Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 17

Artūras Milaknis: „Kauno „Žalgiris“ Klaipėdoje nuovargiu nesiteisins“

Dvi stipriausios BEKO-LKL komandos antrą kartą šį sezoną surems ginklus. Lapkritį Kaune „Žalgiris“ nepadoriu skirtumu pažemino „Neptūną“ 86:48, bet Klaipėdoje vyksta tikri stebuklai. Iš Eurolygos ekipų „Neptūno“ banga nenunešė tik Pirėjo „Olympiakos“, o pats „Žalgiris“ dar praėjusį sezoną LKL finalo serijoje du kartus iš uostamiesčio grįžo šlapias.
Artūras Milaknis
Artūras Milaknis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Po pralaimėjimo „Žalgiriui“ klaipėdiečiai laimėjo visas dešimt rungtynių iš eilės. Vidutiniškai 89,6 taško per rungtynes renkantis „Neptūnas“ yra rezultatyviausias klubas BEKO-LKL.

Bet „Žalgirio“ pergalių serija – dar įspūdingesnė. Kauniečiai laimėjo net aštuoniolika susitikimų paeiliui.

Be to, „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas savo kišenėje turi puikiai veikiančius vaistus nuo „Neptūno“ atakų – vieną geriausių gynybų ne BEKO-LKL, o visoje Eurolygoje. Stipriausiame Europos komandų turnyre Lietuvos čempionai per rungtynes praleidžia vos 70,75 taško.

Kieta „Žalgirio“ gynyba buvo neįkandama „Neptūnui“ pirmajame susitikime. Nė vienas Klaipėdos klubo žaidėjas nepasiekė 10 pelnytų taškų ribos.

„Neptūnas“ Kaune pataikė vos 13 procentų tritaškių (3/23) ir 36 procentus dvitaškių (13/36). Tiesa, sunku tikėtis, kad ir antrojoje dvikovoje klaipėdiečiams krepšys bus taip smarkiai užrištas.

Tai puikiai supranta ir „Žalgirio“ snaiperis Artūras Milaknis, kuris trimis tritaškiais ketvirtajame kėlinyje pirmadienį įtvirtino pergalę prieš „Lietuvos rytą“.

„Pirmąsias rungtynes laimėjome labai lengvai, bet tai tikrai neparodė „Neptūno“ pajėgumo. Klaipėdiečiai žais namuose ir manau, kad laukia visiškai kitokios rungtynės“, – tikino 28 metų 195 cm ūgio žalgirietis, lapkričio 2-ąją į „Neptūno“ krepšį įmetęs 8 taškus.

VIDEO: Geriausia LKL sezono gynyba – "Žalgiris" praleido vos 48 taškus

– Kaip Kaune tokiu skirtumu pažabojote „Neptūną“? – lkl.lt paklausė vieno „Žalgirio“ lyderių

– Nežinau, galbūt tada buvo visai kitas nusiteikimas. Galbūt ir varžovai nebuvo pasiruošę su mumis kautis po sunkių Eurolygos rungtynių. O mums pavyko įgyvendinti viską, ką buvome numatę gynyboje. Gera gynyba atriša rankas puolime. Mes greitai įgijome didelį skirtumą, o „Neptūnas“ anksti nuleido rankas.

– „Neptūnas“ – namų komanda. Visas pergales Eurolygoje ir praėjusio sezono BEKO-LKL finalo serijoje klaipėdiečiai iškovojo tik namuose. Kaip paaiškinti „Švyturio“ arenos fenomeną?

– Tiesiog dauguma komandų namuose žaidžia su dviguba energija. Susirenka pilna salė. Juolab, atvažiuoja „Žalgiris“, esame turnyro lentelės kaimynai, todėl visiems bus labai įdomu pamatyti mačą gyvai. Palaikymas duoda daugiau pasitikėjimo savimi. Krepšininkai tada žaidžia lyg ant sparnų. „Neptūnas“ šį sezoną namuose atrodo daug geriau nei išvykose, todėl bus sunku.

– „Žalgiriui“ ši savaitė – labai sudėtinga. Pirmadienį teko grumtis su „Lietuvos rytu“, vėlų penktadienio vakarą žaidėte Eurolygos mačą Atėnuose, o sekmadienį tenka kautis su BEKO-LKL vicečempionais. Toks rungtynių tempas nevargina?

– Emocijos po tokių rungtynių kažkiek pasėda, bet esame profesionalai ir žinome, ką darome. Suprantame, kad laukia labai svarbios rungtynės. Bet tikiu, kad Klaipėdoje „Žalgirio“ nusiteikimas bus aukšto lygio. Nemanau, kad būsime atsipalaidavę. Negalime teisintis, kad turime daug kelionių ir panašiai. Tvarkaraštis toks, koks yra, ir prie jo taikomės.

– Ar pergalė Kaune tapo „Žalgiriui“ postūmiu į priekį?

– Emocijos tikrai geros. Po pergalės turėjome laisvadienį, o susirinkę į treniruotę jautėme pakilimą. Bet vėl kimbame į darbus. Tos rungtynės – jau praeitis. Jau seniai jomis nebegyvename. Kadangi dar laukia ne vienas toks mūšis, kažkokio ypatingo jausmo nėra. Tiesiog toks buvo tikslas – laimėti namuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius