-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 23

Vilniuje tritaškiais užmėtytas treneris griebėsi už galvos: „Rytas“ buvo nepaprastas

Saša Obradovičius kėlė toną prie šoninės linijos, tačiau jo balsą nustelbė griaudėjanti „Siemens“ arena. Vilniaus „Ryto“ snaiperiai sprogdino tritaškius fejerverkus virš „Monaco“ krepšio, kurie drebino per 6 tūkst. žiūrovų užpildytas tribūnas. 50-metis specialistas po mačo neslėpė – pergalę šventęs „Rytas“ (80:75) buvo nepaprastas.

Kai S.Obradovičius užsuko į „Siemens“ arenos spaudos konferencijos salę, joje tebuvo vienas „Ryto“ atstovas ir pora žurnalistų.

Visi likę sugužėjo į ankštą Vilniaus krepšininkų rūbinę, kurioje kalbino trečiadienio vakaro herojus.

„Monaco“ jau buvo užčiuopę pergalės gyslelę (60:58), kai mirtinas tritaškes strėles paleido „Ryto“ artilerija.

Eimantas Bendžius priešpaskutinę minutę tolimu šūviu išvedė „Rytą“ į priekį (76:73), o Arnas Butkevičius demonstravo ledą venose, paleisdamas bombą iš 8,5 metro, galutinai ištaškiusią prancūzų viltis nugalėti (80:73).

„Sveikinimai Rytui. Jie šimtu procentų nusipelnė šios pergalės, – po pralaimėjimo pripažino S.Obradovičius. – Mes žaidėme solidžiai, bet kai komanda pabaigoje pataiko tokiu procentu... Taip, kai kuriuos metimus galime prisiimti, bet kai kurie...

Negali leisti, kad toks Pako Cruzas du prieš du laisvas mestų tritaškius. Bet rizikavome su Holloway, o kai meta Arnas Butkevičius, kartais nori tokio metimo. Bet tas stepbackas buvo netikėtas. Iš 8 metrų... Rytas šiandien buvo ypatingas.“

Ypatingi buvo vilniečių snaiperiai. Antroje rungtynių pusėje „Rytas“ pataikė net 9 tritaškius, o iš viso – 14 iš 31 (45,2 proc.).

„Top 16“ varžybose vilniečiai pataiko vid. 10,3 tolimo metimo per rungtynes. Tai trečias rodiklis šešiolikos komandų turnyre.

„Tie procentai rodo, kokį pasitikėjimą savimi jie turi. Pirmiausia, jie jį pasigavo su „Galatasaray“, o dabar – su mumis. Bet pralaimėjome prieš šiandien geresnį varžovą“, – pripažino S.Obradovičius.

„Monaco“ treneris priekaištavo ne tik dėl gynybos trijų taškų zonoje.

Iki pertraukos „Rytas“ atkovojo net 9 kamuolius puolime ir klampiame žaidime antraisiais šansais pelnė 8 iš 33 savo taškų.

„Tos situacijos suteikė jiems pasitikėjimą“, – pridūrė S.Obradovičius.

Strategas rodė auklėtiniams rungtynių su „Galatasaray“ protokolą – vilniečiai po turkų krepšiu nusiėmė net 20 kamuolių.

„Tačiau nebuvome pakankamai fiziški. Taip pat kentėjome dėl laiku nepadarytų pražangų. Tos smulkmenos galėjo viską nulemti. Nors ir mes turėjome šansų laimėti šias rungtynes“, – samprotavo S.Obradovičius.

„Rytas“ su „Monaco“ vėl susitiks jau kitą savaitę, tik Prancūzijoje. Pergalė Monake leistų padėti tvirtą žingsnį „Top 8“ etapo link. Net ir pralaimėjimo atveju, vilniečiams bus svarbu skaičiuoti taškus – reikia nepralaimėti didesniu nei 5 taškų skirtumu.

G grupė W L +/-
1. Kazanės UNIKS 2 1 24
2. Vilniaus Rytas 2 1 16
3. Monaco 1 2 -11
4. Stambulo Galatasaray 1 2 -29

„Mes pasimokysime iš šitų rungtynių, – žadėjo S.Obradovičius. – Čia padarėme per daug taktinių individualių klaidų. Juk negali duoti Sirvydžiui išsimesti tritaškio, o mes gaudėme jį užtvara. Negali jam leisti eiti į kairę pusę. Mes bandysime pataisyti tas smulkmenas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius