Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2021 11 17

Čempionų lygos vadovas: apie „Ryto“ vietą turnyre ir finalo ketvertą Vilniuje

FIBA Čempionų lygos vadovas Patrickas Comninos lankosi Vilniuje, kur susitiko su „Ryto“ vadovais, miesto savivaldybės vadovais, o galiausiai aktualiausius klausimus aptarė su žiniasklaida.
Patrickas Comninos
Patrickas Comninos / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Praėjęs sezonas buvo pirmas „Rytui“ FIBA organizuojamame turnyre. Ir labai nesėkmingas, mat vilniečiai neišsiropštė iš grupės ir baigė pasirodymą vos po šešerių rungtynių.

Nors išeidami iš Europos taurės „Ryto“ vadovai akcentavo apie kilimą aukštyn, ir šiemet situacija nėra itin dėkinga – per pirmąsias trejas rungtynes pasiekta tik viena pergalė.

Čempionų lygoje pirmosios grupių komandos keliaus tiesiai į atkrintamąsias, o antras ir trečias vietas užėmusios ekipos sausį varžysis įkrintamųjų serijose iki dviejų pergalių.

Europos taurėje, kurioje rungtyniauja Panevėžio „Lietkabelis“, komanda sužaidžia mažiausiai 18 rungtynių reguliariajame sezone. Ten 20 ekipų yra padalintos į dvi grupes, o kiekvienoje grupėje komandos žaidžia namų-išvykos principu.

Vieša paslaptis, kad FIBA pinigais vilioja klubus persikelti į Čempionų lygą, o už prizines vietas yra numatytos ir solidžios finansinės injekcijos. Čempionams atseikėjamas milijonas eurų, antroji vieta papildo biudžetą 400 tūkst. eurų, trečioji vieta – 200 tūkst. ir t.t.

Bet tokias aukštumas vilniečiams pasiekti kol kas sekasi sunkiai, o ir vieta Čempionų lygoje, nors sutartis pasirašyta, nėra garantuota.

15min klausė P.Comninos, kas būtų, jei „Rytas“ neužimtų antrosios vietos Lietuvoje? Ar vieta turnyre vis tiek būtų garantuota dėl sudarytos trejų metų sutarties?

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./FIBA Čempionų lyga: „Rytas“ – „Bešiktaš“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./FIBA Čempionų lyga: „Rytas“ – „Bešiktaš“

„Susitarimas yra surištas su sportiniu principu. „Ryto“ dalyvavimo klausimas nebūtų aukščiau sportinio principo. Komanda, gavusi teisę dalyvauti turnyre per vietinį čempionatą, ten ir dalyvaus. O tuomet žiūrėtume į „Ryto“ situaciją ir kokios išeitys yra. Klubai kontroliuoja savo ateitį per vietinius čempionatus“, – kalbėjo Čempionų lygos vadovas.

P.Comninos pasakojo, kad kol kas Lietuvai numatytas vietų skaičius nesikeičia: viena komanda gauna tiesioginį kelialapį, dar vienai yra suteikiamas šansas dalyvauti atrankoje. Šiemet Utenos „Juventus“ bandė prasimušti į Čempionų lygą, bet nesėkmingai.

„Ši situacija galėtų ir keistis, atsižvelgiant į rezultatus Čempionų lygoje“, – sakė Vilniuje viešintis lygos vadas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Patrickas Comninos
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Patrickas Comninos

P.Comninos pranešė, kad nuo šio sezono finalo ketverto turnyras bus organizuojamas neutralioje arenoje. Anksčiau svarbiausias kovas rengė viena iš ketverto dalyvių.

Ar Vilnius yra vienas iš variantų?

„Mums visada įdomu kalbėtis su klubais, miestais, kurie turi puikias arenas. Aišku, kad matome tokias galimybes, – sakė Čempionų lygos vadovas. – Dabar nereikės laukti kol bus aiškūs dalyviai, tai leis turėti didesnį pasirinkimų spektrą. Žinome, kokia yra aistra krepšiniui šioje šalyje.“

Pasisakė P.Comninos ir apie iš pažiūros gana mažą rungtynių skaičių turnyre, tačiau Čempionų lygos požiūris, pasak jo, yra kitoks nei konkurentų.

„Mūsų analizė parodė, kad svarbu ne kiekybė, o kokybė. Daugiau rungtynių nereiškia, kad jos bus geresnės ar atneš daugiau finansinės naudos. Tai mūsų analizės rezultatas. Mes persikėlėme į keturių komandų grupes dėl COVID-19 praėjusiais metais ir pamatėme, kad toks formatas turi ateitį. Manau, kad sirgaliai arenoje ir prie televizorių suprato, kad visos rungtynės itin svarbios“, – kalbėjo P.Comninos.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./LKL rungtynės: Vilniaus "Rytas" - Jonavos "Cbet"
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./LKL rungtynės: Vilniaus "Rytas" - Jonavos "Cbet"

Čempionų lygos vadovas akcentavo, kad Čempionų lygos dalininkės yra 11 lygų, kurios pritaria idėjai, jog būtent vietinis čempionatas turi būti pagrindinis turnyras klubams. O štai dalyvavimas tarptautiniuose čempionatuose – lyg vyšnia ant torto.

15min paklaustas apie galimus skambius vardus, persikeliančius į Čempionų lygą, P.Comninos akcentavo, jog jau ir dabar nelabai matomas Europos galingųjų trūkumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius