-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 06 17

D.Maskoliūnas prisijungė prie rinktinės: „Planą esu paruošęs“

Prie Kaune plušančios Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės ketvirtadienį prisijungė vyriausiasis komandos treneris Darius Maskoliūnas.
Darius Maskoliūnas
Darius Maskoliūnas / LKF nuotr.

Su „Barcelona“ prieš keletą dienų Ispanijos čempionu tapęs specialistas ketvirtadienio vakarą jau vadovavo nacionalinės ekipos treniruotei, kurioje plušėjo visi iki vieno rinktinės nariai.

Nors pasiruošimas olimpinei atrankai, kuri vyks birželio 29-liepos 4 dienomis Kaune, užtruks nepilnas dvi savaites, D. Maskoliūnas bandys per šį laiką kiek įmanoma labiau sustyguoti lietuvių žaidimą kol kas svarbiausioms vasaros kovoms.

„Tiek, kiek jų yra – tiek yra, nei daugiau, nei mažiau, – po vakarinės treniruotės apie mažą pasiruošimui skirtų dienų kiekį kalbėjo D.Maskoliūnas. – Planą turime pasiruošę, bandysime per kelias treniruotes ir draugiškas rungtynes, kurias turime iki atrankos, atšlifuoti ir kažkiek pasiruošti, kad atrodytume kaip komanda ir daugmaž žinotume, ką mes žaidžiame ir ko mes norime, ką mes bandysime išnaudoti.“

VIDEO: Darius Maskoliūnas apie: žaidimo planą, Kalniečio situaciją ir aukštaūgių duetą

Rinktinės vairininko, teigimu kandidatų sąrašo korekcijos, kurias teko atlikti per pastarąją savaitę, pernelyg didelių sunkumų nesudarė, kadangi su žaidėjais buvo nuolat palaikomas ryšis ir stebima jų situacija.

„Buvome pasidarę sąrašą žmonių. Maždaug dėliojomės, su žaidėjais bendraudavau, ypatingai su tais, kurie turi kažkokių problemėlių, su jais pastoviai bendraudavau. Tai nebuvo kažkokie netikėtumai.

Kas liečia Igną, po pirmo pokalbio viskas atrodė gerai, o po to jis priėmė sprendimą tokį, kokį priėmė, tai vienintelis netikėtumas. Visa kita – tiek Ulanovo, tiek Gudaičio, tiek Mačiulio situacija – aš pastoviai turiu kontaktą. Kalbėjau su tais žaidėjais asmeniškai, žinau jų situaciją, turiu jų pažadus ir tiek“, – kalbėjo ekipos strategas.

Treneris taip pat pakomentavo ir rinktinės kapitono Manto Kalniečio padėtį. 34-erių įžaidėjas kol kas sportuoja pagal individualų planą ir prie komandinių treniruočių turėtų prisijungti jau artimiausiomis dienomis: „Mantas jau po truputį juda. Manau, kad dviejų dienų bėgyje matysime pilną paveikslą, kada jis bus pasiruošęs šimtu procentų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius