Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 23

„Apdailos“ darbais užsiimantis rinktinės naujokas – užtikrintas: „Turime nugalėti“

„Martynai, žinai, namą pastatyti yra lengva, aš ir pats galėčiau, bet kai reikia daryti apdailą, aš kviečiu profesionalus. Tu namą jau pastatei, bet dabar daryk apdailą“, – per vieną iš „Lietuvos ryto“ treniruočių Martyną Echodą gyvenimo paslapčių mokė Rimas Kurtinaitis. Atrodo, kad jaunas aukštaūgis išgirdo trenerio žodžius ir pradėjo modernius apdailos darbus.
Martynas Echodas
Martynas Echodas / nuotr. Karolis Bakūnas

Dideliais žingsniais į priekį žengiantis M.Echodas tapo vienu efektingiausių „Lietuvos ryto“ žaidėjų ir jau įrodė ne tik R.Kurtinaičiui, bet ir rinktinės treneriui, kad yra vertas marškinėlių su užrašu „Lietuva“.

Iškart po pralaimėto Karaliaus Mindaugo taurės finalo „Lietuvos ryto“ aukštaūgis vyko į Palangą, kur pirmą kartą pro „Vanagupės“ viešbučio duris žengė kaip rinktinės žaidėjas.

Ir skirtingai nei jaunieji Laurynas Birutis ir Arnoldas Kulboka, M.Echodas žengs ant parketo rungtynėse su Vengrija. Dainiui Adomaičiui užteko keturių dienų, kad įžvelgtų apčiuopiamą aukštaūgio naudą.

„Pagrindinis dalykas, ko mums reikės, tai jo mobilumo. Jis yra mobilus, agresyvus, prie tos gynybos, kurią norime taikyti, jis yra tas, kuris labiau tiks. Tai žaidėjas, kuris nuo sezono pradžios yra padaręs pažangą.

Patys matėt ir Europos taurėje, ir LKL rungtynėse, jis išeina maksimaliai nusiteikęs, maksimaliai atsiduoda ir tai – svarbiausia“, – 24sek paklaustas apie M.Echodo naudą kalbėjo D.Adomaitis.

nuotr. Karolis Bakūnas/Dainius Adomaitis
nuotr. Karolis Bakūnas/Dainius Adomaitis

Ketvirtadienį vakare „Švyturio“ arenoje vykusios rinktinės treniruotės pabaigoje krepšininkų veiduose netrūko šypsenų, tačiau M.Echodas atrodė rimtesnis nei kiti.

„Prašau!“ – sušuko A.Kulboka, kai M.Echodas įšveitė du tritaškius iš eilės. Dar keletą papildomų metimų atlikęs puolėjas išklausė trenerio nurodymų ir ketvirtadienio treniruotė buvo baigta, o jau kitą dieną laukė ir vienas iš smagiausių krepšininko pirmų kartų – žingsnis į aikštę su Lietuvos rinktinės marškinėliais.

– Tai koks jausmas būti su rinktinės apranga?24sek paklausė Martyno Echodo.

– Smagu, tikrai, didžiulė garbė. Žiauriai nerealus jausmas. Jaučiuosi stipriai įvertintas.

– Treneris iš karto įtraukė ir į dvyliktuką. Gal pats Dainius Adomaitis sakė, kodėl ir ko tikisi rungtynėse su vengrais?

– Kodėl įtraukė mane – nesakė, bet kaip iš jauno žaidėjo iš manęs tikisi daug energijos, kibios gynybos. Pats tikrai noriu įrodyti, kad galiu žaisti.

– Porą tritaškių iš eilės pataikei treniruotės pabaigoje, gal naują ginklą ruoši?

– Ne, šiaip pamėčiau (šypsosi).

nuotr. Karolis Bakūnas/Martynas Echodas
nuotr. Karolis Bakūnas/Martynas Echodas

– Nukonkuravai Lauryną Birutį, ar jis nepyksta?

– Ne, nepyksta. Esame draugai ir vienas kitą palaikome. Tikiuosi, kad kitoms rungtynėms jį užregistruos.

– Karaliaus Mindaugo taurė toje pačioje arenoje vyko mažiau nei prieš savaitę, nesijaus pralaimėjimo kartėlio?

– Ne, jau viskas yra praeitis, reikia pamiršti, kas buvo prieš tai. Laukia rinktinės rungtynės ir turime čia atiduoti visas jėgas.

– Ar rinktinė tapo savotiška reabilitacija po to nesėkmingo KMT finalo?

– Tikrai padeda psichologiškai. Kita aplinka, kita komanda. Gera atmosfera, tikrai į naudą toks dalykas.

– Seniau pačiam teko tik iš šalies girdėti apie rinktinės atmosferą, kokia ji tavo akimis?

– Tikrai girdėjau, kad atmosfera būna gera, bet nesitikėjau, kad taip gerai viskas. Visi labai gerai sutaria, tikrai žiauriai gerai čia.

Mūsų 12-a žaidėjų yra tikrai aukštesnio lygio ir galim parodyti energiją, spausti, žaisti agresyviai, ir manau, kad turime nugalėti.

– Rimas Kurtinaitis po KMT sakė, kad reikia pajėgaus centro, kaip pats vertini tokius trenerio žodžius ir ar neišmušė jie iš vėžių?

– Ne, neišmušė. Finale tikrai priekinė linija nepasirodė taip, kaip gali. Gal dėl to treneriui buvo apmaudu, bet stengsimės ir kovosim. Liko daug rungtynių ir turime viską laimėti.

– Su rinktine laukia vengrai, ko galima tikėtis iš šitos komandos?

– Tikrai nereikia jų nuvertinti. Jie – agresyvūs, bet manau, kad mūsų 12-a žaidėjų yra tikrai aukštesnio lygio ir galim parodyti energiją, spausti, žaisti agresyviai, ir manau, kad turime juos nugalėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius