Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 28

D.Adomaitį šokiravo neįtikėtinos auklėtinių klaidos: „Čia jau treneris niekuo nepadės“

Vilniaus „Rytas“ išgyvena nesėkmingą laikotarpį Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Per rugsėjį ir spalį tik Kauno „Žalgiriui“ nacionalinėse pirmenybėse nusileidę vilniečiai pralaimėjo trejas iš ketverių paskutinių rungtynių – po nesėkmių Kėdainiuose ir Klaipėdoje, sostinės ekipa šįvakar krito ir Panevėžyje, kur nusileido „Lietkabeliui“ 74:83.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Ryto“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis po susitikimo labiausiai akcentavo padarytas klaidas, tačiau problemų rado ir kituose aspektuose.

„Po kiekvienų rungtynių analizuojame, darome, bet kiekvienose rungtynėse vis kažką padarome blogai. Kažką kartojame, bet atsiranda naujos problemos, – kalbėjo strategas. – Manau, kad tai yra linija, kai nebegalime sau leisti žaisti su tomis problemomis. Turime daryti išvadas labai greitai, nes mūsų žaidimas yra kaip amerikietiški kalneliai. Treniruotėse mes dirbame sunkiai, atrodome tikrai gerai, esame pasiruošę, bet išeiname, žaidžiame ir arba labai gerai tą darome, arba kažkas vienas kažko nepadaro. Turime problemų su atsakomybėmis ir disciplina.“

VIDEO: D. Adomaitis: „Turime problemų su atsakomybėmis ir disciplina“

Vilniečiams šiose rungtynėse trūko įžaidėjų indėlio – Tu Holloway ir Dovis Bičkauskis kartu pelnė 7 taškus ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus bei nesugebėjo sustyguoti „Ryto“ puolimo. Kiek tai prisidėjo prie vilniečių nesėkmės?

„Labai prisideda, – atsakė D.Adomaitis. – Įžaidėjai yra pagrindiniai žmonės krepšinyje. Šiandienos rungtynėse mes sugebėjome keturis kartus po minutės pertraukėlės išeiti ir neatlikti perdavimo ten, kur turėjome atakuoti. Tai ir lemia laimi ar pralaimi. Nesusidoroji su spaudimu, kažkas ne ten nubėgo, perdavimas ne ten.“

Panevėžyje „Rytas“ nepataikė ir tritaškių – iš 22 metimų į krepšį skriejo tik 6. Vilniečių strategas pripažįsta, kad ši žaidimo dalis yra itin svarbi jo treniruojamai komandai.

„Faktas, kad mes esame priklausomi nuo tritaškių. Jeigu Deivis (Deividas Sirvydis) išmesdamas laisvus metimus juos pataikytų, tai rungtynės atrodytų kitaip. Kai kuriuos metimus turime pataikyti – daugiau dirbsime treniruotėse“, – sakė specialistas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Deividas Sirvydis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Deividas Sirvydis

Visgi dar labiau nei netaiklūs metimai D.Adomaitį į neviltį varė klaidos. Ypač jam įsiminė antrojo kėlinio pabaiga, kai vos per kelias sekundes „Ryto“ žaidėjai dusyk nesugebėjo išsimesti kamuolio iš užribio ir praleido lengvus varžovų taškus į savąjį krepšį. Kas lemia „Ryto“ klaidas?

„Blogi sprendimai puolime. Pirmoje pusėje buvo drausminga gera gynyba, sugrįžome kantriai į rungtynes, išsiveržėme į priekį, reikia tą tęsti. Bet prasidėjo keitimai ir atsirado klaidos puolime. „Lietkabelis“ mus nubaudė greitu puolimu, o tos paskutinės 30 sekundžių antrajame kėlinyje yra kažkas neįtikėtino. Čia jau treneris nepadės niekuo – jei iš užribio du kartus kamuolį išmeti priešininkui, tai... Nėra tokių pratimų krepšinyje“, – kalbėjo D.Adomaitis.

„Ryto“ gretose šiose rungtynėse tarp rezultatyviausių buvo D.Sirvydis, pelnęs 8 taškus. Visgi tai – menka paguoda, mat į NBA pretenduojantis 19-metis pataikė tik 2 tritaškius iš 9. Ar „Ryto“ treneriai neakcentuoja 204 cm ūgio puolėjo prasiveržimų, kuriuos jis atlikti moka? Tą vilnietis įrodė ir rungtynėse su „Lietkabeliu“, įveikęs varžovo gynybą ir užbaigęs prasiveržimą dvitaškiu.

„Mes akcentuojame, turime situacijų, kad jis veržtųsi. Šiandien bandėme tai daryti, bet vieną kartą iki to nepriėjome, o kitą išmušė iš užtvaros, nes, kaip matėte, jie prieš Sirvydį žaidė su (Željko) Šakičiumi“, – sakė D.Adomaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius