-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 07

200 tūkst. eurų suolo šildymui: kodėl Martynas Pocius nežaidžia „Žalgiryje“?

Tik septyni žaidėjai Lietuvoje už jį šį sezoną uždirba daugiau, bet rečiau nei jis Kauno „Žalgiryje“ nuo suolo kyla tik jaunasis latvis Kasparas Vecvagaras. 200 tūkst. eurų sutartį su „Žalgiriu“ sudaręs Martynas Pocius Kaune sutiktas nesvetingai. Lietuvis per daugiau nei du mėnesius neįgijo trenerio Gintaro Krapiko pasitikėjimo ir šildo suolą. Kodėl?
Martynas Pocius
Martynas Pocius / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.
M.Pociaus statistika
Eurolyga | 8 min. | 1,6 tšk. | 2/9 dvit. | 1,1 kam. | 1,6 kl. | -0,3 naud. bal.
LKL | 15 min. | 7,9 tšk. | 62,5% dvit., 46,2% trit. | 0,8 kl. | 9 naud. bal.

Treneris jau dvejas rungtynes iš eilės nekėlė M.Pociaus nuo atsarginių suolo Klaipėdoje ir Kaune su Izmiro „Karšiyaka“.

Per septynis mačus Eurolygoje jis pelnė vos 11 taškų – t.y. vidutiniškai vos 1,6 taško per 8 minutes. Trumpiau, po 6 minutes, „Žalgiryje“ žaidžia tik K.Vecvagaras. 

LKL čempionate M.Pocius žaidžia po beveik 15 minučių – ilgiau tik už tą patį K.Vecvagarą ir Vytenį Lipkevičių.

Nesinori tikėti, kad M.Pociaus žaidimo kreivė taip smigo žemyn.

Kauno „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas jau ne kartą yra sakęs, kad negali paskirstyti laiko visiems dvylikai žaidėjų. O svarbiausias jo tikslas – ne atskirų žaidėjų minučių skaičius, o pergalės.

Tačiau „Žalgirio“ vadovai į krepšininką investavo 200 tūkstančių eurų, todėl nori nenori, M.Pocių kažkaip reikia įpaišyti į žaidimą.

Svarbi komandos dalis

„Visi norime, kad Martynas žaistų gerai. Bet nereikia pradėti ieškoti kažkokių pasiteisinimų ar kitų aplinkinių dalykų. Visi žaidėjai turi dirbti sukandę dantis, – 24sek.lt sakė „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas. – Kaip ne kartą esame sakę, pasitikime visais lietuviais. Manau, čia tik laiko klausimas, kada jis atidirbs pinigus, kaip kad sirgaliai kalba. Martynas yra komandos dalis. Svarbi dalis. Tik reikia, kad atsirastų tinkamas laikas ir galimybės“.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Paulius Motiejūnas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Paulius Motiejūnas

Atrodo, kad tas šansas M.Pociui turėtų ateiti jau dabar. Renaldas Seibutis rungtynėse su Klaipėdos „Neptūnu“ susilaužė kairės rankos bevardį pirštą ir nežais 4 savaites. 

Tiesa, nors R.Seibutis sekmadienį antroje mačo dalyje su „Neptūnu“ į aikštę neišbėgo, M.Pocius vis tiek nežaidė.

„Kartais norėtųsi visiems leisti pažaisti ir Martynas nėra išimtis. Bet kai tu kelias rungtynes nežaidei, o yra tokia įtampa, tai aš nenoriu rizikuoti žaidėju, kuris gali po to skųstis, kad jį išleidai netinkamu metu. Aš nieko ant suolo specialiai nelaikau, tačiau reikia žiūrėti, kad rungtynės būtų laimėtos“, – savo sprendimą po pergalės Klaipėdoje aiškino G.Krapikas.

Dirba papildomai

Treneris nekonfliktuoja su krepšininku. Anaiptol, stengiasi jam padėti įsilieti į žaidimą, bet arba M.Pocius yra statomas į jam ne pačią parankiausią lengvojo krašto puolėjo poziciją, arba šalia Olivier Hanlano, kai pastarasis mėgsta remtis savo individualiais veiksmais.

Kaip ne kartą esame sakę, pasitikime visais lietuviais. Manau, čia tik laiko klausimas, kada jis atidirbs pinigus.

M.Pociaus nebeslegia traumų ir operacijų padariniai. Krepšininkas net po Eurolygos rungtynių dažnai lieka papildomai padirbėti, pamėtyti į krepšį. 

Žaidėjo pokalbiai su G.Krapiku kol kas didelių vaisių nedavė. M.Pocius sužibėjo LKL, kai lapkričio 1-ąją gavęs žaisti 24 minutes (daugiausia šį sezoną) į Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšį įmetė 23 taškus ir pakartojo asmeninį rezultatyvumo LKL rekordą.

Per 17 minučių į Panevėžio „Lietkabelio“ krepšį jis buvo įridenęs 17 taškų.

Bet Eurolygoje už klaidas yra baudžiamas atsarginių suolu. Rekordinis jo minučių skaičius – 11: su Krasnodaro „Lokomotiv“ ir Zeliona Guros „Stelmet“. Visuose kituose susitikimuose jis nežaidė net 10 minučių.

Į Kauną sugrįžęs M.Pocius tikėjosi kitokio vaidmens ir graužiasi dėl savo minučių skaičiaus. 

P.Motiejūnas – ramus. Laiko įsivažiuoti dar užtektinai.

„Yra pastovus darbas. Ko mes norime: ar kad žaistų visi dvylika, ar kad komanda laimėtų? Po tų pralaimėjimų buvo pakankamai daug įtampos. Dabar visas dėmesys grįžti į pergalių kelią, – aiškino P.Motiejūnas. – Martynas gaus savo šansą. Sezonas dar tik prasidėjo. Žaidimui gerinti dar yra 7 mėnesiai. Čia tik laiko klausimas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius