Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 04

Bulių kautynės Jono Kazlausko nenudžiugino, bet rinktinė primena nuostabiąją olimpiadą

Vienoje atakoje Jonas Valančiūnas blokavo Mariaus Grigonio tritaškį trenkdamas per skilusį pirštą. Kitoje po krepšiu jis jau griovė debiutantą ant žemės. Dar netrukus Vaidas Kariniauskas klupo ant parketo susiėmęs už žandikaulio – gavo iš alkūnės. Tokios kovos rinktinės pratybose vyksta laikinai suręstoje Rio olimpinio parko krepšinio salėje. Bet Jonas Kazlauskas visai nesidžiaugia.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Kai atvažiavome į kaimelį, prasidėjo rutina. Treniruotė buvo nelabai kokia, nusivalkiojome, – atviravo rinktinės treneris. – Reikia padaryti išvadas ir rytdienos treniruotė turi būti kokybiškesnė.“

61-erių specialistas žvalgėsi į draugišką turnyrą Argentinoje, kuris buvo nevykęs.

Argentiniečiai neužtikrino profesionalių sąlygų, dėl pro kiaurą arenos stogą varvėjusio lietaus neįvyko draugiškas mačas su Australija.

„Negalvojome, kad šalyje, kur yra tokio lygio komanda, gali būti tokios sąlygos, sugriūti rungtynės. Tai dabar jaučiasi“, – neslėpė J.Kazlauskas.

Sugriuvusius planus Argentinoje lietuviai galėjo kompensuoti iki Rio dar surengdami vieną draugišką mačą. Bet tinkamų varžovų nebuvo.

„Nėra prasmės žaisti su varžovais iš mūsų grupės. O kadangi visos kitos komandos jau susitarusios, liekame be nieko. Nigerija siūlė, bet žaisti su grupės varžovu nėra prasmės“, – pabrėžė J.Kazlauskas.

Ir nors 8 pergalės per 10 draugiškų rungtynių bei pakankamai kokybiškas krepšinis prieš Rio įkvėpė tautą tikėti olimpiniais medaliais, J.Kazlauskas malšina entuziazmą – džiūgaujame dar per anksti.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jonas Kazlauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jonas Kazlauskas

– Rinktinės žaidimo kreivė pasiruošimo cikle kilo aukštyn?

– Nežinau, ar kilo, ar liko stabili, tiesiog dirbome pagal savo planą. Krepšinis nebuvo labai blogas. Norėjosi jį pratęsti, bet šiandien treniruotė nebuvo kokybiška.

– Pirmasis varžovas olimpinėse žaidynėse – Brazilija. Su jais kaip tik baigėte pasiruošimą Rio. Nuo to sunkiau ar lengviau?

– Bus sunku, nes tai gera komanda ir žais namie. Tradiciškai pirmosios rungtynės būna labai sunkios. Laukiu nelengvų rungtynių. Daugiau prognozuoti negaliu. Aišku, stengsimės.

Sidnėjuje buvome jauna komanda, niekas iš mūsų nieko nesitikėjo, bet demonstravome gražų krepšinį. Norėtųsi, kad ir ši komanda tokį demonstruotų.

– Tai jums penktosios olimpinės žaidynės. Kaip pasikeitėte per tiek metų?

– Daug nubėgo vandens... Matote, buvau asistentas 1996-aisiais, kai turėjome nuostabią komandą su patyrusiais žaidėjais. Už tų plačių pečių daug kas galėjo pasislėpti. O Sidnėjuje buvome jauna komanda, niekas iš mūsų nieko nesitikėjo, bet demonstravome gražų krepšinį.

Norėtųsi, kad ir ši komanda tokį demonstruotų. Atsimenu, pirmosiose rungtynėse su italais neįmetėme 50 taškų ir pralaimėjome. Tie mačai visada būna sunkūs. Nesakau, kad bus taip pat. Nežinau, kaip bus.

Džiaugiuosi, kad Lietuva daug tikisi iš šios komandos, bet pasirodė tokių (pozityvių) jūsų straipsnių ir nesinorėtų, kad sukeltumėte per daug įtampos. Aišku, stengsimės ir nepasiduosime, bet tikrai esame daug kur pažeidžiami.

Džiaugiuosi, kad Lietuva daug tikisi iš šios komandos, bet nesinorėtų, kad sukeltumėte per daug įtampos.

– Bet prieš startą daugiau džiaugsmo nei nerimo?

– Aš jau susitaikiau – ką pasiruoši, tą ir turi. Žiūriu, kuriuos vyrus nuraminti, kuriuos sukrėsti. Kaip grąžinti į kondiciją. Eiliniai darbai.

– Kaip vertinate Manto Kalniečio formą?

– Nebloga jo sportinė forma. Jis rodo drąsą, nori būti lyderiu. Bet viską vertinsime, kai baigsis olimpinės žaidynės. Draugiškos rungtynės yra kitokios. Daug trenerių naudoja kitokią gynybą ir gali viską pakeisti.

– O Jonas Valančiūnas žaidžia kol kas geriausią savo krepšinį?

– Tai jums Juškevičius žaidžia geriausią krepšinį, tai Jonas (juokiasi.). Bet jie dar jauni vyrai! Jūs nežinote, kokį krepšinį jie žais po trejų metų.

Bet norime, kad Jonas būtų komandos lyderis ir stengiamės žaisti tą krepšinį. Bet viskas jo rankose. Ar jis paims vadeles į savo rankas, ar nepaims. Ar jis bus tas vyras, kuris mus ves? Čia jau matysime.​

Rinktinės tvarkaraštis Rio
Data Rungtynės Vietos laikas Lietuvos laikas
Rugpjūčio 7 d. Lietuva – Brazilija 14:15 20:15
Rugpjūčio 9 d. Lietuva – Nigerija 19:00 01:00 (rugp. 10 d.)
Rugpjūčio 11 d. Lietuva – Argentina 22:30 04:30 (rugp. 12 d.)
Rugpjūčio 13 d. Lietuva – Ispanija 19:00 01:00 (rugp. 14 d.)
Rugpjūčio 15 d. Lietuva – Kroatija 22:30 04:30 (rugp. 16 d.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius