-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 11

Apie minkštą parketą juokavęs JV jau laukia ispanų: „Pamatysime, kur esame“

Nors Jonas Valančiūnas trečiadienį kalbėjo, apie Lietuvos rinktinės jėgą bus galima kalbėti po Europos čempionato, suomiai tos jėgos pasekmes turėjo sugerti jau šįvakar.
Lietuva - Suomija
Kęstutis Kemzūra ir Jonas Valančiūnas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Išpūtęs krūtinę Jonas Valančiūnas bėgo į gynybą po dar vieno triuškinančio dėjimo į visa galva žemesnių suomių krepšį.

Pirmajame susitikime Kaune dar kiek pagailėjęs taip pat Europos pirmenybėse rugsėjį žaisiančių varžovų, Vilniuje, kur yra rungtyniavęs kelerius metus jaunystėje, JV oponentus plėšė į gabalus.

12 taškų ir 6 atkovoti kamuoliai – tokie, visoms rungtynėms tinkami skaičiai, degė prie J.Valančiūno jau po pirmosios atkarpos pirmajame kėlinyje, kuriame uteniškis sužaidė vos keturias su puse minutės.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Lietuva - Suomija
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Lietuva - Suomija

Visiškai po varžovų krepšiu dominavęs lietuvis kartojo savo metimus ir atskaitė suomiams galingo dvigubo dublio paskaitą – 18 taškų (7/11 dvit., 0/1 trit., 4/4 baud.) ir 10 atkovotų kamuolių vos per 17 minučių ant parketo.

O Lietuva nepaliko šansų trečiadienį į atlapus jai dar bandžiusiai kibti varžovų komandai – 87:52.

„Geros rungtynės. Žiūrime į save, susižaidimą. Prisijungėme su Domu visai neseniai, tad trūksta susižaidimo, bet tam ir žaidžiame tas rungtynes, kad pajustume vienas kitas, visa komanda, kad visi žaistume kaip vienas kumštis“, – rungtynes apibendrino naudingiausias rungtynių žaidėjas J.Valančiūnas.

Antrajame kėlinyje jis pakėlė sirgalius nuo kėdžių, kai prisiruošė iš atakos krašto mesti tritaškį.

Nors metimas neįkrito, Jonas tikina per sezoną, kurio metu pataikė 57 tritaškius ir netgi sprogo 7 tritaškių per vienerias rungtynes fejerverku, įgavęs daugiau pasitikėjimo atakuoti iš toli.

„Pasitikėjimo gavau, gaila neįkrito. Reikia pasistengti, kad kitas įkristų“, – juokėsi JV, pridūręs, kad dar aptars su K.Maksvyčiu, kiek įtrauks savo tritaškį į komandos žaidimo planą.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Lietuva - Suomija
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Lietuva - Suomija

Akistatoje su Suomija J.Valančiūnas nesutiko nei jėga, nei ūgiu lygių oponentų. Kiek lengva ar sudėtinga žaisti prieš tokią komandą, kuri neturi jam atsvaros?

„Jie yra visi metantys, visi penki meta iš toli, netgi centras ir ketvirti numeriai. Gynybą tai išbalansuoja, viską keičiame, tenka gaudyti juos aplink perimetrą. Bet manau, kad susitvarkėme“, – sakė rinktinės kapitonas.

Dvejas rungtynes per dvi dienas sužaidęs rinktinėje, ar mato J.Valančiūnas komandos žaidimo poslinkius į teigiamą pusę?

„Tam ir žaidžiame tas draugiškas rungtynes, kad būtų susižaidimas, komunikacija, pajautimas vienas kito. Atėję iš savo klubų, skirtingų taktikų, turime dabar visi sukristi į vieną ir sekti, ką mūsų trenerių štabas paruoš. Tai neatsiranda per dieną, bet tam ir dirbame“, – sakė Jonas.

Turime dabar visi sukristi į vieną ir sekti, ką mūsų trenerių štabas paruoš.

Šį kartą jam teko laukti perdavimų ne tik iš Roko Jokubaičio ir Luko Lekavičiaus, bet ir Kristupo Žemaičio, su kuriuo uteniškis rungtyniavo pirmąsyk. Kokį įspūdį jam paliko 26-erių rinktinės debiutantas?

„Gerai, viskas labai nuostabiai. Noriai žaidžia, stengiasi, viskas sveikintina“, – apie 10 taškų pelniusį gynėją sakė J.Valančiūnas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Lietuva - Suomija
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Lietuva - Suomija

Jam pačiam šios dvejos rungtynės buvo pirmosios nuo balandžio pabaigos, kai jo atstovaujama „New Orleans Pelicans“ ekipa baigė žygį atkrintamosiose varžybose. Kaip vidurio puolėjas įvertintų savo dabartinę formą?

„Nuostabi, – juokėsi Jonas. – Truputį viršijau, sakė treneris 16 minučių leis, bet leido 17. Pavargau, bet nieko.“

O kas nutiko, kai ketvirtajame kėlinyje pabėgęs į greitą ataką ir atlikęs dėjimą, atgal J.Valančiūnas grįžo su grimasomis veide?

„Ten truputį parketas buvo minkštas“, – juokavo centras.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Lietuva - Suomija
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Lietuva - Suomija

Tiesa, juokauti nei jis, nei komanda nebegalės ateinančią savaitę, kai lietuvių lauks gerokai rimtesni išbandymai.

Lietuvos rinktinė rugpjūčio 16 dieną Kanarų salose žais prieš pasaulio čempionus ispanus, kurie po dviejų dienų svečiuosis ir Vilniuje.

J.Valančiūno lauks akistata prieš komandą draugą „pelikanų“ gretose Willy Hernangomezą. Kiek reikalingas toks iššūkis jam ir visiems lietuviams?

„Tikrai reikalingas, tai bus puikus testas mums, pamatysime, kur mes esame. Su visa pagarba buvusiems varžovams, mes siekiame daugiau, norime žengti kitą žingsnį. Kiekvienas varžovas svarbus, bet mes galvojame apie save“, – pabrėžė J.Valančiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius