Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 02

Aiškus lietuvių maršrutas į Kiniją: varžovai, datos ir reikalingų pergalių skaičius

Atrodytų, nereikšmingas šešių pergalių dominavimas pasaulio čempionato atrankos C grupėje Lietuvai gali nutiesti kelią iki pat Kinijos. Į kitą planetos pirmenybių atrankos etapą patekusiems Lietuvos krepšininkams beliko nedideli žingsneliai, kada sirgaliai kitam rudeniui jau galėtų rezervuotis bilietus į pusantro milijardo gyventojų kraštą.
Paskutinis išbandymas: Vengrija - Lietuva
Paskutinis išbandymas: Vengrija - Lietuva / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Lietuvos rinktinė jau žino visus būsimos J grupės dalyvius. Lietuva, Lenkija ir Vengrija kitame etape susidurs su trimis geriausiomis C grupės komandomis – Italija, Kroatija bei Nyderlandais.

„Galima sakyti, kad ko tikėjomės, to ir sulaukėme. Kroatų situaciją diktavo tai, kad stipriausi žaidėjai žaidė NBA. Dabar jie prisijungė ir matome visai kitokią rinktinę“, – būsimą grupę po pergalės Budapešte įvertino Dainius Adomaitis.

Dėl intriguojančių kovų ir taškų išsibarstymo C grupėje mūsiškiai antrąjį atrankos etapą pradės turėdami didžiulę persvarą. Kadangi kitame etape skaičiuosis visos pirmajame pasiektos pergalės, J grupės kovas lietuviai pradės jau atsiplėšę:

PČ atrankos J grupė
1. Lietuva 6-0
2. Italija 4-2
3. Lenkija 3-3
4. Nyderlandai 3-3
5. Kroatija 3-3
6. Vengrija 3-3

Į 2019-ųjų pasaulio čempionatą Kinijoje pateks trys geriausios grupės komandos.

Su naujais priešininkais rinktinės dar sužais po dvejas rungtynes. Trys pergalės per 6 susitikimus Dainiaus Adomaičio komandai garantuotų vietą tarp trijų stipriausiųjų.

Bet jeigu žemiau lietuvių esančios rinktinės imsis tarpusavyje keistis pergalėmis, nacionalinei komandai per 6 likusius mačus gali pakakti 2, kai kuriais scenarijais – vos vienos pergalės.

„Ar tokiai rinktinei, ar ne tokiai, su visais reikia žaisti ir laimėti. Kuo daugiau laimėsime, tuo daugiau šansų patekti į planetos pirmenybes. Negalime atsipalaiduoti. Reikia susitelkti į kitą langą“, – tikimybių teorijomis dar netiki Jonas Valančiūnas.

VIDEO: Maloniai sutrikdytas J.Valančiūno interviu: dėl tų žmonių mes ir žaidžiame

D.Adomaitis jau gali braižytis naują stovyklų planą, nes jau aiškus antrojo atrankos ciklo tvarkaraštis.

Antrąjį atrankos etapą Lietuva pradės rungtynėmis išvykoje su Kroatija rugsėjo 14-ąją. Po trijų dienų, rugsėjo 17-ąją, Lietuva namuose priims Nyderlandus.

Kitas FIBA langas prasivers rudens pabaigoje: lapkričio 29-ąją lietuviai svečiuosis Italijoje, o gruodžio 2-ąją namuose kausis su Kroatija.

Pasaulio pirmenybių atranka finišuos vasarį. Vasario 22-ąją Lietuvos krepšininkų laukia išvyka į Nyderlandus, o vasario 25-ąją lietuviai tarp namų sienų lauks italų.

Gruodį ir vasarį rinktinė greičiausiai vėl versis ne pajėgiausiais žaidėjais. Sezono metu į rinktinę tikrai negalės sugrįžti NBA atstovai Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis. Vis dar neaiškus Eurolygos krepšininkų likimas, nes Eurolygos ir FIBA kare teismas dar nesurado teisingųjų.

Labai svarbu, kurie krepšininkai galės susirinkti į nacionalinę komandą rugsėjį. Klubinis sezonas dar nebus prasidėjęs, bet, 24sek žiniomis, Eurolygos klubai nenoriai svarsto galimybę išleisti savo krepšininkus. Daug ką lems ir NBA komandų stovyklos pradžios datos.

VIDEO: D.Adomaitis: apie rinktinės patikrinimą, padėką ir darbus „Ryte“

Europos čempionų bėdos

Jau aiškios visos dar vienos grupės dalyvės. Į keblią padėtį patekę Europos čempionai slovėnai, kurie be savo lyderių įkrito į I grupės dugną:

PČ atrankos I grupė:
1. Ispanija 6-0
2. Turkija 4-2
3. Latvija 4-2
4. Juodkalnija 3-3
5. Ukraina 3-3
6. Slovėnija 2-4

K ir L grupės susidarys po pirmadienio rezultatų, po kurių komandos sužinos ir savo pergalių kraitį.

K grupėje tikrai žais Prancūzijos (5-0), Rusijos (3-2) bei Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės (2-3), taip pat – čekai (4-2). Po vienodai pergalių turinčių bulgarų (2-3), suomių (2-3) ir islandų (2-3) likimas paaiškės po pirmadienio mačų.

L grupėje jau tikrai žais Vokietija (5-0) bei Serbija (4-1) ir Graikija (5-0). Prie vokiečių ir serbų iš G grupės bandys prisijungti gruzinai arba austrai. Pirmadienį jie kaip tik žais lemiamas tarpusavio rungtynes. Norint išstumti gruzinus iš trejetuko, austrams reikia pergalės bent 15 taškų skirtumu.

Iš H grupės graikams į parankes bando įsisegti Izraelis (2-3), Estija (2-3) ir Didžioji Britanija (1-4). Estai susitiks su britais ir šios rungtynės gali pakeisti visų trijų rinktinių likimus.

Pasaulio pirmenybės su 32 komandomis vyks 2019-ųjų rugpjūčio 31 – rugsėjo 15 dienomis. Jose žais 12 Europos rinktinių, 7 Amerikos, 7 Azijos ir 5 Afrikos komandos. Garantuotą vietą turi čempionato šeimininkai kinai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius