Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 30

Ballų paskutinis „sudiev“: skaudžiausias LaVaro kirtis V.Šeškui ir akistata su realybe

Tai, kas prasidėjo kaip graži pasaka, – baigėsi. Ballų šeimynėlė susikrovė lagaminus, atsisveikino su Lietuva ir patraukė atgal į Kaliforniją. Vis dėlto atsisveikinimas nebuvo linksmas. Kaip ir „Vytauto“ gyvenimas po Ballų.
LaVaras Ballas ir Virginijus Šeškus
LaVaras Ballas ir Virginijus Šeškus / 15min nuotr.

Šeštadienio popietę visa Ballų šeima sugužėjo į Prienų areną, kurioje paskutinį kartą stebėjo „Vytauto“ komandos rungtynes.

Jomis garsūs svečiai nebuvo labai susidomėję. 16-metis LaMelo didžiąją rungtynių dalį sėdėjo sulindęs į telefoną, dažnai į mobiliuosius akis nudelbę buvo ir visi trys broliai vienu metu.

Vyriausiasis Lonzo Ballas, rungtyniaujantis „Los Angeles Lakers“ klube, daugiausia džiaugėsi ne „Vytauto“ sėkmingomis atakomis, o per rungtynių pauzes pasigirstančiomis savo paties repo dainomis. 20-metis NBA krepšininkas kiekvieną skambantį savo kūrinio fragmentą vis lydėjo įmantriais šokių judesiais.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Lonzo Ballas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Lonzo Ballas

Nei LaMelo, nei LiAngelo Prienų ekipoje mače su „Neptūnu“ nežaidė. 16-metis jau senokai buvo atsidūręs Virginijaus Šeškaus vadovaujamos ekipos suolo gale, o retkarčiais blykstelėdavęs LiAngelo pasisuko čiurną.

Viena ranka žmoną apsikabinęs LaVaras ramiai stebėjo įvykius aikštėje. Jis jau anksčiau sakė, kad „Vytauto“ reikalai jam nerūpi.

Vis dėlto tėtušis sutiko duoti paskutinį savo interviu Lietuvoje. Apibendrindamas savo nuotykį, LaVaras Ballas 24sek sakė: „Tai buvo puiki patirtis, Lietuvos žmonės buvo puikūs, mus labai palaikė. Viskas buvo gerai, bet vienintelis dalykas, kuris man nepatiko – treneris.“

Rankos paspaudimas, apsikabinimas ir gero vėjo palinkėjimas – įprasta praktika, kai žmonės atsisveikina. Bet ne LaVarui.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lavaras Ballas ir Virginijus Šeškus
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lavaras Ballas ir Virginijus Šeškus

„Po velnių ne! – į 24sek klausimą, ar prieš išvykdamas paspaus ranką V.Šeškui, atšovė LaVaras Ballas. – Kai kartą viskas baigiasi, baigiasi visam laikui. Nevaidinsiu, kad man patinka tik todėl, kad išvykstu. Šeškus būtų paskutinis žmogus, su kuriuo kalbėčiau ar kuriam spausčiau ranką.“

Nė motais garsiajam tėtušiui buvo ir dar viena problema – sušlubavusi V.Šeškaus sveikata. Treneris ne kartą minėjo, kad nuo Ballų keliamos įtampos jam teko kovoti su kylančiu kraujospūdžiu.

Nereikia verkti. Kai reikalai pradeda blogėti, nereikia kalbėti apie sveikatos bėdas. Kai neleidi mano berniukams žaisti, nerūpi jokios sveikatos problemos.

Tačiau LaVaro pagieža „Vytauto“ strategui perlipo tokią ribą, kad net šlubuojanti sveikata tėtušio nebejaudino: „Man nerūpi jokios sveikatos problemos. Nereikia verkti. Kai reikalai pradeda blogėti, nereikia kalbėti apie sveikatos bėdas. Kai neleidi mano berniukams žaisti, nerūpi jokios sveikatos problemos.“

Gali pasirodyti, kad trenerio darbu nepatenkintas LaVaras per mažai kritikos beria savo sūnums, tačiau su tokia mintimi tėtušis nesutiko: „Aš kritikuoju visus, bet, jei su mano berniukais elgiesi netinkamai, nebūk piktas ant manęs, nes aš esu teisus.

Visi mano sūnūs yra labai geri todėl, kad juos grūdinu. Jei matau, kad kažkas vyksta ne taip... Dauguma tėvų kritikuotų namuose, aš kritikuoju čia ir dabar.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Spaudos konferencija
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Spaudos konferencija

Klausimą, prasidėjusį žodžiais „kalbant apie jūsų santykius su treneriu“ LaVaras Ballas nutraukė rėždamas, kad jokių santykių apskritai nėra.

Nors iš LaVaro pasisakymų galima pagalvoti, jog jo berniukų progreso kreivė Lietuvoje smigo žemyn, „Big Baller Brand“ projekto galva tikino, jog LiAngelo ir LaMelo tobulėja visur, kur tik nuvyksta: „Jie sunkiai dirba. Jie puikiai dirbo ir padarė viską, ką turėjo padaryti. Gelo parodė NBA žmonėms, ką gali, Melo suteikė jums puikią pramogą kiekvieną kartą, kai turėjo galimybę žaisti.“

Skandalingasis amerikietis, paklaustas, ar nesijaus blogai, jei išvyks pykdamas ant V.Šeškaus, atšovė: „Aš turiu savo žmoną ir berniukus. Niekada nebūsiu piktas. Jūs visi esate puikūs, nebūsiu piktas, bet nesakysiu „oi, aš išvykstu, kaip liūdna ar pikta“. Ne. Aš viską priėmiau kaip patirtį ir gerai praleidau laiką.“

Toks buvo paskutinis Ballų šeimos galvos interviu Lietuvoje. „Matai, aš spaudžiu tau ranką. Ačiū, ačiū“, – už pokalbį 24sek padėkojo LaVaras.

Alfredo Pliadžio nuotr./LaVaras Ballas
Alfredo Pliadžio nuotr./LaVaras Ballas

Ir jei tėtušis kaip visada buvo pilnas minčių, tai jo sūnūs – priešingai. LaMelo sutiko kalbėti nebent po rungtynių, kurių pabaigos pats net nesulaukė, Lonzo sakė apskritai nedalinsiantis interviu.

Vienintelis iš trijų brolių kalbėjo LiAngelo, kuris LKL rinko po 12,6 taško, atkovojo po 2,9 kamuolio ir atliko po 0,9 rezultatyvaus perdavimo.

Tačiau 19-metis kalbus nebuvo. „Buvo smagu“, „Žmonės gražiai mus priėmė“, „Puiki šalis“, „Tobulėjau kiekvieną dieną“ – tokiais neišsamiais atsakymais kalbėjo LiAngelo Ballas, kuris šią vasarą bandys praverti NBA duris.

Andriaus Čebatariūno nuotr./LiAngelo Ballas
Andriaus Čebatariūno nuotr./LiAngelo Ballas

Iki rungtynių su Klaipėdos „Neptūnu“ pabaigos buvo likusi viena minutė, kai visa Ballų šeima pakilo iš savo vietų ir patraukė išėjimo link.

Keletas šeimos atstovų paspaudė ranką trenerio asistentui Mariui Leonavičiui, LaMelo persimetė keletu žodžių su Rashaunu Broadusu, Tinos tėvas apkabino „Vytauto“ kineziterapeutę.

Tačiau V.Šeškus su Ballais taip ir neatsisveikino. Tada, kai gausi šeimyna iškulniavo iš arenos, buvo paskutinis kartas, kai treneris matė tiek LaVarą Ballą, tiek ir jo sūnus. Nei padėkos, nei rankos paspaudimo, nei palinkėjimų. Nieko.

Treneris dėl atvykėlių paaukojo daug. Jis ne tik suteikė svečiams daugiau laisvės, bet ir neprieštaravo dėl aplink zujančių operatorių, aukojo santykius su kitais krepšininkais, sukandęs dantis tylėjo po kiekvieno aštraus LaVaro pasisakymo ir net užleido pastarajam komandos vairą per parodomąsias „Big Baller Challenge Games“ rungtynes. V.Šeškus suprato, kad be atvykėlių finansinės injekcijos klubas galbūt net nebūtų baigęs sezono.

Ballų nuotykis Lietuvoje priminė audringą vakarėlį: skambi pradžia, intrigų kupina eiga ir ne pati maloniausia pabaiga.

Jei Šakių „Vytis“ pasiryš praverti LKL duris, „Vytauto“ veikiausiai laukia iškritimas į NKL.

Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./ Prienų-Birštono „Vytautas“
Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./ Prienų-Birštono „Vytautas“

Vienu metu viešai V.Šeškų kritikavę „Vytauto“ vadovai pirmadienį į 24sek skambučius neatsakė.

Jiems irgi reikės priprasti prie minties, jog vakarėlis finišavo: dėmesio ir kamerų nebėra, nesutarimų iškamuota komanda murkdosi LKL dugne, o V.Šeškus – žmogus, kuris turėtų styguoti kito sezono komandą ir kalbinti rėmėjus – skundžiasi, kad „BBB“ emblema pažymėtos klubo šėlionės sugriovė ne tik sezoną, bet ir sveikatą, o tai verčia galvoti apie ilgesnį poilsį.

Ballų šventė baigėsi, galvos skausmas liko.

VIDEO: „Ginčas“: Ballų cirkas Lietuvoje baigėsi – ar avantiūra buvo naudinga?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius