TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
03 17

Akmenį į „Wolves“ žaidėjų daržą metęs D.Zavackas – apie galimą naujoką ir nekantrius ekspertus

Dar vieną antausį nuo Virginijaus Šeškaus komandos sugėrusi Vilniaus „Wolves“ prarado svarbų tašką „Betsafe-LKL“ lentelėje, o dabar ruošiasi trijų žūtbūtinių mačų atkarpai su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“, Vilniaus „Rytu“ ir Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ dėl vietos pirmajame reguliaraus sezono trejete. 15min portale – pokalbis su „Wolves“ vadovu Donatu Zavacku.

Sekmadienis | „Betsafe-LKL“ | „Wolves“ – „7bet-Lietkabelis“ | 17:20 | Vilnius

Praėjo kiek daugiau nei penki mėnesiai, kai Donatas Zavackas atliko Lietuvos sporto vadybos pasaulyje nematytą ėjimą – sezono metu iš Vilniaus „Ryto“ sporto direktoriaus pozicijos peršoko į kito sostinės klubo „Wolves“ sporto vadovą postą.

Jau po savaitės ilgam iš „Wolves“ rikiuotės iškrito pasaulio čempionate žibėjęs latvis Artūras Žagaras, užtruko brangiausio komandos žaidėjo Jeffery Tayloro reabilitacija ir sugrįžimas, o sėkmingos Vilniaus ekipos atkarpos metu tuometis vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra neteko ir pagrindinio tūzo – fantastiškai žaidusio Rasheedo Sulaimono.

Du mėnesiai – toks buvo skirtumas tarp septynių „Wolves“ pergalių atkarpos ir devynių pralaimėjimų ruožo gruodį.

Nesėkmių liūnas ne tik kainavo K.Kemzūrai darbo vietą ambicijomis pulsuojančiame „Wolves“ projekte, bet ir sujaukė vilniečių galimybes peržengti pirmąjį Europos taurės grupių etapą.

„Žinoma, kai nepatenki į kitą Europos taurės etapą, nesinori savęs vertinti teigiamai, – 15min portalui „Wolves“ sezoną iki šio taško vertino sporto vadovas Donatas Zavackas. – Jeigu pažvelgtume realistiškai, jei būtume patekę į atkrintamųjų traukinį, sakyčiau, kad pirmas sezonas Europos taurėje būtų visai neblogas. Mums šiek tiek pritrūko, žinoma, tam įtakos turėjo traumos, o mūsų žaidimas išties bangavo. Balais nevertinsiu – visada norisi kuo geriau, bet yra kaip yra ir reikia su tuo susitaikyti. Norisi išspausti maksimumą, galėjome geriau, bet rezultatai kalba patys už save.“

„Betsafe-LKL“ nuotr./Jeffery Tayloras ir Donatas Zavackas
„Betsafe-LKL“ nuotr./Jeffery Tayloras ir Donatas Zavackas

„Mano pagrindiniai darbai, kaip ir kiekvieno sporto direktoriaus krepšinio klube, yra prižiūrėti visą sportinę dalį. Į tai neįeina tik krepšininkų atranka, nors mes ir žiūrime į priekį ir dairomės rinkoje, bet dar yra klubo personalo atranka, darbas formuojant kolektyvą ir darbas susipažįstant su visais žaidėjais. Turėjome norų pasistiprinti komandos sudėtį, neatmetame šios galimybės ir dabar. Buvo derybos su kai kuriais žaidėjais, bet jų pasirašyti nepavyko. Matysime ateityje, ar tai yra įmanoma, ar ne“, – apie savo pirmąjį pusmetį „Wolves“ klube 15min sakė D.Zavackas.

Kokio pastiprinimo rinkoje šiuo metu dairosi Gedimino Žiemelio įkurtas klubas?

„Niekada nesileisiu į tokias detales viešai, – sakė D.Zavackas, vėliau kiek išsiplėtęs. – Mes žvalgomės žaidėjo, kuris įneštų agresijos gynėjų pozicijoje, kad šioje vietoje jaustumėmės užtikrinčiau. Kartais mums pritrūksta ir kūrybos, ir gynybos. Galiu pasakyti tik tiek.“

Lukas Balandis / BNS nuotr./Eigirdas Žukauskas, Kristupas Žemaitis, Rasheed Sulaimon
Lukas Balandis / BNS nuotr./Eigirdas Žukauskas, Kristupas Žemaitis, Rasheed Sulaimon

„Šioje vietoje nėra, ko slėpti – tai tikrai bus žūtbūtinės kovos“, – apie artėjančius „Wolves“ mačus su „7bet-Lietkabeliu“ ir „Rytu“ sakė D.Zavackas.

Dėl trečios vietos besiplėšantys klubai siekia pusfinalyje išvengti Kauno „Žalgirio“ testo, bet atsidūrė tikroje mėsmalėje. Vilniaus komandos sąskaitoje – 14 pergalių ir 7 pralaimėjimai, Panevėžio – 11 pergalių ir 7 pralaimėjimai, o Utenos – 12 pergalių ir 8 pralaimėjimai.

„Vilkams“ kortas vėl sumaišė Virginijus Šeškus ir Jonavos „CBet“, trečiadienį pateikusi sensaciją ir prieš Nedo Pacevičiaus ekipą laimėjusi 81:68. Tai buvo jau šeštoji V.Šeškaus komandos pergalė prieš „Wolves“ per aštuonis žaistus susitikimus.

„Aikštelėje žaidžia ne treneris, o žaidėjai, – D.Zavackas nenorėjo sutirštinti V.Šeškaus faktoriaus. – Treneris gali sudėlioti bet kokį planą, bet šį planą turi įgyvendinti aikštelėje esantys kareiviai. Pastarosiose rungtynėse aš pasigedau žaidėjų agresijos. Jeigu eini nenusiteikęs laimėti, dažniausiai gaunasi, kad pralaimi. Šioje vietoje aš V.Šeškaus faktoriaus nesureikšminu. Žiūriu į savo pusę ir galiu pasakyti tai, jog toks žaidėjų įėjimas į rungtynes yra nesuvokiamas. Kaip gali būti, kad dešimt dienų treniruojiesi, bet rungtynėse žaidi be energijos? Manau, kad reikėtų klausti pačių žaidėjų, kodėl taip įvyko. Treneris gali sudėlioti planą, bet žaidėjai turi jį įgyvendinti. Galiu suprasti, kad gruodį mes buvome pavargę, o FIBA langas mums buvo reikalingas dėl poilsio, bet šiuo metu man nesuprantama, kaip komanda gali atrodyti be energijos.“

Galbūt „vilkams“ meškos paslaugą padarė 11 dienų pertrauka be rungtynių?

„Žiūrėsime ir bandysime išsiaiškinti priežastis, – sakė D.Zavackas. – Faktas, kad nežaisti rungtynių 10-11 dienų šioje sezono stadijoje nėra pats geriausias dalykas, bet su tuo susidūrė ne tik mūsų komanda. Tai neturėtų skambėti, kaip kažkoks pasiteisinimas, nes kiekvienam mačui reikia nusiteikti, nesvarbu, tu žaidi prieš Jonavą ar „Žalgirį“. Mano nuomone, akmuo turėtų eiti į žaidėjų daržą.“

15min pokalbyje su D.Zavacku – šio sporto vadovo mintys apie rezultatų svarbą siekiant išlikti Europos taurėje, skyrybas su Kęstučiu Kemzūra, Nedo Pacevičiaus darbą, Artūro Žagaro būklę, traumų įtaką „Wolves“ sezonui, nušalintą Adą Juškevičių, Džordže Gagičiaus pasirodymą KMT pusfinalyje, nekantrius ekspertus ir kantrybės trūkumą krepšinyje, ambicijų ir arogancijos skirtumą, ilgalaikius klubo tikslus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius