Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 11 22

D.Adomaitis – apie didžiausią „Žalgirio“ bėdą, L.Lekavičiaus svarbą ir kantrybę Klaipėdoje

Geriausią rezultatą sezono starte per visas tris konferencijas Japonijos lygoje su Tokijo „Alvark“ ekipa fiksuojantis Dainius Adomaitis stipriai palaiko ir europietiško krepšinio pulsą. 15min portale – stratego mintys apie Eurolygą, Kauno „Žalgirio“ bėdas ir neišnaudotus vidinius resursus, Tado Sedekerskio virsmą, „Žalgirį“ persekiojančius tris „Betsafe-LKL“ klubus ir kantrybės reikalaujančią Klaipėdos „Neptūno“ situaciją.

„Žiūriu nemažai Eurolygos rungtynių, Europos taurės – labai mažai, tik kai kurias. „Betsafe-LKL“ įsijungiu tik įdomiausius mačus, bet mėgstu stebėti Ispanijos lygos rungtynes“, – portalui 15min sakė Dainius Adomaitis, kurio vadovaujama Tokijo „Alvark“ su kitu lietuviu Artūru Gudaičiu per pirmąsias keturiolika Japonijos lygos rungtynių pralaimėjo vos kartą.

49-erių specialistas šiuo metu aktyviai poilsiauja, kadangi Japonijos lyga nėrė į 20 dienų pauzę.

Pirmoje 15min pokalbio su D.Adomaičiu dalyje – žvilgsnis į Lietuvos ir Eurolygos krepšinį, labiausiai – Kauno „Žalgirį“, o antroje – trenerio pasakojimas apie „Alvark“ sezono startą, iššūkius ir galutinius tikslus bei kaip naujoje aplinkoje ir komandoje sekasi Artūrui Gudaičiui.

15min su buvusiu Lietuvos rinktinės, Vilniaus „Ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“ vairininku bendravo dar prieš „Žalgirio“ ir Nazo Mitrou-Longo sprendimą skirtis.

„Manau, kad visi labai gerai mato, jog praėjusį sezoną „Žalgiris“ buvo solidesnis gynyboje. Kaip bebūtų, šįmet komandoje yra naujų žaidėjų, kurie nėra patys geriausi krepšininkai gynyboje – Brady Manekas ir Nazas Mitrou-Longas. Vienas dalykas yra asmeninė gynyba, bet jie nežiba ir komandinėje gynyboje, daro klaidų. Tai – didžiausias „Žalgirio“ skirtumas nuo praėjusio sezono, – 15min sakė D.Adomaitis. – Didelis pliusas yra tai, jog po krepšiu liko žaidėjai, kurie buvo svarbūs ir praėjusį sezoną. Jie žino, ko nori treneriai. Žinoma, kai kelerias rungtynes pralaimi per vieną metimą, rungtynės ateina iki to taško, kad komandai reikia turėti ir sėkmės – ir treneriui, ir žaidėjams, ir komandai. Kartais užtenka vieno pataikyto metimo, vieno teisingo sprendimo ar vienos geros atakos, kaip kad buvo paskutinėse rungtynėse su „Bayern“.“

Keturių pralaimėjimų atkarpą „Žalgiriui“ nutraukė pergalingą metimą į Miuncheno krepšį įmetęs Keenanas Evansas, kai iki susitikimo pabaigos buvo likusios 9 sekundės.

Per pirmąsias devynerias rungtynes 4 pergales iškovoję Kazio Maksvyčio auklėtiniai turnyrinėje lentelėje dalijasi 11–13 vietomis su Belgrado „Partizan“ ir Stambulo „Anadolu Efes“, tačiau 4-oje pozicijoje esanti Tel Avivo „Maccabi“ už kauniečius turi vos viena pergale daugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius