Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 14

D.Adomaitis – apie dar vieną atkabinimą, pokalbį su D.Motiejūnu ir pergalės būtinybę

Pagaliau! Praėjus 24 dienoms nuo Lietuvos rinktinės treniruočių stovyklos pradžios, Dainius Adomaitis surengė treniruotę, kurioje dalyvavo visi žaidėjai. Tai buvo dar tik dvi tokios pilnavertiškesnės pratybos, bet D.Adomaitis moka džiaugtis mažais dalykais. Jose treneris po truputį gauna svarbius atsakymus prieš Europos čempionatą.

Atrodo, Lietuvos rinktinė pasigavo kažkokį nesėkmės parazitą.

Iš pradžių čiurnos traumos iš rikiuotės išvedė Marių Grigonį ir Evaldą Kairį. Tuo tarpu turnyre Prancūzijoje apsinuodijo dar keli rinktinės žaidėjai, turėję praleisti treniruotes Kaune.

Tai blaškė trenerį, bet dvi pilnas pratybas su visais 16 likusių žaidėjų surengti pavyko.

Turime du žaidėjus, kurie su labai dideliu klaustuku, ar jie galės fiziškai treniruotis ir išvis vykti į čempionatą.

Klaustukas, ar visi jie bus pasirengę išbėgti į aikštę antradienio vakaro dvikovoje su Prancūzijoje (19 val. 30 min.).

M.Grigonis ir E.Kairys jau dirba su komanda, bet skausmas iki galo nepradingęs, todėl virš šių vyrukų pavardžių dar kabo klaustukas. Kas žais su prancūzais, D.Adomaitis paskelbs po rytinės treniruotės antradienį.

Tie klaustukai turi tiesioginės įtakos svarbiam sprendimui, kurį D.Adomaitis turės priimti iki turnyro Rygoje.

Ketvirtadienį į trijų komandų turnyrą Latvijoje – su šeimininkais ir rumunais, D.Adomaitis ketina išsivežti 14 arba 15 žaidėjų.

Ko gero, tai reiškia, kad D.Adomaitis labiausiai linkęs luktelėti su M.Grigoniu – potencialiu rinktinės starto penketo atakuojančiu gynėju.

„Marius įsijungė vakare su komanda, darydamas dalį treniruotės. Gyvename diena iš dienos – kol kas viskas atrodo normaliai, – apie M.Grigonio situaciją kalbėjo D.Adomaitis. – Tai bus arba 14, arba 15 žaidėjų. Turime du žaidėjus, kurie su labai dideliu klaustuku, ar jie galės fiziškai treniruotis ir išvis vykti į čempionatą.“

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Krepšinio rinktinės treniruotė
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Krepšinio rinktinės treniruotė

Treniruotėse strategas didelį dėmesį skyrė Prancūzijoje gautoms pamokoms. Mūsiškius Orleane pamokė ir kroatai (80:82), ir prancūzai (77:98).

„Tai buvo individualios gynybos klausimas – per daug lengvų taškų ir situacijų, kuriose turime gerai susiginti, pasikeisti, išsiaiškinti atsakomybę. Atrodo, peržiūrose ir treniruotėse išsiaiškinome“, – mačo su Prancūzija išvakarėse pasakojo D.Adomaitis.

Treniruočių ir vaizdo peržiūrų metu jis atkreipė dėmesį ir į Donatą Motiejūną, kuris akivaizdžiai buksavo Orleane.

Per dvejas rungtynes jis nė sykio neišbuvo aikštėje dviženklio minučių skaičiaus, o kol kas pasirengimo cikle terenka vid. 4,6 taško.

Vienas potencialių rinktinės lyderių atrodė kaip nesavas. Aikštėje skubėdavo, o ant atsarginių suolo kartais atrodydavo apatiškas veiksmui prieš jo akis.

„Tas skubėjimas atsiranda iš didelio noro. To iš jo neatimsi, – apie D.Motiejūną kalbėjo D.Adomaitis. – Tam ir skyrėme dėmesį šiose treniruotėse – kur žaisime su juo ketvirtoje pozicijoje, kaip penktoje. Reikia laiko susidėlioti viską į savo vietas, kad kiekvienas suprastų savo vaidmenį.

Su Donatu tą analizavome ir video peržiūrose, turėjome ir pokalbių. Tos rungtynės duos kažkokius atsakymus.“

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Krepšinio rinktinės treniruotė
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Krepšinio rinktinės treniruotė

Vieno atsakymo jis nori jau antradienio vakarą – pergalės.

Po trijų nesėkmių iš eilės, D.Adomaitis nori vėl pajusti pergalės skonį, kuris padėtų komandai ugdyti nugalėtojų mentalitetą.

„Pirmiausia, reikės susitvarkyti tą mentalitetą ir žiūrėti į rungtynes ne kaip į draugiškas, o tokias, kur turime pasiekti pergalę, – užsivedęs D.Adomaitis. – Visiems norisi laimėti, faktas. Nors man labiausiai norisi kokybės situacijose, kurias akcentuojame. Turime pagerinti tas situacijas.“

Rinktinės patikrinimas – antradienį „Žalgirio“ arenoje 19 val. 30 min. su Prancūzija.

VIDEO: Dainiaus Adomaičio komentaras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius