Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 13

Ar „Juventus“ pajėgus pasipriešinti „Lietuvos rytui“ išvykoje?

LKL čempionato tvarkaraštis pastarąsias dvi savaites Utenos „Juventus“ buvo tarsi minų laukas. Ketvirtoje turnyro lentelės vietoje esantiems Dainiaus Adomaičio auklėtiniams jau teko susikauti su praėjusio sezono finalininkais Kauno „Žalgirio“ ir Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkais, o šį sekmadienį uteniškiai stos į kovą su dar vienu grėsmingu varžovu – Vilniaus „Lietuvos rytu“.
 „Lietuvos rytas“ - Utenos „Juventus“
„Lietuvos rytas“ - Utenos „Juventus“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Nei „Neptūnui“, nei „Žalgiriui“ uteniškiams įkąsti nepavyko, tačiau rungtynėse prieš žalgiriečius iki dar vienos sensacijos trūko vos kelių akimirkų. Pirmame sezono mūšyje BEKO-LKL čempionus įveikę 76:75, „Juventus“ krepšininkai kauniečiams nusileido 75:76.

Nei „Neptūnui“, nei „Žalgiriui“ uteniškiams įkąsti nepavyko, tačiau rungtynėse prieš žalgiriečius iki dar vienos sensacijos trūko vos kelių akimirkų. Pirmame sezono mūšyje BEKO-LKL čempionus įveikę 76:75, „Juventus“ krepšininkai kauniečiams nusileido 75:76.

Tuo tarpu „Lietuvos rytas“ praėjusią savaitę nacionalinėse pirmenybėse 91:61 sutriuškino Prienų „Prienus“, o Europos taurės varžybose užsitikrino pirmąją vietą grupėje, išvykoje 71:66 palaužęs Bandirmos „Banvit“ ekipą.

Nervų karą Utenoje laimėjo vilniečiai

Pirmajame „Juventus“ ir „Lietuvos ryto“ susitikime Utenoje įtampa virė per kraštus. Nors svečiai iš sostinės laimėjo nemažu skirtumu, 77:56, tačiau į priekį pabėgo tik trečiajame kėlinyje, kurį laimėjo 21:9. Būtent trečiajame rungtynių ketvirtyje vienas teisėjų sprendimais tądien nepatenkintas Utenos klubo gerbėjų nusprendė rungtynių arbitrus pamokyti pats – išbėgęs į aikštelę jis stumtelėjo Jurgį Laurinavičių.

Vilniečius į pergalę vedė aukštaūgis Antanas Kavaliauskas, pelnęs 19 taškų ir atkovojęs 9 atšokusius kamuolius bei iš viso surinkęs 28 naudingumo balus. Geras rungtynes sužaidė ir vyriausias komandos krepšininkas Mindaugas Lukauskis, į varžovų krepšį įmetęs 15 taškų.

Neabejotinu Utenos komandos lyderiu šiemet tapęs Rashaunas Broadusas buvo rezultatyviausias „Juventus“ gretose. Amerikietis draskė varžovų gynybą aštriais reidais ir surinko 20 taškų. Daugiau nei vienas šeimininkų krepšininkas nepelnė dviženklio taškų skaičiaus.

Pirmojoje rungtynių pusėje sėkmingai vilniečiams besipriešinę uteniškiai subyrėjo trečiajame kėlinyje, tačiau aistros tiek aikštelėje, tiek tribūnose liejosi iki paskutinių rungtynių minučių.

VIDEO: LKL apžvalga: Utenos „Juventus„ – Vilniaus „Lietuvos Rytas“

Statistika

Nors „Juventus“ neprilygsta vilniečiams puolimo arsenalu, nei komandine statistika gynyboje, Dainiaus Adomaičio auklėtiniai demonstruoju solidų žaidimą. „Lietuvos rytas“ į varžovų krepšį per rungtynes vidutiniškai pelno 88,6 taško, uteniškiai – 77,1. Vilniečiai pranašumas gynyboje mažesnis – jie varžovams per rungtynes leidžia pelnyti 69,7 taško, o „Juventus“ krepšininkai – 74,4.

Pagrindiniu smuiku Utenos komandoje griežia jau minėtas Rashaunas Broadusas, vidutiniškai 15,6 taško, 3,9 atkovoto kamuolio ir 3,8 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes. Būtent šis krepšininkas buvo pripažintas naudingiausiu lygos lapkričio mėnesio žaidėju.

Sostinės krepšininkai pirmauja ir pagal daugumą kitų statistinių rodiklių: rezultatyvius perdavimus (19,4 ir 12,1 rez. perd.), perimtus kamuolius (10,3 ir 7,7 per. kam.), klaidas (13,3 ir 14,6 kl.) ir pataikymą iš visų distancijų (baudos – 77,6% ir 68,5%, dvitaškiai – 59,6% ir 47,4%, tritaškiai – 38,2% ir 37,1%). „Juventus“ geriau kovoja dėl atšokusių kamuolių (36,6 ir 35,5 atk. kam.) bei blokuoja daugiau metimų (3,8 ir 2,6 bl.).

Pagrindiniu smuiku Utenos komandoje griežia jau minėtas Rashaunas Broadusas, vidutiniškai 15,6 taško, 3,9 atkovoto kamuolio ir 3,8 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes. Būtent šis krepšininkas buvo pripažintas naudingiausiu lygos lapkričio mėnesio žaidėju.

Jam solidžiai talkina Arvydas Šikšnius (11,7 tšk., 4 atk. kam.), Simas Buterlevičius (9,9 tšk., 6,1 atk. kam.) ir Saulius Kulvietis (8,9 tšk., 3,6 atk. kam.), o komandoje nemažiau svarbūs ir Valdas Dabkus (7,6 tšk., 4,4 atk. kam.) bei Vaidas Čepukaitis (7,8 atk. kam., 5,8 atk. kam., 1,9 blk.).

„Lietuvos rytas“ ginklų puolime turi dar daugiau, tačiau trys pagrindiniai vilniečių žaidimo sraigtai yra Gediminas Orelikas (16,4 tšk., 4,4 atk. kam., 2,8 rez. perd.), Antanas Kavaliauskas (11,9 tšk., 5,9 atk. kam.), Martynas Gecevičius (10,4 tšk., 4,4 rez. perd.), o pastaruoju metu itin gerai žaidžia ir Adas Juškevičius (9,7 tšk., 3,3 rez. perd.).

Nuo šios savaitės Virginijaus Šeškaus sudėtyje atsirado ir dar vienas jo buvęs auklėtinis, šiemet daugiausiai rezultatyvių perdavimų lygoje atliekantis žaidėjas – Žygimantas Janavičius. Panevėžio „Lietkabelyje“ sezoną pradėjęs gynėjas vidutiniškai renka 8,3 taško ir 6,4 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Ar „Juventus“ pajėgus pasipriešinti „Lietuvos rytui“ išvykoje? Kaip pavyks naujajam vilniečių pirkiniui įsilieti į komandą? Ar sostinės krepšininkai pratęs keturių pergalių seriją?

Tiesioginė rungtynių transliacija – sekmadienį, 16:15 per LRT televiziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius