Sportas gyvai
2023 11 23

A.Gudaičiui tiltą į Japoniją nutiesęs D.Adomaitis: „Jis greitai tapo savu ir mylimu“

Prie Japonijos krepšinio per pirmąjį sezoną Tokijo „Alvark“ klube prisitaikęs Dainius Adomaitis galingai pradėjo antrąsias lenktynes dėl titulo, o už indėlį į komandos rezultatus strategas iš Lietuvos buvo labai dėkingas ir tautiečiui Artūrui Gudaičiui. Pirmoje 15min pokalbio su D.Adomaičiu dalyje – žvilgsnis į įspūdingą „Alvark“ sezono startą bei greitai savu Tokijuje tapusį A.Gudaitį.

Du lietuvius, trenerį Dainių Adomaitį ir krepšininką Artūrą Gudaitį, turinčioje aukščiausiojoje Japonijos krepšinio lygoje – priverstinė net 20 dienų pertrauka.

Federacija buvo suplanavusi šiuo metu daryti rinktinės stovyklą, jei reikėtų dalyvauti olimpinių žaidynių atrankoje, bet Japonijos rinktinė pasaulio pirmenybėse išsikovojo tiesioginį bilietą į Paryžių, tad klubai priverstinę pertrauką naudoja baterijų perkrovimui ir galvos nuo krepšinio išvalymui.

Tokijo „Alvark“ strategas iš Lietuvos laiką leido aktyviai – tiek su žmona bei jauniausia dukra aplankė istoriniu bei kultūriniu šalies centru esantį miestą Kiotą, tiek su komanda dalyvavo pagrindinės rėmėjos „Toyota“ būstinėje bei stebėjo prestižiškiausią Japonijoje ralį.

„Aktyvaus poilsio savaitė, – 15min šyptelėjęs sakė D.Adomaitis. – Atsitraukiau nuo savo krepšinio, bet visa kita seku įdėmiai – rungtynės, rezultatai, įdomių įvykių sekimas. Komandai davėme keturias laisvas dienas. Penktadienį turėjome renginį „Toyota“ būstinėje Nagojoje, vėliau buvome „Toyota“ stadione, kuriame vyko prestižiškiausias Japonijos ralis. „Toyota“ ten turi savo komandą, o dalyvių buvo iš viso pasaulio, įskaitant komandą iš Estijos.“

Tokijo „Alvark“ nuotr./Dainius Adomaitis
Tokijo „Alvark“ nuotr./Dainius Adomaitis

Didžiausiai pasaulyje pagal automobilių gamybą korporacijai „Toyota“ priklausanti „Alvark“ krepšinio komanda pertrauką pasitiko puikiomis nuotaikomis – Dainiaus Adomaičio ir Artūro Gudaičio komanda yra laimėjusi jau dešimt mačų iš eilės.

„Alvark“ yra vienintelė komanda Japonijos pirmenybėse per visas tris konferencijas (24 klubai), savo sąskaitoje turinti vos 1 nesėkmę – 13 pergalių per 14 rungtynių.

„Mums reikėjo pertraukos, kurią buvome gerai susiplanavę, – 15min sakė D.Adomaitis. – Kai kuriems žaidėjams reikėjo poilsio. Tvarkaraštis buvo stiprus, žaidėme po trejas rungtynes per savaitę. Kai kurios komandos to neatlaikė ir pasipylė traumos. Mes tai sukontroliavome per žaidybinį laiką ir viskas buvo normaliai, bet poilsio kai kuriems žaidėjams tikrai reikėjo.

Visi esame patenkinti sezono startu. Laikotarpį iki šios pertraukos planavome labai nuodugniai. Rugsėjį sužaidėme trejas rungtynes Imperatoriaus taurėje per tris dienas. Mums reikėjo trijų pergalių, kad išeitume į kitą etapą, tai tą ir padarėme. Dar po savaitės – čempionato startas. Iššūkių buvo ir su pasiruošimu, ir su pasikeitimais komandoje, kadangi turime penkis naujus žaidėjus. Man patinka tai, jog visi supranta, kad mes galime žaisti geriau.“

15min portale – pokalbis su D.Adomaičiu apie puikų „Alvark“ sezono startą ir pagrindinį sezono tikslą, Tokijuje skiepijamą žaidimo filosofiją, patogumą dirbti antrajame sezone Japonijoje bei puikiai prie šalies ir klubo prisitaikiusį Artūrą Gudaitį.

„Alvark“ klubo nuotr./Dainius Adomaitis
„Alvark“ klubo nuotr./Dainius Adomaitis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius