-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 03

Antanas Sireika: „Kanada nebus rimta varžovė“

Pirmosios Pasaulio krepšinio čempionato rungtynės su Senegalo rinktine Lietuvos nacionalinei komandai virto itin lengvu pasivaikščiojimu. Ilgametis rinktinės vyriausiasis treneris Antanas Sireika teigia, kad ir dvikova su kanadiečiais mūsiškiams neturėtų sukelti daug rūpesčių, nors varžovas ir bus rimtesnis.
Antanas Sireika
Antanas Sireika / Karolio Bakūno nuotr.

Kalbėdamas apie rekordinę lietuvių pergalę 101:47 prieš Senegalą sekmadienį, buvęs Lietuvos krepšinio rinktinės vairininkas visų pirma neslėpė nusivylimo pačiu turnyru, kuriame netrūksta akivaizdžių autsaiderių.

„Senegalas neturėjo jokių šansų ir parodė, kad galbūt per daug visiems turnyre duodama vietų, kurias galėtų užimti daug pajėgesnės komandos – labai daug komandų nenusipelnė ten būti. Negalime sakyti, kad tai yra pajėgiausių komandų čempionatas, nes jau pirmą turnyro dieną pamatyti 40 ir 50 taškų skirtumai tai paneigė“, – pasakoja A.Sireika.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Antanas Sireika
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Antanas Sireika

Rinktinės pajėgumą vertinti dar anksti

Pasak jo, žvelgiant į Lietuva–Kanada rungtynes, sudėtinga spręsti, ar lietuviai visgi sėkmingai pasiruošė turnyrui. Tiesa, pagrindinė smogiamoji jėga – Domanto Sabonio ir Jono Valančiūno tandemas – žaidė sėkmingai, pastarasis atkovojo 11 kamuolių ir pelnė 13 taškų, o Domantas pasižymėjo 13 taškų ir 7 atkovotais kamuoliais. „Betsafe“ krepšinio ekspertai juos įvardina kaip pagrindinius pretendentus į rezultatyviausio Lietuvos rinktinės žaidėjo titulą – J.Valančiūno tikimybė tokiu tapti įvertinta 59 proc., D.Sabonio – 29 proc.

„Šios rungtynės nebuvo net gera treniruotė: komandų lygiai buvo visiškai skirtingi. Todėl mūsiškių pasiruošimą tolimesnėms čempionato kovoms sunku vertinti, nes kai nėra gerų oponentų, negali gerai įvertinti progreso ir galimybių“, – mano krepšinio treneris.

Kai nėra gerų oponentų, negali gerai įvertinti progreso ir galimybių

Nors tai buvo itin lengvos rungtynės, A.Sireika neabejoja, kad mūsiškiai neužries nosies, mat rinktinėje puikiai suprantama, kad kiti varžovai kanadiečiai yra stipresni už Afrikos atstovus. Nepaisant to, treneris neabejoja, kad ir jie didesnių sunkumų Lietuvos komandai nesukels.

„Mūsų žaidėjai yra patyrę ir puikiai supranta, kad Senegalas yra silpnas varžovas, tad prieš kanadiečius žais nusiteikę kitaip. Vis dėlto, kalbant apie Kanados krepšinio rinktinę, nemanau, kad ji bus rimta varžovė Lietuvos komandai, nes jų žaidėjai nesiekia lietuvių lygio. Sakyčiau, dvikova bus rami“, – prognozuoja A.Sireika.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Antanas Sireika
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Antanas Sireika

Panašiai mano ir „Betsafe“ krepšinio čempionato lažybų analitikai – jų nuomone, lietuvių šansai nugalėti antradienio dvikovoje siekia 62 proc., kai kanadiečių – 33 proc.

Svarbiausios H grupės rungtynės laukia ketvirtadienį

Kanadiečiai jau išmėgino jėgas su Pasaulio čempionato H grupės favoritais – Australijos krepšinio rinktine, kuriai nusileido 92:108. Rungtynėse Kanados komandą į priekį traukė jos lyderiai – Khemas Birchas pelnė 18, Cory Josephas – 16 taškų, Kevinas Pangosas – 14 taškų. Tiesa, Australijos komandoje kur kas geriau pasirodė pirmu smuiku griežęs ir 24 taškus surinkęs Matthew Dellavedova, kuris pataikė net 6 tritaškius iš 10 mestų, pagerino savo rezultatyvumo ir tritaškių rekordus nacionalinėje ekipoje.

Atsižvelgę į tokį galingą ne tik šio gynėjo, bet ir visos Australijos komandos startą, „Betsafe“ analitikai pergalę susitikime su lietuviais žada jiems – tikimybė australams nugalėti ketvirtadienio rungtynėse siekia 56 proc., kai mūsiškių – 38 proc. Tiesa, Lietuvos komanda turės paskatą atsirevanšuoti ir už 2016 metais vykusioje Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse vyrų krepšinio turnyro ketvirtfinalyje patirtą skaudų pralaimėjimą rezultatu 64:90.

„Australija pasirodė puikiai – gerai kovėsi, aukštaūgiai gerai sužaidė, pataikė daug tritaškių. Įdomu, ar visada M.Dellavedova demonstruos tokią formą, bet nemanau, kad jo neįmanoma sustabdyti. Nesiryžtu spręsti, ar tai labai stiprus varžovas – galbūt jie tiesiog gerai sužaidė, tačiau aišku, kad tai pagarbos verta komanda“, – kalba A.Sireika.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Antanas Sireika
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Antanas Sireika

Būtent australai ir yra pagrindiniai lietuvių konkurentai kovoje dėl pirmos vietos H grupėje. Tikimybė jiems nugalėti šioje grupėje, anot „Betsafe“ analitikų, siekia 56 proc., kai lietuvių – 47 proc., o kanadiečių – vos 17 proc. Senegalo šansai dar labiau sumažėjo ir dabar siekia vos 0,13 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius