TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

A.Trinchieri pabarstė pipirų KMT organizatoriams ir prabilo apie Rūtą Meilutytę

Karaliaus Mindaugo taurė lieka Kaune. Andrea Trinchieri treniruojamas „Žalgiris“ nepaliko šansų Panevėžio „7bet-Lietkabeliui“ ir iškėlė trofėjų savų sirgalių akivaizdoje, o pats italas tapo septintuoju KMT titulą iškovojusiu specialistu.
Andrea Trinchieri
Andrea Trinchieri / „Betsafe-LKL“ nuotr.

„Taurė šiandien vėl bus mūsų“, – dar prieš komandų pristatymą skandavo „Žalgirio“ sirgaliai.

Ir neklydo.

Ketvirtą kartą KMT finale „Lietkabelį“ prieš save sutikęs „Žalgiris“ eilinį sykį neturėjo didelių problemų ir iškovojo jau septintą Karaliaus Mindaugo taurę klubo istorijoje.

Panevėžiečiai šeimininkams priešinosi tik pirmajame kėlinyje, kai dar atsiliko tik 19:23, bet spurtą 14:2 surengęs „Žalgiris“ susikrovė 16 taškų pranašumą ir atgal nebesižvalgė.

Pergalę 86:70 iškovoję Lietuvos čempionai penktą kartą iš eilės iškėlė KMT trofėjų, o A.Trinchieri prisijungė prie Tomo Pačėso (2016 m.), Šarūno Jasikevičiaus (2017, 2018, 2020 m.), Dainiaus Adomaičio (2019 m.), Martino Schillerio (2021 m.), Jure Zdovco (2022 m.) ir Kazio Maksvyčio (2023 m.) – trenerių, prieš tai irgi laimėjusių KMT turnyrą.

55-erių A.Trinchieri tai jau septinta karjeroje iškovota taurė. Anksčiau šis specialistas triumfavo Rusijoje (2014 m.), Vokietijoje (2017, 2021, 2023 m.) ir Serbijoje (2019, 2020 m.).

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Apdovanojimų akimirkos
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Apdovanojimų akimirkos

„Tai buvo puikus savaitgalis mums, – pradėjo kalbą „Žalgirio“ treneris. – Vienintelis dalykas, kurio prašiau savo komandos, tai nuolatinis judėjimas link trofėjaus. Vakar turėjome komplikuotas rungtynes, šiandien žaidėme geriau, kontroliavome rungtynes ir nusipelnėme pergalės. Dviženklį pranašumą turėjome apie 32 minutes. Labai džiaugiuosi dėl atmosferos, beveik pilnos arenos. Tai buvo geras krepšinio šou. Tai – krepšinio šalis. Vykstame namo su titulu. Žinau, kad ši organizacija pripratusi prie to, bet saldžiausias titulas visada yra arba pastarasis, arba būsimas.“

– Dovydas Giedraitis po mačo išnešė trofėjų iš aikštės. Ar ši pergalė buvo dedikuota jam po vakar jo patirtos traumos?

– Dovis yra istorija istorijoje. Kai atvykau, surengiau vieną 45 minučių treniruotę ir iš karto po jos turėjome dvigubą Eurolygos savaitę ir rungtynes su „Šiauliais“. Žiūrėdamas „Žalgirio“ rungtynių įrašus nesupratau, ką Dovis gali padaryti ir neišleidau jo į aikštę. Kai gavau šansą pamatyti jį treniruotėse, supratau, kad tai – vienas geriausių prieš kamuolį turintį žaidėją besiginančių krepšininkų, kokius esu matęs. Tiesiog prašiau jo būti agresyvesniu. Jis gavo šansą tapti trūkstama dalimi mūsų žaidimui. Labai džiaugiuosi, kad jis jaučiasi dalimi šio trofėjaus. Vakar labai nusivyliau dėl jo traumos, bet atrodo, kad ji nerimta. Rytoj žinosime daugiau. Jis yra tipinis pavyzdys, kaip galima pasinaudoti galimybe. Tai – tarsi traukinys, į kurį reikia įšokti. Jis puikiai tai padarė.

– Kai atvykote, Laurynas Birutis buvo atsarginis žaidėjas, o dabar jis – MVP. Kaip jis patobulėjo?

– Žaidimas kalba už save. Pamačiau puikų talentą, apie kurį daug kas nesuprato. Jis gerai užbaigia atakas ne per arti ir ne per toli nuo krepšio. Aš pamačiau, kad jis gali pataikyti floaterį ir paprašiau, kad jis nedarytų kitų dalykų, tik šitą. Jis priėmė iššūkį atlikti kažką naujo, o dabar jis – MVP. Puikus vyrukas, visada besistengiantis sunkiai dirbti, atiduoti šimtą procentų. Jis nusipelnė trofėjaus, nes sužaidė dvejas puikias rungtynes.

– Ar galite palyginti šį taurės turnyrą su kitais, kuriuose esate dalyvavęs anksčiau?

– Geras klausimas. Būsiu tiesmukas ir atviras. Jie padarė daug gerų dalykų, bet pavartosiu seną itališką posakį, norėdamas pabrėžti, kur galima pasitempti. Italijoje sakoma, kad negali turėti ir girtos žmonos, ir pilno butelio. Gali turėti arba tą, arba tą. Tikiu, kad visas šis šou yra puikus, bet negali jo surengti per dvi dienas. Rungtynės buvo per ilgos, neprasidėjo laiku, be to, prieš finalą turėjau atvykti į spaudos konferenciją. Tai mano darbas, tai suprantama, bet tai turėtų būti daroma kaip Eurolygoje – iš pradžių penktadienį, po to šeštadienį. O tada galima surengti ir didelį šou.

Tikiu, kad visas šis šou yra puikus, bet negali jo surengti per dvi dienas.

Galbūt būtų galima pagalvoti ir apie taurės rungtynes antrajam divizionui NKL? Šioje šalyje krepšinis yra religija, tad turėtume padaryti viską, kad apsaugotume krepšinio produktą. Manau, kad tvarkaraštis buvo pernelyg suspaustas. Turėjome puikią atmosferą, komandos žaidė gerai, sirgalių buvo iš visų miestų, bet manau, kad galime geriau.

Man nepatiko ir tai, kad žaidėme su naujais kamuoliais. Atsiųskite kamuolius likus 10 dienų, kad galėtume išsibandyti. O dabar per pirmąsias dvejas rungtynes niekas negalėjo pataikyti, nes kamuoliai buvo tarsi iš cemento.

Maži dalykai paverčia kitus dideliais, taip būna visada.

– Žaidėte finale, bet kaip manote, ar taurės formate reikalingos rungtynės dėl trečios vietos?

– Ne. Atvykdamas į areną bandžiau atsidurti dviejų trenerių, kurie žaidė dėl trečios vietos, kailyje ir galvojau: „tik neleiskite man atsidurti tokioje situacijoje“. Noriu pasakyti, kad abi komandos gerbė krepšinį ir labai sveikinu juos už tai, kaip jie sužaidė po nusivylimo vakar. Bet manau, kad vietoje trečios vietos rungtynių, galėtume surengti antro diviziono taurės finalą, jei jau norime dvejų rungtynių per dieną.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Jūsų auklėtinis Danielius Lavrinovičius pasirodė tritaškių konkurse. Ar turėjote galimybę stebėti jo pasirodymą ir ką manote apie idėją jį rengti prieš pat finalą?

– Jau sakiau, kad tai – neprotinga. Stebėjau per televizorių, o ne aikštėje. Turėjome laukti, kol jis iškris, kad galėčiau pasakyti priešrungtyninę kalbą. Nenorėjau, kad Lavrinovičius pasijustų ne komandos dalimi. Jis stengėsi pasirodyti kuo geriau. Dažniausiai sakau kalbą prieš rungtynes likus 40 minučių, tad šį kartą pagyriau jį už tai, kad prametė paskutinį metimą pusfinalyje ir nepateko į finalą, jog laiku suspėtų į komandos susirinkimą. Jis – komandinis žaidėjas.

– Vienas krepšinio žmogus yra pasakęs, kad jeigu žaidi kaip čempionas, turi ir švęsti kaip čempionas. O kaip titulus švenčia Andrea Trinchieri?

– Jei neklystu, Lietuvos plaukikė šiandien laimėjo aukso medalį, tiesa? (Rūta Meilutytė iškovojo pasaulio čempionato auksą – aut. past.). Aš noriu pripildyti baseiną raudonu vynu. Olimpinį baseiną.

Aš noriu pripildyti baseiną raudonu vynu.

– Žaidėjai po pergalės nemėtė jūsų į orą. Ar to pasigedote?

– Tai – laiminti organizacija. Galbūt tai nutiks sezono pabaigoje, jei žaisime gerai ir to nusipelnysime. „Žalgiris“ žaidė ir laimėjo daugybę taurių, tai ne pirmoji. Bet žaidžiame tik dėl pergalių. Vis dar esame Eurolygos lenktynėse. Turime šiek tiek pailsėti, persigrupuoti ir pasiruošti paskutinei Eurolygos daliai, kuri bus labai sudėtinga.

– Deividas Sirvydis pelnė 15 taškų vien per pirmąją rungtynių pusę prieš jus. Ar jis turi potencialo žaisti Eurolygoje kitame sezone?

– Taip. Jis yra didelis, žaidžia gerai tiek su kamuoliu, tiek be jo. Pirmoje pusėje jis mane sužavėjo, o antroje buvome žymiai geresni gynyboje. Jis dar jaunas, gal galvojo, kad antra pusė bus tokia, kaip pirma. Jis labai talentingas ir jau žaidė rinktinėje praėjusią vasarą. Jo ateitis – šviesi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius