Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 25

Arvydas Sabonis paaiškino savo pasirinkimą

Lietuvos vyrų krepšinio treneriu antradienį tapo Dainius Adomaitis. Šiam Arvydo Sabonio pasirinkimui pritarė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomasis komitetas. LKF prezidentas atskleidė, kaip vyko derybos su kandidatais.
Dainius Adomaitis, Arvydas Sabonis ir Rimas Kurtinaitis
Dainius Adomaitis, Arvydas Sabonis ir Rimas Kurtinaitis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Į žurnalistų klausimus nusprendęs neatsakinėti A.Sabonis po vykdomojo komiteto posėdžio išplatino vaizdo komentarą.

„Dainius Adomaitis buvo geras krepšininkas ir dabar yra perspektyvus naujosios kartos treneris. Jis jau įrodė tai savo darbais. Galiu pasakyti paprastai: aš pasibaigus olimpiadai vyrukų paklausiau, ką jie nori matyti treneriu kitus ketverius metus. Jie turėjo laiko ir po to buvo atsiųstas sąrašas penkių trenerių. Bandėme dar su J.Kazlausku tartis, bet nesigavo. Po to ėjo Šarūnas Jasikevičius. Jam davėme savaitę pagalvoti ir jis atsisakė. Kitas sąraše buvo Dainius ir jis pagalvojęs sutiko“, – apie trenerio rinkimus kalbėjo LKF prezidentas.

VIDEO: A.Sabonis paaiškino, kodėl neskambino R.Kurtinaičiui

A.Sabonis tikino, kad kriterijus federacija turėjo: „Jis turi prisiimti atsakomybę vadovauti visai mūsų krepšinio piramidei. Tai yra mūsų ateities klausimas. Treneris taip pat turi dalyvauti įvairiuose federacijos projektuose.“

Po šio sezono baigia galioti D.Adomaičio kontraktas su Klaipėdos „Neptūnu“. Federacija pareikalavo, kad treneris pasirašydamas naują kontraktą, prioritetą teiktų darbui rinktinei.

Paskutiniu pasirinkimo kriterijumi A.Sabonis įvardijo žaidėjų nuomonę.

Legendinis krepšininkas patvirtino, kad su tituluotu treneriu R.Kurtinaičiu tartasi nebuvo: „Kadangi Dainius sutiko, tai ką... Turiu skambinti Kurtinaičiui ir ką sakyti?“.

D.Adomaitis pats pasirinks savo asistentus rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius