Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 14

Sirgalių atsiprašęs Antanas Kavaliauskas nekomentavo lemtingo teisėjo sprendimo

Antanas Kavaliauskas klykdamas kaip vikingas pasišokinėdamas grįžo į savo aikštės pusę. Kai „Lietuvos rytas“ jau buvo užčiuopęs paskutinį vilties šiaudą, teisėjas neužfiksavo pražangos prieš į krepšį krovusį ištikimybės sostinės krepšiniui ambasadorių. „Lietuvos rytas“ pralaimėjo 87:91 ir nesėkme pradėjo savo kelionę Europos taurėje.
Antanas Kavaliauskas
Antanas Kavaliauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lemtingas teisėjo švilpukas galėjo daug ką pakeisti. Pražanga, du taiklūs A.Kavaliausko baudų metimai ir skirtumas likus žaisti daugiau nei minutę būtų ištirpęs iki trijų taškų.

Bet švilpukas tylėjo, o kitoje atakoje turkai didino skirtumą iki 7 taškų.

„Kitas klausimas“, – paprašytas įvertinti teisėjo darbą galbūt lemtingoje atakoje, juokėsi A.Kavaliauskas.

A.Kavaliauskas darė viską, kad sugrįžęs į „Siemens“ areną „Lietuvos rytas“ sirgaliams padovanotų pergalę – pelnė 14 taškų, atkovojo 10 kamuolių ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus. Bet švenčia turkai.

„Gera sugrįžti. Fanų buvo nemažai. Jautėme tą palaikymą.  Jautėme tą palaikymą, kai pavijome varžovus. Ačiū už palaikymą, tikrai šaunuoliai. Tik atsiprašome, kad nuvylėme“, – pridūrė „Lietuvos ryto“ kapitonas. 

– Kas lėmė pralaimėjimą?

– Mačo pradžioje buvome per daug išsiblaškę. Trečiajame kėlinyje susiėmėme, bet vėl paleidome. Žaidėme banguotai ir nevykdėme derinių, numatytų užduočių. Metėme skubotus metimus.

LKL yra LKL. Eini, stengiesi, kad ir kaip ten bebūtų, bet praradęs porą kamuolių kitoje pusėje susitvarkai. Bet čia taip negalima.

– Kaip rungtynių pabaigoje pavyko panaikinti 17 taškų skirtumą ir atkurti intrigą?

– Negaliu sakyti prieš kamerą, bet turbūt supratote, kas. Tiesiog reikia eiti ir kautis. Daugiau nieko.

– Labai prastai pradėjote rungtynes. Gal tai, kad prieš Europos taurę neturėjote rimtų iššūkių LKL, turėjo tam įtakos?

– Galbūt ir turėjo. Vis tiek, LKL yra LKL. Eini, stengiesi, kad ir kaip ten bebūtų, bet praradęs porą kamuolių kitoje pusėje susitvarkai. Bet čia taip negalima. Tai yra Eurolygos lygio komanda. Jie turi daug gerų žaidėjų ir turkai tuo naudojosi. Kalbi kalbi, bet jie bac ir pataiko iš toli.

– Po rungtynių treneris labai ilgai kalbėjo rūbinėje. Ką jis akcentavo?

– Reikia pasimokyti iš šio pralaimėjimo. Reikia suprasti, kad tai yra aukšto lygio turnyras. Turime viską atlikti iki galo ir žaisti kaip komanda, ne kaip dvylika individualių krepšininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius