-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 04

Dainius Adomaitis – apie žinutę savo žaidėjams ir fantastišką australų krepšinį

Lietuvos rinktinės darbuotojai jau ruošia nacionalinę komandą skrydžiui į Nandzingą. Mūsų šalies krepšininkai ankstyvą penktadienio rytą sės į autobusą ir riedės į Šendženą, iš kurio pakels sparnus į antrąjį pasaulio čempionato etapą. Kad užtikrintų sklandžią kelionę, rinktinės administracijos nariai jau iškart po rungtynių su Australija skubės į oro uostą su visais reikiamais dokumentais. Dainius Adomaitis mažai ką žino apie šiuos rūpesčius. Didžiausias jo rūpestis – pavadinimu Australija.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pasaulio čempionate Kinijoje žaidžia šešios komandos, kurių šansai laimėti visą turnyrą vertinami geriau nei lietuvių. Australija yra viena jų.

Nors dar nevažiavo aukščiausia pavara, pakeliui į lenktynių dėl pirmosios vietos H grupėje finišą priešininkai 108:92 pranoko Kanadą ir 81:68 susitvarkė su Senegalu.

Ir šios pergalės dar neparodė visos Australijos jėgos.

Kengūros gali šokti gerokai aukščiau su patyrusiu ir FIBA turnyruose pasakiškai žaidžiančiu branduoliu, kurį sudaro Patty Millsas, Joe Inglesas, Andrew Bogutas ir Matthew Dellavedova.

P.Millsas grasina sukelti daugiau problemų, nei Donguaną kasdien plaunančios liūtys – kol kas renka vid. 18,5 taško ir atlieka 3,5 rezultatyvaus perdavimo.

Galingai Kinijoje kruta Joe Inglesas. Šnekusis puolėjas su Senegalu vos neprisikalbėjo iki istorinio trigubo dublio – pelnė 17 taškų, atkovojo 10 kamuolių ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus. Kol kas jis renka vid. po 15 taškų, 7,5 atkovoto kamuolio ir po 9 rezultatyvius perdavimus, o su 27 naudingumo balais yra efektyviausias Australijos žaidėjas.

Grėsmingiau už šią puikią statistiką atrodo jo lemiami metimai per rankas.

Matthew Dellavedova prideda po 15 taškų, 6,5 atkovoto kamuolio ir po 6 rezultatyvius perdavimus. Dviženklį taškų skaičių įneša Aronas Baynesas (11 tšk.) ir Chrisas Gouldingas (11 tšk.), dviženkliu naudingumo balų vidurkiu (vid. 16,5) prisideda Andrew Bogutas.

Ši kapela, D.Adomaičio akimis, yra viena geriausių pasaulio čempionate Kinijoje.

– Po pergalės prieš Kanadą sakėte, kad su Australija laukia finalas. Kodėl taip pristatėte šį mačą?

– Su žaidėjais per susirinkimą kalbėjome, kad turime užmiršti, jog tai paskutinės grupės rungtynės. Mums tai yra pirmos naujos grupės rungtynės.

Jau aiškios mūsų grupės komandos, varžovai kitame etape irgi aiškūs. Šitas mačas mums yra finalas – tai kaip dvigubas taškas.

VIDEO: „Rinktinė 2019“: nepriekaištinga Lietuva ir skaudūs smūgiai favoritams

– Kaip reikės tvarkytis su Australijos rinktinės kūrėjais, kuriais gali būti ne tik gynėjai?

– Didžiausia pagarba ir komplimentai Australijos treneriui Lemaniui ir jų sistemai. Treneris tas pats nuo 2013 metų, ta pačia sistema jie žaidžia ir jaunimo komandose. Yra tekę ir rungtyniauti prieš Andrejų Lemanį – jį neblogai pažįstu.

Australija žaidžia fantastišką krepšinį. Galima sakyti, tai jų žaidimo pikas. Jų branduolys ilgai žaidžia kartu, o veteranai pridėjo tokių savybių, kurios padėjo tapti kosminiais žaidėjais.

Pavyzdžiui, Joe Inglesas, kuris man visada imponavo – visada patikdavo, kaip jis žaidė Barselonoje ir Tel Avive. Pastaraisiais metais jis daug pridėjo kaip kūrėjas, žaidėjas su kamuoliu, kuriantis kitiems. Tai, kaip jis žaidžia, yra fantastiška.

Pridėkime individualų Millso meistriškumą. Jis yra žaidėjas, kuris gali pakeisti rungtynių eigą savo sunkiais metimais lemiamu metu net prie geros gynybos.

Gauname labai gerą kokteilį. O dar kai yra taip gerai kamuolį skirstantys aukštaūgiai kaip Bogutas, turime labai gerą priešininką, manau, vieną geriausių šiame čempionate.

Dabar jie yra pike. Jie patys tą garsiai sako, kad atvažiavo čia medalių.

VIDEO: D.Adomaitis apie Australų stiprybes ir kaip ketina jas stabdyti

– Kiek gynėjų žaidimą apsunkins jų gynėjų linija su Dellavedova ir Millsu?

– Jie žaidžia tą australišką krepšinį, kuris pagrįstas spaudimu, kontaktu. Turime būti tam pasiruošę. Kita vertus, jie žaidžia nemažai minučių. Kitoje pusėje mes irgi turime būti labai agresyvūs, juos varginti, kad kiekvienas sumuštas kamuolys jiems atimtų jėgų.

Turime minčių, kaip norime žaisti. Bandysime tai perteikti žaidėjams, tai žiūrėsime.

VIDEO: Jonas Mačiulis: „Aš darau savo darbą. O mano darbas – stovėti gynyboje“

– Ar pritariate, kad Lietuva ir Australija yra panašios komandos?

– Manau, panašus mūsų komandiškumas. Jų sistemoje yra daug perdavimų ir judesio be kamuolio. Juos ir mus sieja geras dalijimasis kamuoliu. Bet sistema kitokia.

– Ar galima sakyti, kad jie turi turi daugiau silpnybių gynyboje nei puolime?

– Gal jie žaidžia gynybą, kuri prisiima rizikas. Mūsų darbas bus jomis pasinaudoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius