Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 16

D.Kairio suformuotame „Ryto“ trenerių štabe – lietuvis ir graikas

Praėjusią savaitę oficialiai Vilniaus „Ryto“ treneriu pristatytas Donaldas Kairys išsirinko pagalbininkus. „BasketNews.lt“ žurnalistas Lukas Malinauskas skelbia, jog sostinės klubo trenerių štabe dirbs gerai naujajam strategui pažįstami specialistai, su kuriais jam teko dirbti praeityje. Tai lietuvis Giedrius Žibėnas bei graikas Georgios Dedas.

36-erių G.Žibėnas D.Kairiui talkino 2015-2016 metų sezone Slupsko „Energa Czarni“ ekipoje, 2017-2018 metų sezone Talino „Kalev/Cramo“ klube bei Lietuvos jaunimo (U20) rinktinėje.

Estijoje lietuviai iškovojo čempionų titulą, tuo metu Lenkijos pirmenybėse tenkinosi bronza.

G.Žibėnas yra dirbęs ir egzotiškose krepšinio šalyse – be Italijos jam dar teko darbuotis Irane, Danijoje, Indonezijoje, kurioje per pirmąjį sezoną su Džakartos „Stapac“ laimėjo pirmąją vietą.

Tuo metu 40-metis Georgios Dedas su D.Kairiu pirmą kartą susikirto praėjusio sezono pradžioje, kai kvietimo į Pirėjo „Olympiakos“ lietuvis sulaukė iš kito šilutiškio Kęstučio Kemzūros.

Kai Graikijos klubas ėmėsi pokyčių ir nuėmė šį trenerių štabą, D.Kairys su G.Dedasu patraukė į Rusiją, Saratovo „Avtodor“ klubą.

Trenerio duoną graikas kremta jau ketverius metus, iki tol 17 metų žaidęs profesionalų krepšinį.

Ši trijulė už šoninės aikštelės linijos pakeist pastaruosius dvejus metus sostinėje dirbusius Dainių Adomaitį, Uvį Helmanį, Mindaugą Brazį ir Šarūną Ciparį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius