Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 08 08

D.Adomaičio siurprizas ir varžovų netektys keičia prognozes Lietuvos rinktinei

Varžovų netektys kelia Lietuvos rinktinės akcijas pasaulio čempionate. Lažybininkai įvertino priešininkų praradimus ir dabar geriau vertina mūsiškių šansus nužengti toli planetos pirmenybėse Kinijoje. Daugelį nustebinęs Dainiaus Adomaičio sprendimas taip pat keičia galutinio nacionalinės komandos dvyliktuko projekcijas.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Lažybų bendrovės „Betsafe“, „CBet“, „TOPsport“ ir „OlyBet“ beveik vienodai vertina Lietuvos krepšininkų galimybes laimėti pasaulio čempionatą – rikiuoja juos septintoje vietoje.

Tiesa, „TOPsport“ manymu, lietuvių šansai vienodi kaip ir kanadiečių, tad mūsiškius klasifikuoja 7-8 vietoje.

Visos lažybų bendrovės galutinėje čempionato rikiuotėje aukščiau lietuvių mato tas pačias komandas ir tokia eilės tvarka: JAV, Serbija, Ispanija, Graikija, Prancūzija ir Australija.

Toks išsidėstymas reikštų, kad lietuviai į 2020-ųjų olimpines žaidynes turėtų patekti per atrankos turnyrą.

Įdomu, kad „OlyBet“ vienodai vertina Ispanijos ir Graikijos šansus, kai visi kiti lažybininkai pranašumą suteikia ispanams.

Po daugybės NBA žvaigždžių neigiamų atsakymų amerikiečių favorito statusas sudrebėjo ir lažybininkų prognozėse, bet skirtumas nuo kitų komandų vis tiek neabejotinas. Arčiau JAV rinktinės yra Serbija, o kitų rinktinių galimybės vertinamos gerokai prasčiau.

Lažybininkai neabejoja, kad Lietuvos rinktinė įveiks grupės varžybų barjerą.

Atstovauti Kanados rinktinei atsisakius krūvai NBA žaidėjų, lietuviai dabar regimi antroje H grupės vietoje ir kaip dvikovos su kanadiečiais favoritai. Prieš keletą savaičių Kanada buvo reitinguojama aukščiau Lietuvos rinktinės.

Australų šansai laimėti grupės varžybas vertinami nežymiai geriau nei lietuvių. Tiesa, kai Australija paskelbė galutinę sudėtį, atotrūkis nuo lietuvių taip pat sumažėjo.

„Betsafe“, „CBet“, „TOPsport“ ir „OlyBet“ vienodai regi Senegalą H grupės dugne, Afrikos atstovus priskirdami prie viso čempionato autsaiderių.

Lažybininkai prognozuoja ir galutinį Lietuvos rinktinės dvyliktuką. Dainiaus Adomaičio sprendimas išbraukti iš kandidatų sąrašo Adą Juškevičių perskirstė favoritų pozicijas. Adas anksčiau buvo regimas kaip dvyliktuko žaidėjas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Adas Juškevičius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Adas Juškevičius

Neabejojama, kad Lietuvos rinktinei Kinijoje atstovaus Jonas Valančiūnas, Domantas Sabonis, Mindaugas Kuzminskas, Marius Grigonis, Mantas Kalnietis, Lukas Lekavičius, Renaldas Seibutis, Edgaras Ulanovas, Jonas Mačiulis bei Paulius Jankūnas.

Dėl 11-12 žaidėjų intrigos daugiau.

„CBet“, „TOPsport“ ir „OlyBet“ manymu, į dvyliktuką pateks Rokas Giedraitis bei Arnas Butkevičius. Įdomu, kad „CBet“ R.Giedraičio galimybes patekti į dvyliktuką vertina geriau nei P.Jankūno. „TOPsport“ ir „OlyBet“ aukščiau klasifikuoja žalgirietį, bet lyginant su kitais arčiausiai rinktinės slenksčio esančiais žaidėjais, R.Giedraičio vieta galutinėje sudėtyje beveik neabejojama.

Aukščiausiai už dvyliktuko borto klasifikuojamas M.Gebenas, tačiau A.Butkevičiaus galimybės nevertinamos neabejotinai – skirtumas tarp jų labai nedidelis.

Po dvejų artimiausių Lietuvos rinktinės draugiškų rungtynių paveikslas gali keistis. Lietuviai šeštadienį Belgrade ir pirmadienį Kaune susitiks su Serbijos rinktine. Lažybininkai ryškiais pirmojo mačo favoritais laiko serbus.

VIDEO: Rinktinė 2019: Jono Kazlausko viltys, Kauno talentai ir sirgalių baimės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius