda“ sirgalių elgesį Lietuvos čempionams skirta 9 tūkst. eurų bauda.
„Žalgirio“ sirgaliai laiko NATO vėliavą
„Žalgirio“ sirgaliai laiko NATO vėliavą / Mariaus Milašiaus, 15min nuotr.

Eurolygos vadovybei užkliuvo tai, jog trečiojo ir ketvirtojo ketvirčių metu „Žalgirio“ aistruoliai skandavo prieš Serbiją nukreiptą skanduotę.

Priminsime, jog žalgiriečiai, kaip jau tapo įprasta, prieš rungtynių startą skambant Eurolygos himnui sustojo aikštės viduryje laikydami Ukrainos palaikymui skirtą plakatą su užrašu „sustabdykite karą“. Kartu su kauniečiais jį laikė ir trys rungtynėms teisėjavę arbitrai. Bet priešingai nei kitų komandų atveju, „Crvena zvezda“ krepšininkai prisijungti prie šeimininkų nepanoro.

Tai įelektrino tribūnas.

Kurtinančiu švilpimu sirgaliai pademonstravo savo poziciją Serbijos komandos atstovams, o iš karto po to ėmė skanduoti prieš Ukrainoje karą pradėjusios Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

Kaip žinia, Serbija palaiko Rusijos karinius veiksmus Ukrainoje, taigi mačo pabaigoje tribūnose ne tik pasirodė NATO vėliava, bet ir Serbijai buvo skirtos kelios įžeidžiančios skanduotės.

Eurolygos vadovų išreikštoje pozicijoje aiškinama, kad toks sirgalių elgesys prieštarauja sporto dvasiai, kuri turėtų apimti draugystę ir pagarbą vienas kitam. Teigiama, kad toks sirgalių elgesys peržengia ribas, o išpuoliai ir šiurkštūs žodžiai, naudojami prieš šalį svečią, yra nesuderinami su geru sportiniu elgesiu.

Anot Eurolygos vadovų, „Crvena zvezda“ atstovai likus kelioms dienoms iki mačo kreipėsi į lygą ir paprašė, jog prieš rungtynes jų žaidėjams nebūtų duodamas Ukrainą palaikantis plakatas.

„Žalgirio“ atstovai tai žinojo ir turėjo gerbti šį sprendimą, tačiau, anot Eurolygos, nesiėmė priemonių, jog incidento būtų išvengta. Tarp eilučių galima suprasti, jog „Žalgiris“ kaltinamas politikavimu. Be to, būtų buvę geriau, jei išvis būtų atsisakęs Ukrainos palaikymo akcijos ir nelaikęs plakato.

„Kauno „Žalgiris“ galėjo išvengti incidento atsisakydamas reikšti paramą Ukrainai“, – teigia Eurolyga.

Drausmės komitetas kauniečiams skyrė 9 tūkst. eurų baudą už skanduotę ir įspėjimą už konfliktą, kurį klubas gerai suvaldė. Baudą klubas privalo sumokėti per 30 dienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius