Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 24

18-mečių trijulės Europos čempionate liko be medalių

Rugpjūčio 21-23 dienomis Baltarusijos sostinėje Minske vykusiame Europos jaunių (iki 18 metų; U-18) trys prieš tris (3x3) krepšinio čempionate Lietuvos merginų ir vaikinų rinktinės liko be medalių. Vaikinai ketvirtfinalyje pralaimėjo Ispanijai, o merginos į atkrintamąsias varžybas nepateko.
Europos žaidynės. Krepšinis 3x3. Lietuva – Serbija
Krepšinis 3x3 / Vytauto Dranginio/LTOK nuotr.

Pasak pranešimo, Lietuvos krepšininkai teisę dalyvauti šiame čempionate iškovojo liepą vykusiame atrankos turnyre Amsterdame (Olandija), kur merginos iškovojo pirmąją, o vaikinai – antrąją vietą.

Vaikinai Minske savo grupėje užėmė pirmąją vietą. Jie 18:17 įveikė po to sidabro medalius iškovojusius prancūzus, 15:11 – lenkus ir 21:7 – danus. Užėmusių pirmąją vietą Arnoldo Januškos, Šarūno Toločkos, Augusto Žilinsko ir Andriaus Vitkausko ketvirtfinalyje laukė ispanai, kurie savo grupėje užėmė antrąją vietą.

Lemtingasis ketvirtfinalis vyko labai atkakliai. Tačiau lietuviams nekrito tritaškiai, o ispanai jų pataikė daugiau. Ispanija laimėjo 12:9.

Vaikinų Europos čempionatą laimėjo Turkijos krepšininkai, finale 16:14 privertę pasiduoti Prancūzijos ekipą.

Savo ruožtu Lietuvos merginos grupėje 13:9 nugalėjo Olandiją, tačiau 11:14 pralaimėjo Vokietijai ir 8:12 lemiamas rungtynes Izraeliui. Lietuvės Brigita Gudelionytė, Gintare Kačinskaite, Ieva Šerpytytė ir Ramunė Vainoraitė D grupėje su viena pergale užėmė paskutiniąją vietą.

Merginų trijulių Europos čempionėmis tapo Vengrijos krepšininkės, finale 16:15 įveikusios Baltarusijos rinktinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius